@haki gökçe
Sayın Yetkili.
Öncelikle söylemek isterim ki, böyle bir forumda markanızı savunmanız, kullanıcılarla konuşmanız gerçekten güzel. Fakat bunu yaparken birazcık da imla kurallarına, yazının düzenine dikkat etseydiniz okurken "gerçekten" saygı duyardık size. Neyse, artık yazılmış. Bari böyle cevap verelim.
Öncelikle firma politikanız çok güzel. Alt seviye bisiklet üretiyorsunuz, halkımızı bisiklete alıştırıyorsunuz. Ucuz fiyata bisiklet yapıp satıyorsunuz. Harika. Fakat bunu yaparken, aslında halkımızı bisikletten soğutuyorsunuz. Çünkü ucuza mal etmek için kalitesiz donanım, kalitesiz kadro kullandığınız bisikletler kendi maliyetinden daha fazla servis masrafı çıkartıyor kullanıcılarına. Eğer sizin firmanızın yaptığı bisikletler, tarafsız bir bisiklet forumunda (en azından kullanıcılarının tarafsız olduğu) yerden yere vuruluyorsa, burada bir sorun vardır. Bir İngiliz atasözü der ki; Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
Olaya bir de diğer bisiklet firmalarından bakalım. Bazı arkadaşlar Drag vs. gibi bisiklet markalarını örnek vermişler. 750liralık Drag Blade bu forumda göklere çıkartılıyor. Kadrosuyla dünyayı gezen insanlar var. Forumda 10larca kişi kullanıyor ve hepsi de memnun bu bisikletten. Sizin bisikletinize bakalım, %50 daha ucuza elinden çıkartmaya çalışıyor forumda bir arkadaş, adam gibi kullanmadan bisikletini. Bir de yerli firmalara bakalım. Sedona, Kron, Salcano. Bu markalardan memnun olmayan kullanıcı neredeyse yok. Sebebi de firmaların en ucuzu yapmak yerine Fiyat/Performans oranı yüksek bisikletler yapmakla ilgilenmesi. Salcano geçen sene karbon kadro yaptı. Market bisikleti de yapıyor bu firma, yanlış hatırlamıyorsam eğer. Fakat karbon MTB'leri var ve yarışlar kazandı bu kadrolar. Şimdi bunları söyledikten sonra sizin firmanızın ürettiği yol bisikletine bakıyorum. Gidonun duruşu bile doğru değil. Eminim kadro açıları da yol bisikletine uygun değildir. Şimdi ben bu durumda, insanların bilgi almak için girdiği bir forumda neden sizin bisikletinizi önereyim ki. Bakın, dikkat ettiyseniz bisikletinizi 5000 liralık bisikletle karşılaştırmadım. 750 liralık Bulgaristan üretimi bir bisikletle karşılaştırdım. Hatta onu da geçtim, sizin bisikletinizi, yol bisikleti sınıfına neden giremediğini yazdım.
Son olarak bahsettiğiniz Çin Malı konusuna da değineyim, madem o kadar yazdım. Bunu yazan arkadaş, "Taklit Çin mallarına benziyor" tabirini kullanmış. Kadronun Çin'de veya Fransa'da üretildiği ile ilgili hiçbir yazısı yok. Lütfen biraz daha dikkatli olalım bu konuda da
İyi çalışmalar.