Scudo Sports

İlk yol bisikleti deneyimim ve Btwin triban 3

samet akkaya

Forum Bağımlısı
Tepki
4.027
İsim
Samet Akkaya
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Herkese selamlar ,

Uzun süredir kullandığım Sedona 300s artık beni tatmin etmemeye başladı ve yol bisikleti arayışına geçtim. Geçtim geçtim fakat aklıma yatmayan tek nokta hem uygun hem beni taşıyabilecek bir yol bisikleti bulmak oldu (100 kg - 180)

Aslında Cyclocross sevdam vardı fakat ülkede tek bulabildiğim cyclocross mosso idi ben de mosso kullanmak istemeyip biraz daha zaman verdim kendime iyi bir adet alabilmek ve bu arada yol bisikleti kullanarak hem kondisyon hemde işleyisini öğrenirdim çünkü hiçbir şekilde bir fikrim yoktu nasıl olduklarına.

Sonra sahibinden üzerinden bir adet 650 tlye bulduğum btwin triban 3 ü aldım. 54 kadro 28 jant. Bugün elime ulaştı kurdum sağolsun aldığım arkadaş güvenli bir şekilde ulaştırdı.

Hemen kurup kullanmaya başladım fakat küçük geldiğini hissettim. Sanırım öyleydi bu aralar bikefit dene olaya bakınıp bakınıp ulan ne gerek var buna diyordum harbiden gerek varmış :(

Seleyi çok fazla kaldırdım sanki vücudumdaki eğimde ona nazaran fazlalaştı gibi.

İlk başlangıç seviyesi olarak düşük bir model tercih ettim zaman geçtikçe geliştikçe model sıralamam da artar diye düşünüyorum .

Sizce iyi mi yaptım kötü mü ? Yol bisikleti kondisyonu hakkında forumda araştırma yapıp çok yazı okudum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Sağlıcakla .

(link)

Scudo
54 kadro büyük ihtimalle küçük gelmiştir size
Uzun sürüşlerde bel omuz ağrısı çekebilirsiniz dikkat
Başlangıç için gayet güzel bir model

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Teşekkür ederim. Bende küçük geldiğini düşündüm açıkcası.

@samet akkaya Boyunuuz iç bacak uzunlugunuzu vs bilmeden "küçük gelmiştir" demek "küçük" demek biraz saçma olur. Bunları hesaplayarak alsaydınız böyle bir endişeniz olmazdı. Kaldı ki küçük kadro büyük kadroya göre size daha az sıkıntı çıkaracaktır. Bel -boyun ağrısı vs açısından-.
güle güle kullanın.
Forumda yeterince okur araştırırsanız gerekli gereksiz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.
hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Cyclocross neden bulamadınız orayı çözemedim,bulunuyor.Onun dışında;benim de ilk yol bisikleti tecrübem triban 3 idi.650C ve 48cm kadro boyu ile bir hayli küçüktü(170boy).Onu sattıktan sonra 54cm triban 5 ile baya rahat etmiştim.:)Umarım en kısa zamanda boyunuza uygun yol bisikletine geçmeniz,kazasız belasız sürüşler :(

hayırlı olsun yol bisikleti ne geçmekle iyi bir karar vermişsiniz :) bende yakında mtb den yol bisikletine geçiceğim inşallah xrs 030 tiagra şuan kargoda bekliyorum yalnız bende sanırım küçük kadro aldım yolda henüz hiçbir tecrübem yok kadro 51 boyum 176 gelince bir çaresine bakacağız olmadı değişim yapacağız. Arkadaşlar kadro sıkıntı çıkarırmı sizce bana tecrübeli arkadaşlar bir cevaplarsanız sevinirim :)

Benim boyum 175 cm bacak boyum 80 cm 54 kadro cararro 052 kullanıyorum, sanki biraz büyük gibi geldi bana, yukarıda arkadaşların dediğine ek kol uzunluğuda sürüşü biraz etkiliyor,bisikletlerin ölçüleri markaya göre biraz değişiklik gösteriyor, bence biraz kullanın yetersiz gelirse ileriki senelerde 105 setli bisiklete geçersiniz , en azından acemiliği bununla atlattım dersiniz

@ozan erdem aslında mosso var aradığım fiyat aralığında onuda almak pek istemedim 2.el bisiklet almak pek mantıklı gelmemişti ama bir çılgınlıkla aldım memnunum açıkcası biraz küçüklüğü dışında uçuyoruz resmen 100 kiloluk adamı 35 40 km hızla götürüyor kerata. çok teşekkürler yorumunuz için.

@DincerZ aynen öyle iyi yaptım fakat zamanla öğreneceğim sanırım bu yol bisikleti olayını. mtb tur bisikletlerinden çok çok ayrı bir olaymış . size de hayırlı olsun şimdiden.

@Mehmet Alay markalara göre ölçü konusu doğru açıkcası mosso 54 kadro görmüştüm baya bir fark vardı. acemiliğimi atıp biraz da gelişebilirsem harika olacak. teşekkürler yorumunuz için.

İyi forumlar

@DincerZ 51 Kadronun küçük geleceğini sanmam. Üst boru uzunluğu 53 kadrodan 1,5 cm daha kısa olmalı. Ama salcano hala inatla kadro geometrisi paylaşmamakta ısrar ettiği için elimizde güvenilir veri yok.
060 53 kadro bana büyük geliyordu mesela. Boyum 1,73. Sonraki bisikletimde 51 kadro tercih ettim. Sizin de 51 kadroyla rahat edeceğinizi düşünüyorum.

Bisikletiniz çok güzel hayırlı olsun.

bende kiloya çok takılmıştım ilk başlarda ama gereksiz bir takıntıymış katlanır bisikletler bile gayet rahat taşıyor. benimde kadro 56 olarak geçiyor ama biraz ufak. başka markaların 54 üne gibi denk geliyor. bana gayet iyi oldu. benim boyum 1.75 kilo 97 iç bacak 79 cm.
Yeni yol arkadaşınız hayırlı olsun. Yol bisikleti ile yeni bir boyuta adım attınız. Kazasız belasız sürüşler

Geri