İlk kez orta seviye dağ bısıkletı alacağım Model konusunda kararsızım?

yunuspasa

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2012
Mesaj
87
Tepki
8
Şehir
İzmit
Selamlar cumletten.forumda yenıyım desem yerıdır arkadaşlar.Bısıkletı cok ufak yasımdan berı ara arada olsa kullanan bırıyım artık elımdekı 10 yıllık bısıklet gıderken sesler cıkartmaya yorulmaya basladı.Pıyasada dag bısıkletlerı kron xc150-250-500 salcona ng650 bıanchı speed1000 gıbı modeller hosuma gıdıyor.gorunus olarak .artık biraz daha profesıoanal olsun iş gorur bişey olsunt ıstıyorum.butcem 400-550 arası .sıfırmı almalıyım ıkıncı elmı ? Asfaltlarda arazılı yollarda kaldırımlarda vb yokuş yollarda surerım genelde .bulundugum yerdede yollar cokda duzgun degıl .Dag bısıkletı almaya karar verdım .Hafif olsun kadrosu saglam olsun vitesler akıcı olsun,amartisorunde bıraz iş gorur bişey olmasını ıstıyorum gerekırse kılıtlenebilir olması duz yolda isımı gorecektır.Fren konusunda v frende olabilir ama 500-600 tl lık bisey olcagını ıcın uygunsa hıdrolık dısk de tavsıye edılıyor..Bana bu konuda yardımcı olcak elbet bılgı sahıbı arkadaşlarım oldugunu dusunuyorum burada.Napmalıyım sıfırmı almamı tavsıye edıyosunuz ıkıncı elmı? Kron sa hangı modelı 150-250-500 yada salcanomu? Yanı parçaların kaliteside onemlı..Yada bu modellere benzer tavsıye etcegınız model varsa onlarıda onerebilirsiniz.Sımdıden tesekkur edıyorum yardımcı olmaya calısan tum arkadaşlara.
 
Scudo

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
pro yu görünce.. neyse sana tavsiyem 2. el bisiklete yönelmen. sağlam temiz bulursan iyi olur. sıfır alacağın fiyata 2. el daha üst donanımlı bulursun.
 

ersnpk

Daimi Üye
Kayıt
19 Eylül 2014
Mesaj
352
Tepki
516
Şehir
İSTANBUL
İsim
Ersin
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Şehir - Tur
daha sağlıklı tavsiyeler için bütçe belirtebilirsin..ama arkadşlarında dediği gibi orta seviye bişey almayı düşündüğün belli sıfır bisiklete para bayılmak yerine temiz bir ikinci el alman daha yüksek donanımı daha ucuza getirmeni sağlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: yunuspasa
Kayıt
16 Haziran 2013
Mesaj
43
Tepki
41
Şehir
istanbul avrupa yakası
Bisiklet
Salcano
sahsen ben size ikinci el onermem sebebi ise bisikletten anlamamanizdir.bende anlamadigim icin sifir aldim eger teknik olarak anlasaydim veya bisiklete bindigimde saglam veya degil olarak yorumlayabilseydim 2.el alirdim
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@yunuspasa
Baktiginiz bisikletler giris / orta seviye bisikletler olarak gecer. Pro kapsaminda kabul edilen bisikletler triple butted alloy veya karbon kadrolu, daha ust donanimli bisikletlerdir.
2000 TL ve uzeri fiyat araliginda olurlar genelde...
Aradiginiz bisikletin ozellik (V-HD fren, suspansiyon var-yok, vites sayisi vb) ve kullanim kosullarini belirtirseniz daha dogru yonlendirmeler gelebilir.
Ancak 500 TL araliginda V fren bisikletler bulabilirsiniz sifir olarak.
2. el icinse eger kendiniz anlamiyorsaniz, anlayan bir arkadasinizla bakin basiniz agrimasin sonrasinda!
 
  • Beğen
Tepkiler: yunuspasa

yunuspasa

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2012
Mesaj
87
Tepki
8
Şehir
İzmit
@chnkrmzt
:))) Proyu görmemısım haklısın kardeşım :) Başlığı düzeltmem gerek belkide.Çelik kadro bısıkletlere bındıgım ıcın yıllardır orta seviye bısıklet profesıonal olarak geldi işte bana.nıyetım orta seviye ve biraz üzeride olabilir .Almışken iş görür bişey olsun istiyorum.Bana kalırsada 2.el dediğiniz gibi daha iyi olacakdır fakat yıpranmamış temiz olması lazım birde onemlı kısmı .Tesekkurler kardesım.

