Scudo Sports

İlk Taklamı Attım Sonunda

evren eke

Üye
Tepki
3
Bisiklet
Carraro
Evet bugün 15 yaşlarında bir kardeşimiz sayesinde ilk taklamı atmış bulunmaktayım. Dirsek kısmında orta derece bir sıyrıkla atlattık. Bisiklette de bir hasar yok gibi elcik biraz parçalandı, ön tekerin akordu bozuldu galiba o kadar yinede yarın bir kontrole götüreceğim ne olur ne olmaz.Forumdaki genç arkadaşlar bisiklet yollarında müzik dinleyerek sürmek tabi ki hakkınız ama gözünüzü seveyim müziğin sesini dışarıdan gelecek uyarıları duyabilecek seviyede tutun, yoksa benim bugünkü kardeşimize çaldığım zilin,bağırmanın, böğürmenin hiç faydası olmuyor ve birileri yaralanıyor. Bu arada bu genç kardeşimizde kaskta yoktu tabi, kaskında yok bak ya frenlere asılmasam sana çarpsam ne olucaktı dedim. Çok sık bisiklet kullanmıyorum dedi, bunun sık kullanmakla bir alakası yok kaskınızı her koşulda takmalısınız, forumda ibretlik pek çok paylaşım var bakmanızı tavsiye ederim. Genç kardeşimize dediğim gibi dikkatli sürün etrafınızı her daim kollayın, kendinize olduğu kadar diğer insanlara karşıda sorumluluğunuz var. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler

Scudo
Göz göre göre nasıl takla atıyorsunuz anlamıyorum.
Bisiklet yoluymuş ayrıca. Hızınızın da çok yüksek olmaması lazım.

Neyse. Vardır bir nedeni kesin.
Geçmiş olsun

@Melih Çolak

Teşekkür ederim.Tren İstasyonundaki alt geçitten çıkınca 5 - 10 m sonra (fuar tarafına doğru)

çok geçmiş olsun... ama aklıma takıldı bazı şeyler.... bağırmaya, uyarmaya ve zil çalmaya zaman bulduğuna göre, genç arkadaş yola aniden fırlamamış sonucunu çıkarıyorum ben... bi de bisiket yolu.. ne kadar hızlı gittiğinizi de merak ettim kendi kendime... bi de o kadar zil çalıcağınıza önce biraz frene mi dokunsaydınız acaba? yani önlenebilir bi kaza olabilir mi acaba... neyseki sıyrıkla atlatmışsınız... tekrar geçmiş olsun... diğer kardeşimize de geçmiş olsun... arkadan bi bisiklet bindirebilirdi kendisine... o da ucuz kurtarmış....

@Gökhan Toros

teşekkür ederim. Benim hatam o panikle ön frene asılmak oldu; çok hızlı değildim ama genç kardeşimiz öyle serseri mayın gibi önüme kırınca birden refleks öne asıldım sonuç takla

@evren eke

dümdüz yol biraz dar nasıl önünüze kırdı kafamda canlandıramadım bile :) neyse geçmiş olsun dikkatli olun :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
@CandanC

Teşekkür ederim. Öncelikle kazayı yaptığım yol iki şerit bisiklet yolu olsa da daracık iki şerit olan bir tarafı demir yolu korkulukları bir tarafı otoyol ayrıca yoldan baya yüksek bir bölüm orasıda şu çelik tel korkuluklarla kapalı yani kaçacak herhangi bir yeriniz yok genç kardeşimizi ilerden gördüm aslında sakin geliyordu biraz sekiz yapmaya başlayınca önce zil çaldım, sonra hop falan, aramızda mesafe azalınca kendi yoluna girdi bende farketti zannettim; tam yanımda önüme kırınca bende panikle ön frene asılınca sonuç malum. Kendide çok korktu gencecik çocuk takmış kulaklığı kimbilir kafa nerde, zaten öyle bağırıp çağırmadım güzelce daha dikkatli olması gerektiğini falan anlattım böyle yani

hııı... tamam... şimdi canlandı benim de gözümde...

bize de bi araba kornası şart bence :)

@Melih Çolak

Melih bende anlamadım inan kaza yapmayı en beklemediğim yerlerden biri sende biliyorsundur; yürüyüş yolunda insan bekliyor böyle durumları ama sahil tarafı sakin olur her zaman (hatta fazla sakin) neyse olacağı varmış.

Belki bi yorumum beni küçük düşürecek eleştiri alacağım ama o bisikletçi kardeşe güzel küfür ederdim unutmazdı hadi diyelim bisiklet dağıldı felan neyse kafa tasın dağılsa ne olacak travma geçirsen ölsen ne olacak diyerek lütfen kimse kötü bir yanıt vermesin.

@Çağatay Y.

Eleştirme olarak düşün me tutki o küçük çocuk yerinde sen varsın, tecrüben az ve daha bazı şeyleride tam bilmiyorsun. Biri tuttu sağlam sövdü.Ondan artık bisikletlilere saygı duymasını bekleyemezsin ki ileride düşman ca davranışlar sergileyerek bastırılmış öfkesini dışa vuracaktır.Mesela arabası ile giderken önüne kıracak, sıkıştıracak vs vs. O yüzden şuan yaptıklarımızın gelecekte bizim olmasa dahi bi başkasını etkileyeceğini unutmayalım.

Geçmiş olsun forumda herkes gece gündüz demeden sık çevirimiçi :)

Geçmiş olsun keşke ön frene asılcağınıza ona arkadan dokundursaydınız yaptığı yanlışı anlardı siz de bu kadar heyecan yaşamazdınız :)

Geri