Scudo Sports

İlk kazamı yaptım

oguz169

Forum Demirbaşı
Tepki
464
İsim
OGUZHAN
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar. Yaklaşık 6 aydır bisiklet kullanıyorum merida crossway 100 modeli ile. Bugun iftardan sonra bir tur atayım dedim karanlıkta cukuru göremedim ve içine düşüp takla attım. Cizik bile almadim fakat bisikletimin ön tekeri resimlerdede gördüğünüz gibi sekiz seklini aldi. Herhangi bir ezik kirik catlak veya tellerde birsey yok fakat bu yamukluk düzeltilirmi sizce?
20170528_222628.jpg 20170528_222613.jpg 20170528_222602.jpg 20170528_222553.jpg

Scudo
@Bicycle_Dream Hocam bu gecici bir çözüm olarak kullanilabilir bir yontem fakat ben suan evimdeyim ve bu tekeri tamamen eski haline nasil getiririm diye düşünüyorum sorunum bisikletciye gitmek degil ki siz beni yanlis anladiniz. Benim bujundirek foruma girip soruyo olmamin bir nedeni var bisikletciye gitmeyi bende biliyorum. Ögrenmek istedigim şey ben bisikletciye gidince bisikletci arkadas bana bu olmaz degistirelim veya soyle olur böyle olur dediginde bir fikrimin olabilmesi. Şu an ben bun jantin fiyatlarina da bakiyorum ki adam degisecek derse fiyay hakkindada bilgim olsun

@oguz169 düzelse bile sadece görüntü olarak düzelir gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Gecmis olsun bundan daha az yamuk vardi ( 3 saat kadrani kadar) benim eski bisikletin jantinda onu bile zor toparladi tamirci en duzgun halinde bile v fren papucu hafif surtuyodu fren yapinca

• Beğen
Janti duzeltseniz bile o yamulan yerler yoruldugu icin diger cukur maceranizda veya kaldirimdan yola inisinizde taklasiz yamulabilir, benim yorumlamam bugadar.

Duzenleme: yeni bir teker takimi 300 tlden basliyor o da ikinci el, en azindan yol bisikletinde oyle, bisikletciye gitmeniz size tuzlu gelecek cunku onunda kar meselesi var, bence takim jant bulabilirseniz tek jant bulun takin.

Geçmiş olsun. Janttan bu saatten sonra hayır gelmez bence. Yeni bir jant çemberi ve yeni tellerle, eski göbeği kullanarak yeniden jant ördürün en güzeli.

• Beğen
Düzeltilip düzeltilemeyeceği ile ilgili yorum yapamam. Elbette bir şekilde düzeltilebilir endüstriyel yöntemlerle belki de. Fakat önemli olan o janta bir daha güvenebilecek misiniz. Yamulan yerlerdeki malzeme formunu kaybetti ve düzeltme işlemi sırasında da incelme ihtimali var. Yarın bir gün yolda giderken bir anda bırakabilir kendini. Bence kartlarınızı güvenli oynayıp jant değiştirme yoluna gidin.

Speeder yazmislar fakat sanırım benim jantimla bu jant ayni fiyatida 91tl
Sizce uyumlu olur mu?
(link)

Cok gecmis olsun hocam durumunuz iyidir umarim.
O degil de jant nasil oyle yamulmus :eek: Defalarca cukura mazgala girmistim eski mtb ile yamulmayi gectim akora bile ihtiyac duymadi 2 sene boyunca.

@oguz169 Crossway jantından daha ince olabilir belki speeder jantı. Boyut ile ilgili detaylı bilgiye ulaşamadım internette. Bu konuyu bir araştırın isterseniz sonra eski lastiğiniz eskisi gibi durmayabilir üstünde.

Edit: Bendeki crossway 300 üzerinde 622x20c jant çemberi var. Muhtemelen sizdeki ölçü de aynıdır. Bu ölçüde ya da buna yakın bir çember bakarsanız sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Yamulan jantın üzerinde ölçüleri yazar.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Tesekkur ederim birseyim yok benim olan kask ve on janta oldu.
Çukur dedigim, bisiklet yolunun tam ortasina ağacın raht yetişebilmesi icin alan ayirmislar biraz derin bir cukur.

Çember ve teller değişecek belki de rotor. Tahminim malzeme parası 200civarı, işçilik ise 40tl tutar. Şahin Bisikleti önerebilirim size iyi esnaftır.

Öncelikle geçmiş olsun yol bisikletimin jantında seninkinine benzer bir sorun yaşadım ne sanayi ustaları nede Antalya nın isim yapmış bisikletçileri olmaz sıkıntı çıkarır jant çemberini değiştirmen gerekir dedi bende inat ettim kendim jantın içerisine ölçüsü uyacak şekilde bir ahşap çubuk kestim önce onunla içeri doğru olan yamuğu onardım sonra metal bir aparatla ince düzeltmeyi yaptım sonrada küçük oluşan yumruları hem içten hem dıştan zımparayla sildim sonrasında sanayide kardırdığım siyah boyayla doldurulması gereken yerleri kat kat boyayarak doldurdum son olarak iyi bir akort yaptırdım ve lastiği takıp ilk denememi yaptım 30 km hızın üzerindeki frenlemem de titreme yapıyor ve eğer virajda olursam fren pabucu sürtüyor tahmin edersiniz ki buda kazaya davetiye çıkarabilecek bir durum şimdi bende rs11 e benzer bir jant çemberi almayı veya bütçemi artırıp daha iyi bir jant seti almayı düşünüyorum... Bu işlemler fiyat olaraksa 6 tl boya + 5 tl akort + 3 tl zımpara ve 6 gün de zamanı mı aldı neredeyse hiç masraf etmeden yapılabilecek en iyi tamiratı yaptım ama genede tam sağlıklı olmadı sana tavsiyem önce tamir etmeye çalış olmazsa jant çemberini değiştir
P_20170510_121327_1_HDR_p.jpg
P_20170510_121358_1_HDR_p.jpg
P_20170510_121411_HDR_p.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@tuna07 sizin jantınızla yukarıdaki aynı değil ki. Yukarıdaki bildiğin 8 şeklini almış. Kaldı ki sizinki bile tam düzelmemiş.

jant fena gitmiş önemli olan sağlığa gelmemesi

çember prese girmesi lazım ayrıca o teller o güce dayanmaya çalışırken mukavemetinide kaybetmiştir. siz iyisi yeni bir çember ve tel seti alıp işinin ehli adamlara ördürün yada malum siteden sadece ön jant bakın.

@oguz169
Canım kardeşim şu yazı sana ait değilmi? sorduğun ve cevabını almak istediğin soru bu jant düzeltilebilirmi diye sormuşsun doğrumu?? bunu soran birine geçici çözümler üretilir ama sen bisikletciye gitmeden bir fikrim olsun diyorsun bu fikrin olması için önce jantı düzeltmek için uğraş eğer yapabilirsen düzeltirsin olmaz ise ya yeni alırsın yada iyi bir usta o jantı yapar ama oda seni ne kadar idare eder önce doğru soruları bence sor insanlarda ona göre cevap versin.

Geri