Scudo Sports

İlk Yardım Kursu Eğitimi

Nedret Günaydın

Forum Bağımlısı
Tepki
3.589
"Avrupa Yakası Pedal Gurubu" olarak turlarımızda yaşanan bir kaç kazadan sonra ilk yardımda ne kadar yetersiz ve müdahalede hiç bir şey yapamamanın ezikliğini yaşadık.

Ben bu konu ile Sn.Murat Suyabatmaz’la görüştüm ve konu hakkında ne yapabiliriz diye araştırma yapıldı.
Sonuç olarakta aşagıdaki kurum ile yapılan görüşmeler neticesinde bu yardımı biz sporculara yapma kararı alınmış olup,kurs ücretsizdir.

http://img84.imageshack.us/img84/5108/hmoambulancefd8.jpg

http://img375.imageshack.us/img375/4092/ilkyardmxu7.png

Günlük yaşamda her an, bisiklet kullanırken, Hastalanma, yaralanma durumlarında ortaya çıkan kalıcı sakatlık ya da ölümlerin en önemli nedeni olay yerinde anında ve doğru müdahaleyi yapabilecek ilkyardımcılar olmamasıdır.

İlkyardım eğitimi almış kişilerin doğru müdahaleyi zamanında yapması hayat kurtarıcı olacaktır.

GEA 'nın Uzman kadrosu ve donanımı ile ilkyardım eğitimi sağlanacaktır.

Bisikletliler Derneğinin, GEA ile yaptığı işbirliği ile İlkyardım Eğitimi vererek sosyal sorumluluğumuzun da bir parçası olan eğitimlere davet edeceğiz.

Eğitimler GEA Bakırköy şubesinde 19 Ağustos 2008 den itibaren salı - perşembe ve cumartesi günleri yapılacak
ve iki hafta sürecektir.

Bisikletforum olarak kursa katılıp eğitim almak isteyen arkadaşlarımızın irtibata geçmeleri gerekmekte olup kurs katılımcı sayısı ile sınırlıdır.

Eğitimleri 19,21,22,26,28 Ağustos, 2,4,6 eylül olarak belirledik.

Hafta içi dersler 19:00-21:00, hafta sonu 15:00-19:00 olacaktır.

Katılmcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Kayıt için lütfen kayit@bisikletliler.org mail atınız yada bana özelden mesaj atabilirsiniz.

Scudo
bahsettiğiniz yerden bu kursu aldım ve ufak bir bilginin dahi nasıl hayat kurtardığını anladım..bu organizasyon için tebrik ederim

Gerçekten çok güzel bir çaba, tebrik ediyorum. Ne kadar çok arkadaşımız bu kursu alabilirse o kadar iyi.

Ben bu egitimi calistigim kurum araciligiyla aldim. Gercekten faydali bir egitim. Gectigimiz hafta Ankara'daki arkadaslar duzenlemislerdi ve cok hosuma gitmisti. (İstanbul'da da duzenlenir mi diye de dusunmustum :)) Katilacak olan arkadaslara eglenceli ve bilgilendirici bir egitim oldugunu soyleyebilirim.

ger.ekten cok guzel bir dusunce bu dusunce icin tesekkurler ama is oldugu icin zaman uymuyor tebrikler tekrar

@Nedret Günaydın

Katılımcı sayısı niçin 20 kişi ile sınırlı Nedret?

tebrikler..kişisel olarak böyle bir eğitime ihtiyac olduğunu düşünüyorum..teşekkür ederim..nedret...

@H.Okyay

eğitim görülecek yerin olanakları ancak bu kadar kapasiteye sahip ve eğer talep yüksek olursa 2.kurs dönemi içinde gerekli çalışamlar yapılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay
Bahçesi felan yok mu buranın? Dışarıda yapalım serin serin :rolleyes: :)

@H.Okyay

@Nedret Günaydın

Katilimci sayisinin az olmasi uygulamalarin daha verimli gecmesini saglar. Egitmenin katilimcilarla birebir ilgilenme yuzdesi artar. Bu da basari oranini yukseltir.

Sevgili Niko,

Ben hafta sonu tarihlerini anlayamadım yaw ??? Hangi hafta sonu tarihlerinde egitim olacak ???

Acil cevabınız icin simdiden tesekkur ederim..

Eğitimleri tarih ve gün olarak listeliyeyim tekrar
19.08.2008 salı
21.08.2008 perşembe
22.08.2008 cuma
26.08.2008 salı
28.08.2008 perşembe
02.09.2008 salı
04.09.2008 perşembe
06.09.2008 cumartesi

Hafta içi dersler 19:00-21:00
Hafta sonu 15:00-19:00 olacaktır.

İlkyardım eğitimini göreceğimiz yer ;

GEA Bakırköy Şubesi, İstanbul Cad. Omay İş Hanı. No : 83/5.

http://okyayhasim.googlepages.com/gea.JPG

Bisikletçinin temel egitimi..

önemli bir etkinlik her bisikletçinin bilmesi gereken bir temel egitim...

Ne olacak demeyin başınıza gelmeden bilemezsiniz...

İnşallah bizde bu etkinliğe katılıp ilkyardım hakkında yapılacakları ögrenelim...

@Nedret Günaydın

yani simdi bu durumda sadece bir cumartesi gunu 4 saatimizi bu derse ayırdıgımızda biz hafta ici ders alan arkadaslarımızın aldıgı egitimin ( toplam 14 saat ) tamamını bi gunde mi almıs olacagız ??? Benim mantıgıma uymayan bi durum var yaw...???

bir ilk yardımcı olarak bu ilk yardım kursunu açan herkese teşekkür ederim neden diceksiniz çünki halkımızın bunun gibi kurslarla bilgilenmesi gerekiyor hayat kurtarmada saniyelerin önemi var. tv dede görüyoruz kabaca hayat kurtarmaya çalışan insanlarımızı kötü bir niyetleri yok eminim ama o şekilde kurtarmaya çalışarak insanları daha tehlikeli durumlara sokabiliyorlar örneğin bi omurga kırığı olan hastayı apar topar karga tulumba bulunduğu yerden başka biyere taşımak yaralıyı felç edebilir

kurs için teşekkürler

Anladığım kadarıyla bu derslerin hepsi tek bir kur, yani haftaiçi ve haftasonu diye iki farklı kur yok.
Selamlar.

@trinity72

kursun tamamı belirtilen tüm günlere bölünerek veriliyor sanıyorum?..

@Levent_K

çok anlayışlısın levent kardeş,umarım kursa sende katılırsında bahane ile yüzünü görürüz.:D

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
Geri