Scudo Sports

İlk yurtdışı gezisi

mersault

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
İlhan G.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Yaklaşık 3 senedir aktif olarak bisiklet sürmekte ve yurt içi turlar yapmaktayım. Ve bu süre zarfında gerek buradan gerekse sosyal medyadan birçok uzun turcuyu da takip etmek de, yurtdışı turlarına iç geçirmekteyim.

Asıl konuya geçmeden önce biraz kendimi tanıtmam gerekiyor sanırım. Adım İlhan Gündüz. 31 yaşındayım ve evliyim. Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum ve doğma büyüme İstanbulluyum.

Asıl konu şudur ki bir süredir yurtdışı bisiklet turu tecrübesi edinme isteği var içimde. Fakat biraz çekindiğimden tek çıkamıyorum.

Düşündüm ve şöyle bir fikir geldi aklıma. Ben 2018 İlkbaharında ( Nisan-Mayıs) yada Sonbaharında ( Eylül-Ekim gibi ) ilk yurtdışı turumu yapmak istiyorum. Belki forumda benle aynı düşüncede olan bir arkadaş daha olabilir.

Eğer aramızda ciddi anlamda böyle bir isteği, düşüncesi olan varsa önümüzdeki süreçte iletişime geçebilir, birbirimizi tanıyabilir, rota çıkarabilir ve bütçe ile ilgili konuşabilir.

Herkese tekrardan bol bisikletli günler.

ilhan bike.jpg

Scudo
Hocam tek başına da çıkabilirsin, pek bir sorun olacağını zannetmiyorum. Tabi 2 kişi her zaman iyidir. Yavaş yavaş gezeyim dersen büyük alışveriş merkezlerinde tüm şehirdeki gezilecek yerleri gösteren kitapçıklar var. Onlardan edinirsen ciddi manada çok faydası olur, otel-hostel işine girersen evin yolunu bulamazsın. Küçük oteller-hosteller bile 50€"dan başlıyor. Maddi imkanım olsaydı kesinlikle katılmak isterdim, ilerde bende düşünüyorum kesinlikle.

@mersault yalniz cikmani oneririm. yalniz yasanacak tecrubenin getirisini hicbir zaman grupla oldugumda goremedim. kervan yolda duzulur. cok ince elemeden sadece cikmali.
ben hicbir yerde problem yasamadim. bolca konaklayacak kamping var ve oldukca ucuz geneli. en pahalisi hirvatistandaydi gordugum ve 28 euro idi.
hostelde kaldim birkac kez. en pahalisi 25-30 euro civariydi.
sadece yola dus gerisi olur kendiliginden.

warmshowers uygulamasını kullanabilirsin. bizde çok yabancı turcu kaldı

• Beğen
Tepkiler: mersault
@jazzpub merhabalar. Bende de kalan oldu lakin sorun kalmaktan ziyade yola çıkabilmekde. Bakalım...

Hocam bu yaz bende bir arkadaşım ile birlikte ilk yurt dışı gezimi Yunanistan'a yaptım. Kesinlikle muhteşem bir deneyim oldu. Özellikle büyük şehirlerde AİRBN'de çok uygun fiyatlı odalar bulunabiliyor. Tavsiye eder bol şans dilerim.

üstadım ilk önce gidilecek coğrafya çok önemli.ben bu yaz irana gittim.temmuzda tek başıma ve plansız.tavsiye edermiyim ,ben yine yapacağımdan ederim :) avrupada zaten eurovelo yolları varki tadından yenmez. tr.info.camping gibi uygulamalarlada çadır kampingleri bulabilirsin.ben iranda park,.yol kenarı ve 4 güne bir ucuz hostellerde kaldım.korkulacak hiç bir yaşamadığım gibi iyiki irana gelmişim dedim.şimdiden iyi seyahetler.kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Bence rotanızı Bulgaristan üzerinden yapın çünkü yolları düzgün ve bu ay ki iklim yüzünden ne çok sıcak ne çok soğuk ben oraya tatile nerdeyse her yaz gidiyorum ve çokta güzel bir yer ve bazı köylerinde sadece Türkler yaşıyor ve köy yolları çok güzel her taraf yeşillik ve dağ manzarası yani orda bisiklet sürmek çok zevkli bende bir ara orada tura çıkmıştım bağzı yerler biraz gik ama sonra çok zevkli inişleri var ve yolda giderken çok arabada yok insanlar bisikletli insanlara saygı gösteriyorlar ama böyle çadır kurmak için özel yerler hiç görmedim ama şehir dısındaysanız yolun kenarındaki ormana çadırınızı kurabilirsiniz bence herkesin bir kere gitmesi gereken bir yer

Hocam senle ayni sartlardayim istanbuldayim memurum evliyim hep hayalim bisikletlw bi yurtdisi ama senden biraz gerideyim daha once il disi tur yapmadim ve hava yol sartlari icin teknik donanimim henuz yok malum ekonomik sartlardan :D yesil pasaportta henuz yok. Hangi kurumdaydin hocam.

@haldun31 hep hayalim uzun bir iran turu. İran bana toplumsal yaşantısı yüzyıllardır pek dejenere olmamış ender yerlerden biri gibi görünüyor.

@rasaddd SGK

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@Bisiklet sever 93

Hep Almanya veya Hollanda başlangıçlı EuroVelo rotalarına bakarken, dün eşim "Bulgaristan'dan başlasak ya, uçak vs olmadan bi yerden başlamış olalım" fikrini attı ortaya. Güzergahlar ve vize konusunda fikriniz var mıdır? Sanırım Schengen ile girilebildiği gibi, sadece Bulgaristan'da geçerli vize de vardı sanırım.

@mersault hocam ertelemeyin derim.bu amerikadenen illet,
küba ve iran gibi ülkeleri halletmeden gezilecek yerler arasına alın derim(ille savaşla değil barışlada ülkelerin ele geçirilip dejenere edildiğini düşünüyorum)ben çok ama çok hayran kaldım.konularımdan fotolarına ulaşabilrisniz.saygılar

• Beğen
@cem_filiz ben Bulgaristan vatandaşı olduğum için ben sadece pasaportu gösterip geçiyorum ama sizin yapmanız gereken şey turist vizesi almak oda Bulgar konsolosluğundan alınıyor ve şunlar isteniyor
  • Pasaport (Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı)
  • Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi (İçerisinde en az 5000 TL)
  • Reşit Olmayan (18 yaşından küçük) kişiler için anne ve baba tarafından imzalanmış muvaffakatname
  • Varsa: işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, imza sirküsü, tapu, araç ruhsatı
  • Satın alınmış hotel rezervasyonu, Hotelin antetli kaıdına kaşeli imzalı konfurme numarası olmalı
  • İkametgah Belgesi
Tabi bunların dışında da bir şeyler istene bilir tam emin değilim siz tam bir araştırma yapın konsolosluğa gidipte sora bilirsiniz birde bu turist vizesini aldıktan sonra sadece bir kere ülkeye girebilirsiniz yani o ülkeden geçipte sonra tekrar giremezsiniz ona göre pilan yapın derim

• Beğen
@mersault bana dogu turlari nedense hep guvensizmis gibi geliyo basimiza gelmedik is kalmayacak sanki onyargilarimi yikmam gerek hala oyle gibi geliyo:D

Geri