Scudo Sports

İlk küçük kazamı yapmış bulunuyorum

memleketimiz böyle malesef bi yol yapmışlar uğraşsalar böyle kötü yapılabilir miydi bilmiyorum?:acpsnr:

Scudo
Yollar vahim zaten.Yol bisikletiyle zıplaya zıplaya gidiyorsun resmen.Embesil şoförler yetmiyormuş gibi bir de Wipe Out etaplarını aratmayan yollar var.

Öncelikle geçmiş olsun, umarım daha büyüğünü yapmazsınız. Burda benim takıldığım olay kadının anlık dikkatsizliği değildi nedense. Beni asıl düşündüren adamın birinin gelip "git sahilde sür" demesi. Şu bisiklet çocukken binilen, sadece eğlence için binilen şey kavramından öteye gitse insanoğlu ne kadar güzel bir tür olurdu. Hayaller hayaller...

• Beğen
Tepkiler: OnurCG ve The UGUR
Sağ arkada oturan kadının çok da suçlu olduğunu düşünmüyorum. Ön tarafta olsa, karşıdan gelene bakar ya da aynalardan arkayı kontrol eder, sağ arkadaki yolcunun derdi paramı vereyim de ineyimdir. Taksi, dolmuş vb. araçlara özellikle duruyorsa ya da yavaşlamışsa yolcu indirme bindirme işlemi yaptığından daha bir dikkatle yaklaşılması gerekir. Yazdığınızdan bunu anladım, yani taksi sol şeritte giderken durup kapısı açılınca sağ şerite gitmekte olan siz kapıya çarptınız vb. ekstrem bir durum varsa dediklerimi kaale almayın.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Çok geçmiş olsun ilk ve son kazanız olsun..
Arkadaşlar şehir içinde eğer sağ şeritte arabalar park halindeyse, arabaların hız ortalaması düşük ise lütfen şeridin ortasından gidin. Hayvan teki gelir hızlı sizi altınıza almaz korna basar sizde uygun şekilde yol verirsiniz. Kendinizi taşıt yerine koymayı unutmayın. Park halindeki arabalarla hep aranızda mesafe olsun. Bisiklet diyede heryerden sıyışırım fikrinde olmayın. Sizde gerektiği yerde araba kadar kuyrukta bekleyin..Teşekkürler, iyi günler

• Beğen
Geçmiş olsun... Dan çok yolumuz var vesselam... Bizde sürmezsek hiç gelişeceği yok bu işin..

• Beğen
@Uptown Cyclist
Özellikle bu kısma çok katılıyorum.

• Beğen
Yandan diğer laf eden kişi de kadındı bi de.Ben zaten millete yakın gidiyorum diye birinci viteste gidiyodum kesinlikle hızlı değildim yani.Insanlar bilinçlenmiyor aksine iyice geriye gidiyor.Sürmeye devam edeceğiz bakalım neler neler göreceğiz daha.Şimdi düşünüyorum önlem alayım ama zaten yavaş gidiyorum ne yapabilirim ki bundan başka ?

Malesef bizim yapacak fazla birşeyimiz yok. Herşeyin farkındayız ona göre önlemlerimizi zaten alıyoruz ama trafikteki diğer insanlarında bilinçlendirilmesi lazım. Bisiklet coğu insan tarafından görmezden geliniyor fakat aslında büyük bir sorun teşkil ediyor. Bununla ilgili yeni düzenlemeler yapılmalı. Mesela tv kanallarında kamu spotu yayınlanabilir. Bu şekilde bisikletinde trafikte var olduğu, ona göre bir takım kurallara uyulması gerektiği halka öğretilmeye çalışılabilir.

• Beğen
@Tatanga
Mantıklı gayet.Simdilik şeridi paylaş tabelalar var bence bu da bir ilerleme.

@barayda
Aaa olur mu? Bisiklet sahilde sürülen ya da çaocuklara hediye olarak verilen ya da kumruların adada aşk yaşaması için birlikte sürdükleri alettir. Yolda sürmek de neyin nesi, yeni yeni icat çıkarmışlar. Tabi bu onların düşüncesi. Yurt dışından örnekler versen 'Ee orası Hollanda, Fransa gelişmiş yerler, orayla bura bir mi?' derler. Aynısını yaşadım çünkü.:) Çıldırtıyorlar adamı.
@Uptown Cyclist Geçmiş olsun. Bırakmamalısın böyle insanlar yüzünden.

Orası ne de olsa Hollanda demek bak biz malız gelismiyoruz sen gelişene git.Bunu böyle kabullenmektir bana göre yani.Yazık sadece.Kadın sahil falan demeden önce bıktık yolda surmenizden deyince salonda mi sureyim demiştim.Onun üstüne öyle dedi o moron

Yinede özür dileyen bayanın üzerine fazla gitmeseydin iyi olurdu :) Hatasını bilip özür diliyor olması çok iyi bir şey.
Ben de karşılaşıyorum bu durumlarla ancak hatalı kişi özür dilerse asla büyütmem mevzuyu, maddi bir hasar yoksa elbette.

• Beğen
@Gökhan Akkaya
Açıkçası pişman oldum zaten üstüne gittiğim için çünkü dalgınım hastaneden geliyorum falan dedi.Bi de sti kolu yamulmuş olarak görünce sinirlenmiştim.Elle itince düzeleceğini bilseydim muhtemelen öyle tepki vermezdim diye düşünüyorum.

Ancak diğer bayan arkadaşa ağzının payını vermekle çok iyi yapmışsın. Bilip bilmeden olaya atlayan beyinsizlerden biri neticede :)

Geri