Scudo Sports

İlk turum Tarsus - eshab-ı keyf turu

bu güzel gezi çin tbrler.
forum ailesi yeni bir gezginin adım atması ile dahada bir güzel oldu gezilerin devamlı olması dilegiyle ve en kısa zamanda istedigin bisiklete kavuşmanı ümidiyle...

not:2. turunu yanlış anladım isem düzel 45 gidiş + 50 dönüş yapmayı planllmaışsın 95 km kondisyonun yeterli ise turu yap yoksa bu mesafe ilk başlar için yorucu olabilir.

saygılar

sevgili aydın abi öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Söyledigim mesafe evet uzak ama ben bir gece orda kalmayı düşünüyorum yani 45 gidiş yapacagım bir gün orda kalıp diger gün sabahdan 50 km yol katetmeyi düşünüyorum banada zorlu gelıyor bide yol devamlı yokuş oldugu için başaramamakdan da korkuyorum..kondisyon meselesine gelince ben basketbolcu oldugun için antremanlarla ideal kondisyonda oldugumu düşünüyorum fakat dedigim gibi çamalan burdadan uzak oldugu için orda kar var :eek: :) bilmiyorum karda bisiklet nasıl kullanılır yorarmı yoksa tekerler kayarmı bu bilgilerede eriştikden sonra 2-3 güne bu geziyide gerçekleştirmek istiyorum kısmetse ve ailem izin verirse :( :(

Scudo
Ayağına sağlık. Daha bir çok tura imza atacağa benziyorsun.
esen kal

ilk turunuz ama güzel bir gezi olmuş paylaşımınız için teşekkürler

Gezinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, sayenizde gezdik ve öğrendik :)
"eshabıkehf" in ne anlama geldiğini araştırdım merak eden arkadaşların okuması için aşağıya aktardım.
Ayrıca "http://www.eshabikehf.org/" sitesinden öğrendiğime göre Tarsus Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri kapsamında bisiklet yarışması yapmış, 36 yarışmacı katılmış. :)

"Eshâb, Arapça bir kelime olup, sahip kelimesinin çoğuludur. Sahib, dost, arkadaş, yârân manalarına gelmektedir. Buna göre eshâb, dostlar, yaranlar, arkadaşlar anlamına gelmektedir. Kehf ise, dağlarda oyulmuş ev gibi yerlere denmektedir. Genellikle bunu ifade için mağara kelimesi kullanılır. Küçüğüne Gâr, büyüğüne de Kehf denir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise, İn'dir. Şu halde Eshâb-ı Kehf kelime olarak, Mağara Dostları, Mağara Arkadaşları, Mağara Yârânı anlamlarına gelmektedir."

Tebrikler Ceyhun.
Tek kişilik gezilerin ne kadar can sıkıcı olduğunu kendimden bilirim ama sen anlaşılan baya zevk almışsın:)
Devamını bekliyorum...

Gezinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, sayenizde gezdik ve öğrendik
"eshabıkehf" in ne anlama geldiğini araştırdım merak eden arkadaşların okuması için aşağıya aktardım.
Ayrıca "http://www.eshabikehf.org/" sitesinden öğrendiğime göre Tarsus Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri kapsamında bisiklet yarışması yapmış, 36 yarışmacı katılmış.

"Eshâb, Arapça bir kelime olup, sahip kelimesinin çoğuludur. Sahib, dost, arkadaş, yârân manalarına gelmektedir. Buna göre eshâb, dostlar, yaranlar, arkadaşlar anlamına gelmektedir. Kehf ise, dağlarda oyulmuş ev gibi yerlere denmektedir. Genellikle bunu ifade için mağara kelimesi kullanılır. Küçüğüne Gâr, büyüğüne de Kehf denir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise, İn'dir. Şu halde Eshâb-ı Kehf kelime olarak, Mağara Dostları, Mağara Arkadaşları, Mağara Yârânı anlamlarına gelmektedir."

Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar ...serhat k gercekden çok güzel ve kapsamlı bir araştırma yapmışsın gerçekden seni tebrik ederim bu konuda :) yarışlara gelecek olursak evet bisiklet yarışı yapılıyor her sene ama 18 yaşından küçük olanlar ailesi ile beraber yarışma giriş belgesi alabiliyorlar.Malum bizimkilerde bisiklet olayına hiç sıcak bakmıyorlar ben katılım için gittim 2 defa 2 yarsıtır yanı önceki sene ve geçen sene ama aileden birini isteyince vazgeçtim :)

Sizlrden arkadaşlar gelse bu yarışlara aslında birinci olursunuz burdakileri katılsam ben bile geçerim sizi düşünemiyorum :)

Ben 8. Siniftayken tapmistik bizde bisikletle eshabi kefh turu. Bidahada bisikletle gitmek nasip olmadi

Geri