Scudo Sports

İMDAT çağrısı " aynakoldan hollowtek göbeği çıkartamadım.

Scudo
Hollowun model farkından falan iç çapı değişir mi acaba ?? Sadece tahmin ☺ mesela ben bb51 ya da bb52 nin ne anlamları olduğunu bilmiyorum..

Merhaba;

Muhtemelen aynı rulmanı sokamazsın yerine. Bu nedenle önerim öncelikle rulmanı değiştir. göbeği yeniden topla. sonra göbeği bisiklete monte et. Aynakolun miline makine yağı veya gres yağı sür. Sonra plastik bir çekiçle veya bir tahtayı tampon yaparak metal bir çekiçle vur. mutlaka girecektir sorunsuz. Bir sorun olursa özelden numaramı paylaşırım beni ararsın.

Benzer konudan bende muzdaribim. Dün taze taze aldığım orta göbek anahtarı ve gres yağının vermiş olduğu mutlulukla bir hışım giriştim .Ayna kolu söktüm göbekle baş başa kaldık.Kendisi baya sıkışmış öyle böyle olmadı en iyisi wd-40 ile ile yağlayayım o arada yemek yiyeyim dedim.

Git gel baktım yine yok dönmüyor.Türk moto tamircilerinde bizzat şahit olduğum ve çoğu kişi tarafından uygulanana çekiç ile araya tampon koyarak göbeğe nazikçe vurdum.Yine olmadı.

En son uyguladığım güç neticesinde hallowtech anahtarını yamulttum.Neyse ben sizinki gibi kıyamadım göbeğe,Aya kolu ve göbek yatağını temizleyerek gres yağı ile yağladım (meşhur çıt*çıt) sesler kesildi.

Bu arada göbekle ilgili olarak uzun bir müddet kendileri ile uğraşmak istemiyorum.Göbek ile ilgili bir çok açma yöntemi var,kaynar su ile genleştirmek gibi ama bu yöntemlere girişmedim.

20151008_213515.jpg

IMG-20151008-WA0032.jpeg
IMG-20151008-WA0044.jpeg

Aslında hiç zorlamadan önce pas sökucu sprey denemek

@uninvited Bir süre sonra göbek içer den kaynıyor hocam.Fayda etmeyebilir.

göbeği söktükten sonra dişleri ve yivleri temizleyip takmadan önce tekrar greslemezseniz kaynama ihtimali artar.

Geri