Scudo Sports

İlk yardım.

İlk yardım biliyormusunuz?

• Biliyorum ve bir yaralıya müdahale edebilirim.

• Sadece teorik bilgiye sahibim. (uygulayamam)

• Bir yaralıya müdahale edecek bilgim yok.

• Toplam katılım
    18
  • Anket kapanışı .

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.601
İLKYARDIMDA AMAÇLAR :

1- Hayat kurtarmak
2- Durumunu korumak
3- Sakatlıkları önlemek

İLKYARDIMDA 6 SAFHA :

1- Tedbir (İlkyardımcının kendisinin ve kazazedenin güvenliğinin sağlanması)
2- Teşhis
3- Tedavi
4- Telekomünikasyon (haberleşme)
5- Triaj (öncelikli kazazedenin belirlenmesi)
6- Taşıma

İLKYARDIMCI’ da bulunması gereken özellikler :

1- Her zaman tedbirli olmalıdır
2- Soğukkanlılığını korumalıdır
3- Cesaret gösterilerinden ve emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır

İLKYARDIM’ da haberleşebilecek telefon numaraları :

110 İtfaiye
112 Ambulans
114 Zehir Danışma Merkezi (Sağlık Bakanlığı)
154 Trafik polisi
155 Polis imdat
156 Jandarma imdat

kaynak

Scudo
Arkadaşlar.
BF olarak her ilde faaliyet gösteren bisiklet gruplarından en az bir kişiye yada tek gezen arkadaşların bizzat kendisine olmak üzere ilk yardım bilgileri konusunda internet ortamından uygulamaya yönelik bilgi ve deneyim kazandırıcı eğitim vermeyi düşünüyoruz.

Arzu eden arkadaşlar buradan yada bana özelden mesaj atarlarsa, bu sayfalarda paylaşacağım bilgileri kendilerinin özel mesaj kutularına da düzenli olarak göndermeyi düşünüyorum. Böylece bu topiği birebir takip etme zahmetine girmeden bilgileri düzenli olarak mesaj kutularında bulabileceklerdir.
Bu arkadaşlara kurs sonunda bir sınav formu da göndereceğim. Kendilerini aktardığım konular içinden hazırlayacağım soruları cevaplayarak bilgilerini daha iyi bir şekilde tartmış olacaklar.
Anket grafiğinden edindiğim kanaate göre "bildiklerimizi nasıl uygulayacağımız" konusunda eksikliğimiz var.
Ben de özellikle bu konuda yardımcı olacak grafiklerle sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Hazırlayacağınız notları özel mesaj kutuma göndermenizi rica ediyorum. Ayrıca bu kadar önemli bir konuda emek verdiğiniz için teşekkür ederim.

bende rica edebilirmiyim malum haftanın 5 günü şehirlerarası yollardayım gördüğümüz kazaların haddi hesabı yok insanlara yardım edememek çok üzüyor bilmedende müdahele edilmiyor ambulansın gelmesini beklerken kafamıza vurup askerde yada okulda verilen ilk yardım eğitimlerini niye dinlemediğimi veya neden daha ayrıntılı uygulamalı verilmediğini düşünürken yaralı karşınızda can çekişiyor umarım forumdaşlarımız bu konuya ilgi gösterir
teşekkürler mesut abi faydalı bir konu

eğer bir mahsuru yoksa bana da gönderebilir misiniz acaba?

Selam,
Yıllar evvel Kızılay'ın açmış olduğu ilkyardım kursuna katılmış ve sertifika almıştım,ama zaman içinde bilgilerimi yenilemem gerekir diye düşünüyorum,bana da özel mesaj göndermenizi rica ediyorum,teşekkürler.

selam
bir şey anımsatmakta yarar var diye düşünüyorum. bu tip bilgileri kesinlikle öğrenmek gerekli mutlaka işinize yarayacaktır fakat bunu başkalarına uygulamak çok farklıdır ve yasal ciddi kısıtlamalar var bildiğiniz gibi. lütfen öğrendiklerinizi başkaları üstünde ne kadar iyi niyetli olursa olsun uygulamaya kalkmayın olay yeri güvenliği sağlayıp 112 yi arayın. Eğer doğrusunu yapmak istiyorsanız temel ilkyardım eğitimine katılıp sertifika alın. Dilerim hiç birimize gerekmez yada yapmak zorunda kalmayız.

balıkesir 112 eğitim sorumlusu
balıkesir Ulusal Medikal Kurtarma Ekip Sorumlusu
İlkyardım Eğiticisi
İleri Yaşam Destek Eğitmeni

YAŞAM ZİNCİRİ

HAYATTA KALMA HALKALARININ OLUŞTURDUĞU ZİNCİR
(European Resuscitation Council Guidelines for Resuscitation 2005'den alınmıştır)
http://i201.photobucket.com/albums/aa225/ozmesra/70.jpg

Kalbi aniden duran kişinin yaşamasını sağlayacak birbirine bağlı etkinlikleri kapsayan sıralamaya Yaşam(hayatta kalma) Zinciri denilmektedir.

Erişkinler için yaşam zincirini oluşturan bu etkinlikler sırasıyla:

Aciliyetin fark edilmesi,

Acil tıp hizmetlerinin(112) haberdar edilmesi,

Hemen temel yaşam desteğine başlanması,

K/H nin hemen defibrile edilmesi ve hemen ileri yaşam desteğinin uygulanmasıdır.
(Circulation 2005;112:IV-156-166IV-)

Bebek ve çocuklar için oluşturulan yaşam zincirinde;

Kalp ve solunum durmasına yol açabilecek koşulların önlenmesi,

Hemen TYD ne başlanması,

Hemen acil tıp hizmetlerinin (112) haberdar edilmesi

Hemen ileri yaşam desteğinin uygulanması yer almaktadır.

(Circulation 2005;112:IV-156-166IV-)

Hastanede ise,

Hastanın durumunun aciliyetinin kısa zamanda fark edilerek,

Hemen tıbbi acil ekibin haberdar edilerek müdahale edilmesinin, önemi artık çok iyi bilinmektedir.

Önceki yeniden canlandırma rehberlerinde, canlandırma sonrasındaki bakım hakkında çok az bilgi içermekteydi. Kalp durması sonrası geri döndürülen komadaki hastaların kendi dolaşımlarının başlamasından sonraki ilk saatler ve ilk birkaç gündeki tedavileri çok farklılık göstermektedir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mcyc ve S26
teşekkürler fakat 1. dersi ben mi göremedim acaba?

@mcyc

1. mesaj birinci ders idi.. :eek: (yoksa o derse girmediniz mi? :) )
Neyse ki Fotokopileri birinci sayfanın başında duruyor.

Selam ve sevgiler. :) :) :)

:) özür dilerim:)
bir sonraki dersi sabırsızlıkla bekliyorum..

Geri