Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@Kuzey Ege 13 sene ankarada yaşamışlığım var, işe gidiş 30 km yoğun trafikte..büyük dedik memlekete döndük, sonra baktık ki çorumda büyük...geldik köyceğize, iyikide gelmişiz..göl 1.5 km..deniz 30 km, bodrum 100,datça 100, fethiye70,marmaris 60, dalyan 35...😆..şaka gibi...
@mariokaldato kolaylık olur..👌
Tamam vurma, öldüm..
Selam ve dua ile..

Scudo
@Adem Yeşilyurt çok sosyal medya bilgim yok, ama kesinlikle buraya yazacağım, strava yükledim.. 😁..oradanda izlenebileceğim sanırım...malzemeler çinden gelecek, nisanı hedefliyorum inşallah...ilginiz için teşekkürler..👍
@phrygian saolun, çok çok güzel bilgiler...şuan 23 lük lastik var 28 lik zırhlı alacağım ama üstünlükten çok yeterlilik düşüncesindeyim, mitas rubena flash nasıldır? maratonların adedi 170 civarı🙁
rubena long way stop thorn 17 mayıs 2018 'den beri kullanıyorum sıfır patlak.

benim tur bisikleti lastik 700*40 ebatında.

yol bisikleti bendeki, üzerinde 23 var ama tura daha kalınla hatta birazda dişliyle gitmek istiyorum. 28 tavsiye etmişti hamlet..

yol bisikleti bendeki, üzerinde 23 var ama tura daha kalınla hatta birazda dişliyle gitmek istiyorum. 28 tavsiye etmişti hamlet..
maşa aralığınız 32'ye kadar destekliyorsa 32 daha konforludur.

@Bisiklet Tutkusu rota bilgisi veririm.Sicak olacak yayla yerleri güzel olur
Sahil yolundan bahsetmiş bir kaç kişi . Yıllar önce gitmiştim oradan bir araç zor sığıyor ve yol çok dönüşlü benim açımdan çok riskli olmaz mı ? alternatif güvenli yollar var mı ya da bir karakola gidip tur hakkında izin isteme olayları var mıdır ?
Adana Mersin arasında normal yoldan gidersin. Tarsus tan geçip Mersin. Otobana girmezsin yani. Mersin den sonra sahil yolundan Silifke Taşucu Aydıncık. Aydıncık tan sonrası Anamur a kadar çok sık virajlı rampalı çok güzel manzaralı yol var. Anamur Gazipaşa arası da çok çıkış var. Çok güzel yol ama yorucu olabilir. Gazipaşa Alanya ve Antalya dümdüz sahil yolu zaten. Sırt çantası ile de gidilir ama çanta ağırlaşırsa yakıyor ve omuzlara yük biniyor kasar epey. İmkan varsa arka bagaj heybe ya da çadır uyku tulumu bağlanacak bir sistem kurun bisiklete. Alacağım dediğiniz malzemelerde çadır veya uyku tulumu yok. Gece nerede kalacaksınız? Gideceğiniz yolun hemen hemen hepsinde sahilde kalabilirsiniz. Onun için de en az yanınızda basit uyku tulumu ya da en azından mat olsun.
Üstat sahil yolu hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ama çok riskli olmaz mı ? tek şerit ve sürekli dönüşün olması . Açıkcası o yol beni birazcık korkutuyor :D
tur için bisiklet alacaksan, tur bisikleti al bence...ustalar daha iyi bilir ama yol bisikletini modifiye etmek gerek, bu işin tam bisikleti değil.
Rota çok da uzun değil 700 800 km civarında . Arkaya bir backpack alırsam yeterli gelir diye düşünüyorum . Geceleri pansiyon tarzı yerlerde kalmayı düşünüyorum.
Belki şişme bir mat alabilirim her ihtimale karşı . Onun dışında bir çift bisiklet üstü , 5-6 adet iç lastik , yama seti , pompa , ışıklar , hırka olarak düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Ronin45 hızdan ve efordan çok ödün vermek istemiyorum, vitesler önde 34 arkada 30 dişli var, 23-32 çok farkettirmezse olur tabi, hem ufaktan bozuk yola denk gelince korkmayız..28 le 32 arasında efor farkı olur mu?

@Bisiklet Tutkusu sahil yolunu ben sevmedim zira çok yoğun belirli yerlerde yol çalışması var yazın ya yolun pekmezi çıkıyor ya da rüzgar ve su sorun oluyor.yukari da farklı yollar var ama paralel bir yol bekleme aslında dileyen Instagram'dan iletişime geçebilir oradan size yazarım ve yollara bakabilirsiniz.Turda jandarma mı? Mutki den Sason a dağ yolundan gitmek için jandarmaya sordum sormaz olaydım.Bizde öyle bir sahiplik yok

