Scudo Sports

İlk Mtb Tur-Patika-Dağ Deneyimim - Aydın Davutlar - Cube Reaction GTC

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar Merhaba,
İlk tur demek istemiyorum çünkü turcu arkadaşlara ayıp olacak, ilk MTB bisikletim ile dağ patika deneyimim diyelim.
Kendimce google mapsden böyle bir rota çıkardım.
(Tabi her rotanın gerçek hayata uymadığını yaşayınca anlıyormuşuzo_O.
Bu arada MTb ile dağa çıkan arkadaşlar rotaları ne üzerinden çıkarıyorsanız yoruma yazarsanız çok memnun olurum.
İlk rotam olduğu için idare edin arkadaşlar :D
rota.jpeg

sonra Tabiki kask, yama seti, pompa, eldivenler,btwin alyan takımı ve 0,5l erikli su şisesi ile 07.05 de çıktım yola.:)
Not mataram olmadığı için ( bisikleti alcaz diye para bitti:D) 0,5 pet şişe ile çıktım yola ama oda dağda sıkıntı çıkardı yerinde durmayınca yama setinin bilgi kağıdını yanına sıkıştırdım iyi oldu.Pratik çözüm, deneyim 1;)

IMG_1406.JPG
solda cube, sağdaki ben :D Ortadaki su şişesi :kptmya:

Yol asfalt kısmı güzeldi tabi rahat rahat gittik. Bu arada ilk deneyim olduğu için telefonun şarj durumunu kestiremedim ve sadece maps + relive açtım. Relive de çok güzel video oluşturduğu için indirmiştim. Buna rağmen şarj iyi gidiyormuş birdaha ince bir powerbank ile çıkacağım.Deneyim 2;)

karşıda yeni doğan güneş ve rüzgar türbünleri ile dağ yoluna yaklaşıyordum
IMG_1409.JPG

Vee patika yoluna girdikten sonra yol 2dk demeden bitti. Şaka yapmıyorum valla bitti önümde ağaçlar başka birşey yok şaşkınlıktan foto çekmeyi bile unutmuşum. Telefona bakıp duruyorum. Telefonda rota var ama gerçekte yok neymiş rotalara çok güvenmeymiş deneyim 3 ;)
Baktım olacak gibi ince bir patika buldum. Bisikletle sürerek giremem ama o önde ben arkada çıkarım dedim. Başladım çıkmayı, Bu arada nereye çıktığımı bilmiyorum muhakak dağ arazöz yoluna bir yere çıkıcaktım, çünkü tırmanıyordum. Yol iyice daraldı baktım olacak gibi değil sırtlandım bisikleti. Hatta günün fotosuna koymuştum herzaman o bizi taşımayacak diye
IMG_1428.JPG

Sonunda dağ yoluna ulaşmıştım ama yorgunluktan ölüyordum. 5dk bir mola bir mola başladım sürmeye.
Yokuşlar nasıl zor geliyor anlatamam hem hamlık hemde ilk dağ deneyimim derken en sonunda rampalar bitti ve inişe geçtim.
IMG_1413.JPG

İniş süper bir duygu virajlar dağlar toz toprak süper yaa adrenalin pompalıyorum resmen:D.

İnişin sonunda köpekler karşıladı beni önce onları sevdim sonra onlarla beraber inişe devam ettik.:asik:
IMG_1416.JPG

Veeee asfalta çıkmıştım.
Liman da bir foto keyfi ile sahil üstünden eve dönmüştüm.
dip not ilk foto ile son foto arasındaki kir farkı :p
IMG_1418.JPG

relive videosunuda en kısa sürede ekliyorum.

Relive

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Güzel ve tecrübeli yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.:harika:

Scudo
Sanki yutub da bir videoyu hızlı çekim izler gibi okudum .

sanki sınava 5 dakka kala Coğrafya kitabina bakar gibi okudum .

Sanki bayir aşağı koşar gibi okudum.

Sanki 13 şubatta akşam is cikisi son dakkada önce unutup, sonra hatırlayıp yarın 14 Şubat olduğunu bimilyoncuda hediye arar gibi okudum

Len ben ne okudum:D

Süper kanka devam böyle. Ama tadı damagimizda bile kalamayacak kadar kısa olmuş

Bir turu çok güzel anlatmışsınız .

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan İlk rotanız hayırlı uğurlu olsun :) Suluk önemli gerçekten, en kısa sürede en büyüğünden almanızı tavsiye ederim, mutlaka kapaklı olmalı.

