Scudo Sports

ilk spd pedal tecrübem

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Specialized
arkadaşlar selam..dün ilk spd pedal tecrübemi yaşadım :) ilk olarak pedalı ve ayakkabıyı aldığım yerde trainerda biraz antrenman yaptım sonra cıktım yola sahilyolunda kartala doğru giderlen bisiklet yolunca bi araç park ettiğini gördüm yavaşladım sonra aniden önümdeki bira şişeci kırıklarını görünce ani fren yaptım ve spd pedalları unuttum ve patates çuvalı gibi yapıştım yere neyseki dizde bir sıyrıkla atlattık :) ama alışınca gerekten spd pedal çok güzel herkese tavsiye ederim

Scudo
Daha dur, bu birle kurtulamazsın. Genellikle hep sol tarafa düşülür çünkü sol ayağı çıkarmakta geç kalınır. Solaklar için durum tersi olabilir, bilmiyorum. Bisiklet yolunda benim sağ ayağım her zaman çıkıktır, ne olur ne olmaz. Şehir içinde ayarları mümkün mertebe gevşek tutmak lazım.

geçmiş olsun devamı gelicektir bende ilk zamanımda normal hızda gidiyodum manzara gördüm , dedim resim çekiyim durdum ayaklar neden sabit dedim olayı çakana kadar sağ tarafa devrildim baya kanamıştı dizim :D

Multilink kalpiye kullanan var mı? Ayağı çıkarmak çok kolaymış ve yanlışlıkla çıkma sorunu da olmuyormuş.

@Raşit S

Haklısınız, ben solağım, hep sağ tarafa düştüm sağ ayağı geç çıkardığım (yani çıkaramadığım) için :) Genelde dizin üstüne düşülünce can yakıcı da oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Birtan Kolburan
İmkanınız varsa Shimano'dan sonra Eggbeater pedalları da deneyin. Shimano'dan çok daha kolay ve konforlu bir kullanım sunuyorlar.

• Beğen
Arkadaşlar sizler çok şanslısınız. Ben ilk spd denememde sol ayağı çıkartmakta gecikince sola devrildim ve netice sol kalça femur boynu kırığı... Ameliyatı oldum ve şu an en az 3 ay sürecek nekahat süreci içerisindeyim. Aman çok çok dikkat lütfen.

ilk başlarda alışana kadar ayar vidasından en gevşekde kullan sonra tamamen alışıyorsun zaten hiç unutmuyorsun o zaman sıkılaştırırsın, alışdıkdan sonra onsuz sürüş yapmak istemeyeceksin

spd de dusmek inanilmaz komik yeterki dururken olsun hizliyken aman ALLAH KORUSUN///

Ben de yaklaşık 1 yıldır spd kullanıyorum. 3-4 kere düşmüşümdür herhalde aynı şekilde. Ama pedalı unuttuğumdan değil. Tek tarafı çıkarıyorum sonra denge kaybı olunca da öbür tarafa düşüyorum. Normal düşüşte çok fazla hasar alınmaz ama, spd ile düşerken insan kendini o an çok kastığı için hasar biraz fazla olabiliyor :) Ama getirdiği faydalar yanında bikaç ayda bir düşmek çok da sorun değil. Hele normal pedala bisiklet sürdüğüm zaman aradaki farkı muazzam şekilde hissediyorum.

@Fatih Yılmaz

aynen bende normal pedalda sürünce farka şaşırıyorum

ben durmaya yakın hep otomatikmen açıyorum onun için b tarafı çıkartamama gibi durum olmuyor, durmayı beyne iletince otomatik açmaya alışmak lazım

• Beğen
Merhaba, konuyu hortlatıyorum ama bir sorum olacaktı. Sorum şu ki yokuşlarda pedalı nasıl takıyorsunuz?

Spd alalı 1 hafta oluyor ve ilk turumun dönüşünde yokuş kenarında dinlenirken sol ayağım pedala takılıydı kolaylık olsun diye çıkartmamıştım ve kalkış yaparken ilk pedalda sağı takamayınca yokuştan dolayı bisiklet de ileri gitmeyince düştüm, solu çıkartmayı çok denesemde çıkartamadım.

@Egemen Ocaklı
Takamadıysam bir sonraki dönüşte takıyorum. Takmadan pedala basıyorum.

@alicangul29

Acemiliğimden olsa gerek ben pedala geçirmeden basınca ayağım kayıyor ya da çok dengesiz basıyorum. Yol kali geniş olduğundan bunada pek izin vermiyor tabi.

Şehir içinde insan ve diğer araçların yoğun olduğu yerlerde risklidir ve bence normal pedal sürülmesi iyidir.

Güzergahınız boşsa ve rahatsa , zamanla alışırsınız

• Beğen
Tepkiler: Egemen Ocaklı
Yol bisikletinde mtb kilitli pedalı kullanıyorum. Takma çıkarma rahat, ayakkabıyla yürümek kolay. Yol pedalı kadar verimli olmayabilir, basma alanı daha küçük ancak yeni başladıysanız veya performans için kasmıyorsanız tavsiye ediyorum.

@Egemen Ocaklı
Ben MTB'de de yolda da MTB pedalı kullanıyorum. Ayakkabıdaki kalin biraz gerisinden basıyorum takmadan bastığım zamanlarda.

@TatanQa_tr
Şehir içinde alışınca sorun olmuyor. En sert ayarda kullanıyorum. Ani çıkarmam gerekebilecek durumlarda önceden çıkarıyorum.

• Beğen
Şunu da ekleyeyim , decathlondan aldığım spd ayakkabıların sertliğiyle normal pedala bastığınızda bile daha fazla güç aktarıldığını hissedebiliyorum zira normal spor ayakkabılar yumuşaklığı-esnekliği oranında güç kaybettiriyor sanırım her pedala bastığımızda.

• Beğen
@Egemen Ocaklı
Yokuşta durmadan önce vitesi düşürürseniz ikinci ayağı takana kadar tek bacakla pedal basmaya devam edebilirsiniz. Vites düşürmeyi unuttuysanız dururken ön frene basılı tutup arka tekeri havaya kaldırıp yine tek bacakla vites değişimi yapıp devam edebilirsiniz.

• Beğen
Geri