AykutÇ.
Daimi Üye
- Tepki
- 375
- İsim
- Aykut Ç.
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dün ilk kez bir yol bisikletine bindim. Ailem AVM gezerken ben de onları bekliyordum dışarda. Baktım yapacak iş yok, dedim bari az ilerdeki Decathlon'a gidip orada takılayım bir süre. Gittim. Triban 300'ler 500'ler oradaydı. Sağda solda herkes mtb, katlanır vs bisiklet deniyordu. Yol bisikletlerine bakan bile yoktu. Çektim 60 kadro Btwin 500'ü raftan. Dropbar mıknatıs gibi yapıştı elime. Atladım üstüne ve çevirdim pedalı. Mağazanın bisiklet deneme yolunda birkaç tur attım. Müthiş bir hazdı. Sadece videolarda ve Yowamushi Pedal'da gördüğüm o vites değiştirme hareketini bizzat kendim yapıyordum. Her vites geçişinde ayrı bir zevk alıyorum. Yıllardır dropbar kullanıyordum sanki. Aktarıcı ve zincirden gelen sesin o an denizin dalga sesinden hiçbir farkı yoktu. Sürdüm de sürdüm. Daha sonra kendimi kaptırıp diğer reyonlara girince güvenlik görevlilerinden uyarımı da aldım
5-10 dakika falan dolandım ve bir baktım ki çoluk çocuk bir sürü kişi, kapmış bir yol bisikleti ve dolanıyor peşimde.
Kendi aralarında yorumlar:
-Lan oğlum bu ince tekerler manyak birşeymiş lan.
-Lan oğlum akıyor bu lan resmen.
-Oğlum bunun direksiyonu manyak birşeymiş lan.
-Baba bana bundan al yaaaa.
Reyonda beklerken bir beyefendinin oğluna yol bisikletlerini anlatışı:
-Oğlum asıl gerçek bisiklet diğerleri (Mtb'leri gösteriyor o sıra). Bunlar ise ince ve hafif. Arabanın arkasında taşımak için bunlar. Arabayla sık sık gezenler alıyor bunu ve arabanın arkasına monte edip götürüyor. Diğerleri kalın ve ağır olduğu için arabanın arkasında taşımak mantıklı değil-
Daha sonra, 500'ü denediğim yeter, bir de 300'ü deneyim dedim. Zira 500'deki karbon maşanın yerine 300'de alimünyum maşa vardı ve ağır diye eleştiriliyordu hep Triban 300. Bisikleti olduğu yerde elimle bir tarttım. Benim şu an kullandığım 17 yıllık Wichita Viper'dan ağır olduğunu hissedince biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Biraz da onunla turladım ama 500 kadar tat vermedi. Zira vitesler, aktarıcılar MicroShift ve pek ısınamadım.
Onu da bırakıp trainer'ın üzerinde duran 300'e bindim. Bir süre tırmanış yaptım. Eğimi gittikçe arttırarak. "Dans" da edecektim ama yeter dedim bu kadar rezil olduğum
Kan ter içinde kalmıştım Mersin'in sıcağında. Dedim daha fazla rezil olmadan gideyim. Alnımdan terler süzüle süzüle ayrıldım Decathlon'dan.
Yıllardır bisiklet sürmüyor olup 2 aydır eski bisikletimle kendimi tartma aşamasındayım şu aralar. Gidişata göre seçim yapacağım diyordum, MTB, yol ve tur bisikletleri arasından. Tahmin ettiğim gibi sanırım yol bisikletlerine, hatta büyük ihtimalle cyclocross'lara karar kılacağım.
Bilmiyorum duygularımı çok mu abartıyorum acaba. Gerçi insan aşık olunca abartmaz mı?
Bekle beni dropbar...
Kendi aralarında yorumlar:
-Lan oğlum bu ince tekerler manyak birşeymiş lan.
-Lan oğlum akıyor bu lan resmen.
-Oğlum bunun direksiyonu manyak birşeymiş lan.
-Baba bana bundan al yaaaa.
Reyonda beklerken bir beyefendinin oğluna yol bisikletlerini anlatışı:
-Oğlum asıl gerçek bisiklet diğerleri (Mtb'leri gösteriyor o sıra). Bunlar ise ince ve hafif. Arabanın arkasında taşımak için bunlar. Arabayla sık sık gezenler alıyor bunu ve arabanın arkasına monte edip götürüyor. Diğerleri kalın ve ağır olduğu için arabanın arkasında taşımak mantıklı değil-
Daha sonra, 500'ü denediğim yeter, bir de 300'ü deneyim dedim. Zira 500'deki karbon maşanın yerine 300'de alimünyum maşa vardı ve ağır diye eleştiriliyordu hep Triban 300. Bisikleti olduğu yerde elimle bir tarttım. Benim şu an kullandığım 17 yıllık Wichita Viper'dan ağır olduğunu hissedince biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Biraz da onunla turladım ama 500 kadar tat vermedi. Zira vitesler, aktarıcılar MicroShift ve pek ısınamadım.
Onu da bırakıp trainer'ın üzerinde duran 300'e bindim. Bir süre tırmanış yaptım. Eğimi gittikçe arttırarak. "Dans" da edecektim ama yeter dedim bu kadar rezil olduğum
Kan ter içinde kalmıştım Mersin'in sıcağında. Dedim daha fazla rezil olmadan gideyim. Alnımdan terler süzüle süzüle ayrıldım Decathlon'dan.
Yıllardır bisiklet sürmüyor olup 2 aydır eski bisikletimle kendimi tartma aşamasındayım şu aralar. Gidişata göre seçim yapacağım diyordum, MTB, yol ve tur bisikletleri arasından. Tahmin ettiğim gibi sanırım yol bisikletlerine, hatta büyük ihtimalle cyclocross'lara karar kılacağım.
Bilmiyorum duygularımı çok mu abartıyorum acaba. Gerçi insan aşık olunca abartmaz mı?