• Hahaha
Tepkiler: Bisiklet Tutkusu
Ters yönde bisiklet kullanmak sadece sizin için değil diğer sürücüler içinde çok TEHLİKELİDİR. ÖLÜMLÜ kazalara neden olma olasılığı yüksektir. Ölen kişi özellikle SİZ olabilirsiniz. Yapılan yanlışlar kişide kalmalı bence.
haklısın

adam fethiye diyor, kaş diyor, antalya diyor, biz de burada bayrampaşa diyoruz, eyüp diyoruz, gop bi de eminönü :)
boşuna dememişler, coğrafya kaderdir diye

Şimdi burada @HakanAydn beyi kıskanıp beddua edenlerin olduğunu dusunun . " inşallah sürekli lastiğin patlar falan " . Hakan bey de lastik değiştirirken foto çekiyor , deniz manzaralı falan.( bir hafta ona benzer bir yerde tatil yapabilmek için bir yil disini sıkanlar varken ) Hatta lastik tamir etmekten mecburen çadır kurup kamp yapiyor arkada enfes manzara ,yanında ise yolda denk gelip misafir olan Isveçli turistler, mangal , arpa üzüm suyu falan ... 😆😂🤣😅
@HakanAydn yolunuz açık olsun. 👍👍👍Mümkünse güzel fotolar olsun ama nazar değerse şikayet etmeyin😁😁😁

@HakanAydn Merhaba Giant TCR 28 mm lastiği destekliyor mu önce ona bakıp sonra 28 mm lastiklere geçiş yapın bence.

@Ronin45 okudum , yine okuyacağım saolasın, ayrıca @Murat B. hocamada yazı için teşekkürler.
@Çağdaş78 hay çok yaşayın hocam, 😄😁😆...aslında yazarken elim titremedi değil, nazara çok inanırım (atarımda)...dedimki yahu şimdi bunu okuyanların attığı nazarla ben ya ayıya, kurda yem olurum, ya da tırın camına yapışmış iri bir sinek...allah sonumuzu hayretsin..giderken (çok adetim olmasada) resim çekip mutlaka burada paylaşacağım..teşekkürler..
@trainspotting35 hocam hamlet biliyordu benim bisikleti, o önerdi 28 al rahat edersin diye..ölçerekmi bakmalıyım, nasıl olacak?
2 gündür strava kullanıyorum ve gördümki aynı güzergahta genel sıralamalarda ortalarda ya da 3/4 içindeyim..bu beni çok motive ediyor. sonlarda olacağıma kesin gözüyle bakıyordum değilim, üstelik 50 yaş ve 100 kilo (artık 100 ün altındayım, ağız alışkanlığı..😊)...kısacası performans ve sağlık anlamında tura gitmeme engel yok şükür...aşmam gereken 2 şey, em.şeritsiz yollar ve konaklama. ama bunlarda bile 3 gün içinde daha iyi bir noktada hissediyorum SAYENİZDE..tüm foruma şimdiden teşekkürler...ayrıca şunuda ifade edeyim, ben motosiklet forumlarına sık olmasada girerdim geçen seneye kadar. orada başlarda olan beyefendilik, paylaşım ruhu artık yok. bu forumdaki tevazuyu, efendiliği, sportmenliği, centilmenliği hayvanseverliği, mahçubiyeti çok sevdim, özlemişiz.. biride birine "dayı" diye hitap etmedi henüz..demekki bisiklet böyle birşeymiş..👍

Son düzenleme:
@Süper Dede ağırlık nedir..bende cst ile rubena arasındayım ama mademki eridi diyorsunuz vazgeçelim
(link)
Zırh yok ama bunda, fiyat gariban dostu...
Az önce sportourer zoo sele siparişi verdim, önceden carraro için başka modelini almıştım bu markanın, umarım buda rahattır..

Araya çokça mesaj girdi hepsini takip etmedim söylendiyse kusruma bakmayın ama ters şeride dair bir şey söylemek isterim. Örneğin siz 30km/s giderken size arkadan 90 ile araç çarparsa çarpışmanız 60 şiddetinde, aynı hızlarla karşılıklı gerçekleşirse çarpışmanız 120 şiddetinde oluyor. Aynı zamanda arkadan gelen arabayı (aynadan tespit edebilirseniz) kaçış manevrası yapmak için daha fazla vaktiniz olacaktır, bu 3 sn olur 5 sn olur hiç fark etmez hayatta kalıp kalmayacağınızı belirleyebilir, herkese güvenli şürüşler ve keyifli forumlar 🖐🏻🚴🏻

@Süper Dede ağırlık nedir..bende cst ile rubena arasındayım ama mademki eridi diyorsunuz vazgeçelim
(link)
Zırh yok ama bunda, fiyat gariban dostu...
Az önce sportourer zoo sele siparişi verdim, önceden carraro için başka modelini almıştım bu markanın, umarım buda rahattır..
Bu lastikte zırh yok ama kanallı olduğundan patlamıyor ve sert lastik. O yüzden erimiyor ve tam gariban dostu...:harika:
Sele konusunda Brooks diyorum başka bir şey demiyorum. B17 modeli tam ass saver yani...:):harika:

Geri