Ben rotaları bilgisayar başında MapMyRide ile çiziyorum. Bir çoğunu inceledim bana en uygunu mapmyride geldi. Tabii benzer özellikleri içeren başka çizim uygulamaları da var, mapmyride da sorun olursa onları kullanabiliyorum. Özellikle çizdiğim harita üzerinde eğimlerin derecelerini göstermesi benim için çok önemli, yolun gidilebilecek bir yol mu yoksa yangın yolu mu, hem çıkışta hem inişte tam olarak anlıyorum. Onun yanında ayrıca bir tane yine google maps ve yandex haritalar sayfası da açıyorum. Google ın çizdiği rotalar fena değil ama eksik ve bazı yerlerde yanlış, o yüzden mutlaka uydu görüntülerine de bakıyorum. Bazen google maps den 3 boyutlu olarak da arazinin eğimini ve gidişatını kontrol edebiliyorum.
Çizdiğim rotayı telefon üzerinde göstermek için de AlpineQuest kullanıyorum. Mapmyride ın uygulamasını beğenmiyorum, başkalarını da denedim bana en uygunu AlpineQuest di.

çok güzel yazmışsın, tur kısa gözükse de ilk tur için oldukça zor olmuştur

yolda kaybolmamak için strava'ya rota yüklüyorum, yönümü şaşırdığım oluyor dağlarda ama strava rotayı ve geldiğim yolu gösterdiği için sorun yok..
maalesef Strava'nın yetmediği yerler var, yeni rotalar keşfetmek için wikiloc kullanıyorum, toplam irtifa hesabını daha doğru yapıyor...
son olarak Yandex Map uygulaması yüklü telefonda.. önceden yüklediğim haritayı çevrimdışı kullanmaya izin veriyor.. illaki başka uygulamalar da vardır ama ben bundan verim aldım..

Kardeşim seni tanımıyorum ama bisiklet sen de tutku olmuş resmen saygı duyuyorum o yüzden Sağlıkla uzun yıllar pedallarsın inşallah

Kutlu olsun ilk dag deneyiminiz. Arac girmeyen yollar bir baska oluyor. Beni sorarsaniz, "Saldim cayira, Mevla kayira" diye dusuyorum yola. Cogu zaman yolun ucunun nereye ciktigini, ne ile karsilasabilecegimi bilmiyorum. Cogu zaman tarlaya, kapali bir bahceye, bitmemis bir yola gibi yerlere cikiyorum. Zaman zaman geldigim yolu geri donuyorum, bazen de Allah ne verdiyse girip gidiyorum. Dediginiz gibi hep o bizi tasiyacak degil ya. Dereleri, pancar tarlalarini (surulecek halde olmadigindan) bisikleti sirtlanip hoplaya ziplaya gecmek durumunda kaliyorum. Ama zevkli oluyor :koptum:.

@mariokaldato
Abi ilk tur ya ondan çok net oldu farkındayım

@ratm
En kısa zamanda dediklerini deneyeceğim teşekkürler n
Bilgiler için

@emeritus
Dediğin uygulamaları deneyeceğim saolasın

@Yoldaki SoloTürk
Saol kardeşim teşekkürler hep beraber inşallah

@CmlCLK
Taşıma kısmı çok olmazsa iyi olur aslında

Relive videosu ekşendi:harika:

@CmlCLK kafası benim kafa bence en güzeli
@Anıl Erdoğan macera böyle yaşanır.
Güzel turlarin olsun. Tek gidersen gittiğin istikameti ve mevki yakınlarina bildirmeyi unutma.

@Anıl Erdoğan

makine çok güzel dimitri.allah kaza bela vermesin :) ve turunda çok guzel olmuş ;):)

• Beğen
İlk turda olur öyle ufak tefek şeyler, ama turdan aldığın keyfi unutamazsın. Haritada görünen yollar bazen hiç olmuyor bazense bir bakmışsın tarlanın ortasındasın. Ben genelde Google haritalar, wikiloc haritalarına bakıyorum ve stravadan rotayı çiziyorum. Tura başladığım da da strava üzerinden rotayı izle diyip pedalliyorum.

@Anıl Erdoğan merhaba,

Güzel ve yorucu bir tur olmuş. :) Mutlaka biliyorsunuzdur ama ben yine de hatırlatayım. Milli Park içinde bir kanyon yolu var. O yolu İzmir-Bodrum turumuzda kullanmıştık. Tepedeki Büyük Menderes Deltası manzarası harika. Size o yolu da öneririm. Arkadan Doğan Bey'e inip ana yoldan geri dönebilirsiniz. Çıkışta 2 tane de çekme var. (9 km. Çıkış, 6 Km. iniş. :) )

Kazasız ve keyifli turlar

five

@Velespitli Seyyah
wikiloc çok güzelmiş sayende öğrendim çok saol

@five
valla bilmiyordum teşekkür ederim saol bu turu deneyeceğim

@five
Bu arada 'çekme' 'çeşme' olacak.

• Beğen
Dostum anlatıma bakılırsa tur 15 dk. felan sürmüş olmalı :kötü::D Bir turun en güzel tarafı bana göre olmayan yollar, biten şarjlar, sorun çıkaran ekipmanlar; ancak böyle olursa sonradan akılda kalacak, eğlenceli, çılgın turlar oluyor; herşey yolunda, beklendiği gibi giderse turun ne tadı tuzu olur?? :koptum: Devamını bekliyoruz :harika:

Geri