@ERSN PK

Haklısınız.Profesıonal dememın sebebi orta seviye olarak gorduklerım .Gozumde profesıonal işte elımdekı ıle karsılastırınca tabi :) Donanım acısından benımde kafamdan gecen o zaten.Sıfır almak istediğim bir model 1000 tl dir misal ama ıkıncı el temız 700dur alırsam daha ust seviye olur.birde alt model sıfırı 850 olana 600 vermek var.oyuzden ıkıncı eaksamları calısan temız kullanılmıs daha orta seviye almak daha cazip geldi..Benım net olarak bir butce belırlemem gerekıcek artık 2.ele göre.

@Burak özdayı

Evet anlamayan biri ıcın dedıgınız gibi 2.el ne kadar yuksek donanımlı olsada yıpranmıs atmaya yakan parcaya sahıp bır bısıklet almak pekde faydalı olmayabilir.Yıllardır az cok surdugumuz ıcın elımıze okadar profesıonal bısıkletler gecmemıs olmasına ragmen bındıgımde az cok test etme ımkanım oldugunda en azından fıkır yurutebilirim .Bısıklete bıraz suruncede aslında gıdısattan fren aksamından kalkıslarından duruslarından esneklıgınden rahatlıgından az cok anlasılıyor ama donanımlara ıyı bır gozle bakmak gerekıyo dıye dusunuyorum.Hayırlısı olsun artık hakkımızda .Eyvallah kardesım

@suat akman
Evet kardeşım.Profesıonal dedım ılan baslıgında sozumu gerı alıyorum :) Orta seviye aradıgım şey.V frende olabilir hidrolıkte fakat uzun omurlu olması yokuslardan asagı ınerken vb papuç değiştirme olayı olmadıgı ıcın ve daha seri fren sistemı oldugundan hıdrolık olmasını ıstedım olmazsada olur yanı.
2.el temiz ozellık bakımından ihtiyaclarımı karsılayacak bır model bakınıyorum suan.Buna karar verdım .Aradıgım orta seviye ve biraz ortanında üstü olabilir.Turlara cıkan biri değilim henuz .aktif vardıyalı sistemde calısan biriyim.Hergun bısıklete bınen bırı degılım fırsat buldugumda ara ara haftada en az 3-4 kezde olsa 1-2 saatlık sokak turu ,avmye gitme vb. ıcın surusler yapan bırıyım.Bos vakıt olursa ancak bıraz uzun yola dag yoluna dogru gezinti amaclı cıkarım.Genel olarak gezinti amaclı alıyorum ama alcagım bısıklet orta sevıye sürerken akıcı giden donanımları iyi işimi gorecek birşey olsun istiyorum.Gorunusede onem verdıgım ıcın sedona salcanonun kronun dag bısıkletlerı sadece Ön amartisör modellerınden düz ön kadrolu olan modellerden bakıyorum suan.Vites olarak dag bısıklette onerılen ne ıse oyle bişey olabilir.
Ozetlemek gerekırse
Bütçe : 400 -550 biraz daha zorla şunu al dersenız 600-650de olabilir. )
Orta Seviye
V fren yada hıdrolık Disk
Vites 21 vb. farketmez
Sadece Ön amartisörlü ( Kılıtlenebilirde olabilir, fakat kaldırım ve tumseklere karsı ıyı bişey olması tercihimdir )
Alıminyum Kadro
Bir dağ bisikleti almak..
Daha önce surmedıgım ıcın tavsiye etcegınız modeller neler acaba? Mesela Kron xc250 salcano ng650 ye gore daha hafiftir vites amartısor konusunda vb gibi bana kullanım amacıma uygun marka modellerı yazarsanız cok makbule gecer ..
Bana onerecegınız model ve markaları soylersenız sevinirim arkadaşlarım.Ona göre 2.el temiz uygun fiyata bende araştıracagım kısmet olursa artık..sagolun onerı ve yardımlarınız ıcın..
 

topraq14

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2015
Mesaj
12
Tepki
3
Yaş
41
Şehir
bolu
İsim
emrah
Acikcasi cok fazla tavsiyede bulunabilecek bilgi birikimim yok ama yinede butceye uygun fiyat performans belki mosso wildfire uada kron xc150 dusunulebilr.
 
