Scudo Sports

Ilk kazamı yaptım :(

ayazefe

Üye
Tepki
10
İsim
Serkan DAĞLI
Bisiklet
Carraro
Bisikletim carraro Sportive 225. Akşam üzeri teyzemlere gitmek için defalarca gittiğim yoldan gidiyordum ortalama bir süratim vardı yavaşladım ada etrafında dönecektim ama işgüzar belediye yine bol bol sulamış çiçek var diye dönerken ön tekerlek kaymaya başladı azcık frene dokunmamla birlikte bisiklet kaydı sol omzuma doğru attım kendimi allahtan elimde eldivenlerim vardı yoksa daha çok soyulacaktı heryerim sadece dirsekte bir soyulma ile kurtardım.

Tek tesellim arkamda araç yoktu yoksa o da duramayabilirdi. Tam kalkıyorum arkama biri gelmiş korna yapıyor ben neyin derdindeyim bu neyin derdinde pis pis suratına bakınca çekip gitti yanımdan.

Scudo
geçmiş olsun benzer bir kazayı bende geçen yıl yapmıştım ıslak zeminde dönel kavşaktan dönerken kaymıştım ve sol omzumun üzerine düşmüştüm arkamdan gelen araba da kornaya basmıştı :D ilk ve şuana kadar ki son kazam buydu. inşallah sizin de öyle olur :)

@ayazefe usta geçmiş olsun. Kaza esnasında trafik olmaması ciddi bir sonucu önlemiş gerçekten.

çok teşekkür ederim allah razı olsun cidden çok şanslıymışım aynı suda arkamdan gelen araçta duramayabilirdi. bana büyük bir ders oldu :)

Çok geçmiş olsum yagmurlu havalar cok tehlikeli yagmur yagdıgında bende kaldırıma dogru dönüş yaparken ön tekerim sol tarafa dogru kaymıştı bisiklette altımdan kaydı ama allahtan düşmedim son anda toparladım

Umarım son kazan olur. Geçen yıl benimde başıma gelmişti. Ama bu sefer belediye değil yağmurdu :rolleyes::rolleyes: Tekrar geçmiş olsun.

Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun. Ne yazık ki arabalar bisikletlileri hiç önemsemiyor. Yola çıktığınızda en kenardan da gitseniz yediğiniz kornanın hesabı yok. Birde koca yol dururken sizi yalayarak yanınızdan geçmeleri yok mu? Pes doğrusu :(

@ayazefe geçmiş olsun hocam.insallah baska kaza olmaz.bu bisikletin ön tekeri ıslanınca cok kayıyor bende bunu farkettim.

Geçmiş olsun.. Su görünce en iyisi yavaş yavaş geçmek..

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
Hocam geçmiş olsun. Dikkat etmek lazım. Ancak aklıma bir şey takıldı, çocukken hiç mi kaza yapmadınız? Ben en az 3 tane çok ciddi bisiklet kazamı hatırlıyorum çocukken :) Bisikletin jantı küçüktü ama benim boyumda hakeza öyleydi :)

Onunla ilgili bir düzenleme gelmişti ama birçok iyileştirme gibi o da sadece teorikte kalmış sanırım. Refüj sulama yapan ekiplerin gerekli yol güvenliği almaları ve yola taşırmamaları ile ilgili.

Bu arada bu düzenlemeyi otomobillerde (en az 4 tekerli taşıtlarda demek daha doğru) artan kazalar için çıkarmışlardı.

Durduğunda dahi sürekli dengede olan 4 tekerli araçlar için bile bu kadar tehlikeli ise motosiklet ve bisiklet sürücüleri için tehlikesi kat be kat daha fazla.

Dikkatli olmamız gerek.

Geçmiş olsun, tekrarının yaşanmaması dileğiyle.

Geçmiş olsun.

Yol sulayan (bu tip refüj ve göbek sulama sistemleri de dahil, iş ayarlanmasında bitiyor çünkü) insanları hiç anlamayacağım. Çıkmıyor işte arkadaş ne kadar sularsan sula o asfalttan bitki çıkmıyor.

verilmiş sadakam varmış çok teşekkür ederim arkadaşlar kadronun sınırındayım boy olarak o nedenlede dengemi kuramadım ama düşme tecrübem olduğundan son anda kurdum dengemi. ama bana ders oldu asla sudan geçmem elimde geçiririm daha iyi. ince tekerlekle suda gitmek olmuyor malesef :(

Bununla gelmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

@ayazefe geçmiş olsun, hafif atlatmışsınız.

Beni daha da çok üzen arkadan gelip korna çalan araç oldu. Tamam bisiklet önemsenmiyor trafikte ama yolda yatan bir insan ya, yardım etmeyi geçtim bir de "çabuk kalk lan! ne yatıp duruyorsun yolun ortasında" dercesine korna mı çalınır....

• Beğen
Tepkiler: ayazefe
Sanılanın aksine bisiklete binmek ten ziyade bisikletten usturuplu inebilmek önemlidir. Dekatlonda veya bir bisiklet dükkanında bisiklet alana usulca fisildarim eldiven almasını. Kasktan daha önemli ilk etapta. Geçmiş olsun. Usturuplu bir iniş olmuş. Bisiklete binmek sorun değil inmek zorunda kaldığında inebilmek, şairane ve en az zararla. Bundan sonraki inisleriniz (düşüş demek istemiyorum) hep güzel olsun.

• Beğen
Tepkiler: Birtan Kolburan
Geri