Kayıt
31 Mayıs 2015
Mesaj
46
Tepki
28
Yaş
32
Şehir
Fethiye
İsim
Onur
Bisiklet
Ghost
Henüz yeniyim, sıfır bir Ghost alarak başladım. Tavsiyem bütçenizi biraz daha yükseltmeniz ve bu işten anlayan bir arkadaşınızla bisikletçileri dolanmanız. İkinci el temiz bir bisiklet bulursanız da olabilir tabi. 700-800 lira civarı bir bütçeyle başladım bende. Gezerken, araştırırken arkadaşın ısrarıyla bütçemi biraz daha yükselttim. Hatta 3 gün öncede bir başka arkadaşa da Mosso aldık 900 civarında güzel bisikletleri var. Hayırlı olsun şimdiden.
 

Melih Çolak

Cyclist ♥
Kayıt
10 Ağustos 2013
Mesaj
2.541
Tepki
3.073
Şehir
Kocaeli-Kartepe
Bisiklet
Scott
orta seviye dediğin bisiklet bunlarmı ? bunlar en alt model bisikletler kron xc500 işini görür bence
 
Kayıt
22 Ağustos 2015
Mesaj
26
Tepki
9
Yaş
28
Şehir
İstanbul
İsim
fatih karabul
S.a arkadaşlar iyi geceler.
Forumda yeni üye olduğum için konu açamadım henuz fakat bu konu da tam bana göre cevaplar içeren bi konu.
Öncelikle konuyu başlatan arkadaşa tavsiye veremiyorum;çünkü benim de orta seviye denecek bir bisikletim yok (kaç senelik hi ten kadro, paslanmış aksamı + tahmini 25 kg lik ağırlığı olan bisikletim hariç:))Bende bu 2 ay içinde bisiklet almaya karar verdim.En sonunda decathlon daki(istanbul marmara forumdaki)(niye bu ayrıntıyı yazdığımı bilmiyorum:)) btwin marka rockrider 340 almaya karar verdim.:kötü: gibi:)...Eğer bu bisikleti deneyimlemiş biri varsa düşüncelerini bizimle paylaşabilirse çok sevinirim.herkese iyi geceler , sağlıklı pedallamalar...
 

M.Fatih

Daimi Üye
Kayıt
19 Nisan 2015
Mesaj
397
Tepki
370
Şehir
Hatay
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
@fatih karabul
Merhabalar donanım olarak senin beğendiğinden az da olsa daha iyi, kadro olarak çok daha iyi ve hafif "Mosso Wildfire" öneririm hem daha da uygun.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih karabul
Kayıt
22 Ağustos 2015
Mesaj
26
Tepki
9
Yaş
28
Şehir
İstanbul
İsim
fatih karabul
@M.Fatih Teşekkürler paylaşımın için,bu bisikleti daha önce pek duymamıştım ama özellklerine bakınca biraz daha iyi olduğunu gördüm(rockrider 340 tan):harika::harika:Peki bu bisikleti parakende olarak vs hangi mağzalarda satılıyor?Kadro garantisi,kendi bakım servisi gibi bir yeri var mıdır bu bisikletin?
 

M.Fatih

Daimi Üye
Kayıt
19 Nisan 2015
Mesaj
397
Tepki
370
Şehir
Hatay
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
@fatih karabul Yeni Ankara Motor dan almıştım ben. İstanbul'da da Pro Bike var bildiğim kadarıyla Karaköy'de. Başka yerlerde de vardır elbette ama benim bildiklerim bunlar. Garantisinin vs BTwin den farkı yok bütün Ümit Servisleri aynı zamanda Mosso'nun da servisi. Bu forumda çok kişiye Mosso aldırdım gerçekten fiyatını hak ediyor.
 

M.Fatih

Daimi Üye
Kayıt
19 Nisan 2015
Mesaj
397
Tepki
370
Şehir
Hatay
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
@TevhidMucahid Hiç şüphe duyma gönül rahatlığıyla alabilirsin. Forumda çok kullanan var bu modelden onlara da ulaşıp bir sor istersen.
 

havzali

Daimi Üye
Kayıt
7 Haziran 2009
Mesaj
274
Tepki
57
Şehir
Bu Dünya Benim Memleket :)
salcano ng650 ye de bakabilirsin fiyatları da aynı civarda olsa gerek.
 

onurdemir

Aktif Üye
Kayıt
9 Mayıs 2015
Mesaj
166
Tepki
124
Yaş
33
Şehir
bolu
İsim
onur
Bisiklet
Ümit
Mevcut bütçenizle 2.mtb almanız daha yararlı olacaktır.500 tl ye sıfır orta seviye mtb de yok bildiğim kadarıyla.
 
  • Beğen
Tepkiler: M.Fatih