Scudo Sports

İlk kaza

YgtSck46

Üye
Tepki
16
İsim
Yiğit Ali Saçak
Bisiklet
Salcano
Bisikletimi alalı 2 Ay gibi bir süre oldu.Bazen arka kaldırmak için bayağı sıkmıştım ön freni öyle kaldı.Yerler ıslak hafif yağmur var.Forum İstanbul civarı olanlar bilir az geride ışıklar var.Işığın yanmasına 5-6 saniye kaldığı için fren yapmadım.Tam ışığın orda önüme 2 tane çocuk çıktı.Yeşil yanacağı için koşarak geçiyorlardı.Tabiki bende birden ön frene bastım ve ön teker kaydı (Allah'tan takla atmadım) ve hızım 45-50 idi.Ben bir tarafa bisiklet bir tarafa gitti.İlk defa eldiveni takmamıştım ve ilk temas elime oldu.Sol bileğimi sardılar ve hafif sıyrıklar...Siz siz olun ne kadar kısa olursa olsun mesafeniz ekipmanlarınızı takın.İyi pedallamalar.

Scudo
Geçmiş olsun trafikte her zaman dikkatli olmak gerek nereden yaya çıkacağını bilemiyorsun

Geçmiş olsun o hızla iyi atlatmışsınız umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.

Geçmiş olsun. Kask eldiven mutlaka takmadan çıkmayın.

45-50 km baya hızlıymışsınız ışığı sanırım yol ayrımlarında da yavaşlamıyorsunuz ki bu hızda gitmeniz anca bunu açıklar şehir içi kendim olabildiğince yavaş gitmeye çalışırım ki sokak aralarından,araç araların yayalar fırlıyor,arabalar birden yola çıkabiliyor şehiriçi bence dikkatli olunması gereken tehliklei birçok faktörü içinde barındırıyor.bir de söyle düşünün siz ışıkta yanıyor geçiyorum diyorsunuz peki karşı taraftan kırmız yandıgı halde bir araç duramayıp kırmızıda geçseydi ne olurdu akıbetiniz.ne yazıkki hız iyi bir şey değil ister 4 teker ister 2 teker olsun hız ölümdür ve trafik canavarlarının bir anda size harcayıp sonra işin içinden bir şekilde sıvışıp elini kolunu sallayarak gezerken siz mezarda olursunuz

yol bisikletine geçsemmi diyorum bazen... sonra kendi kendime diyorum amaan katlanırla pedalları yaksan bile 40ın üstüne çıkmıyor namusuz.. otomatikman güvenlik katlanırla devam et... yoksa 29 vites bi canavar olsa insan pedallamadan yapamaz...

• Beğen
Tepkiler: parathoner
Öncelikle geçmiş olsun . @Desert Fox yazdığınız acaba bir araç kırmızı da geçse ne olurdu haliniz kısmıyla alakalı bir anımı anlatayım . Hastaneye staja gidiyorum bisikletle saat 7.30 a yeni geliyor .Sabah trafiği yol kalabalık olan bir dört yol kavşağında lamba da kırmızı ışıkta bekliyorum . Lamba yeşil yandı pedallara yüklendim milletin önüne geçeyim de ileri de duraklar var sıkışmayım diye neyse tam lamba direğini geçiyordum korna sesi geldi kekonun biri kırmızı ışıkta durmayıp ben geliyorum diye hava yapıyor . Hemi de baya hızlı . Kendime verilmiş sadakan varmış ha dedim . Şimdi arkadaşın konuya bağlayacak olursak kardeşim ben direkt yeşil yanınca geçtiğim halde çarpılma tehlikesi atlattım . Işıklara gelirken illaki yavaşlayıp lambanın rengine güvenmemek şart .

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de ilk kazamı yapalı bir haftadan biraz fazla oldu. Benzer şekilde karşıdan karşıya geçmek için yola atlayan bir yaya çarptım, sıyrılayım derken kaldırıma çarpıp iki metre öteye fırladım. Eldivenin ve kaskın önemini o gün çok iyi anladım. Kafamı kaldırıma vurdum, şükür ki kasım korudu ve o an kaskımı çıkarıp öpmek istedim. Bu tarz maddi zararlarla atlattığımız kazalardan ders çıkarmalıyız. Özellikle hıza dikkat etmek gerekiyor. Eğer şehiriçi yollardaysak zaten hız sınırı gereği yasal olarak 30'u geçmemeliyiz, ceza yemeyecek olsak da canımız değerli.

Youtube'da rast geldiğim bir kaç bisikletli var, arabaların arasından, daracık sokaklardan, kaldırımlardan çıldırmış gibi gidiyorlar. Dahası kötü örnek oluyorlar. Böylelerine de ses çıkarmak gerekiyor.

Şehiriçinde 40-50 mi dediniz? İstanbul'da? İyi ki size bir şey olmamış. Gerçekten büyük bir risk almışsınız.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teker teker teşekkür ederim arkadaşlar.Hızım çok yüksekti biliyorum.Bu hızda bisikleti yeni almanın,vites ayarının yeni yapılması ve 21. vites ile gitmenin katkısı olduğunu da biliyorum.Tabiki ışıktan herzaman geçtiğim için güveniyordum kendime.Çok iyi biryermiş burası.Cidden okudukta yorumlarınızı yüzüme bir tebessüm geldi.Uyarılarınızı dikkate alacağım.Eldiven Ve Kaskımı artık her zaman takacağım.İyi Pedallamalar...

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
50 km/s yaklasik saniyede 15 mt demektir, o hizla sadece siyrikla atlatmis olmak buyuk basari. gecmis olsun.

@YgtSck46
:naslyany:

@YgtSck46

@YgtSck46

@YgtSck46
:acpsnr:

Çok fazla hatanız var ve kazadan sonra yapmış olduğunuz çıkarımlar çok ama çok eksik. Kazadan ciddi yara almamış olmanız çok büyük şans. Fakat bilin ki, ilk 3 alıntımdaki hatalardan sonra, sizi kask da, eldiven de koruyamayabilir. Siz önce bisikleti olması gerektiği gibi güvenli kullanın, ardından kask görevini yapsın. Bisikleti bu derece tehlikeli kullanıp, güvenlik ekipmanlarına güvenmek sizi üzebilir.
Geçmiş olsun ve dikkatli olun, bu kazayı düşünün, ve "neyi farklı yapsanız bu kaza olmazdı" diye düşünün... :harika:

Çok teşekkürler Serkan Abi...Çıkarımlarım fazla hepsinin önlemini aldım zaten de biraz geç oldu :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Ben sehir icinde arabayla bile 50 ile gitmiyorum siz cok hizli gitmissiniz bu hiza gore iyisiniz gecmis olsun

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Çok teşekkür ederim.Yolun yokuş olması ve bisikleti yeni almamın etkisi büyük.İyi bir ders çıkarttım kendime.İyi Pedallamalar,Tekerinize taş değmesin...

O hız 45-50 değildir sen otur tekrar bir düşün :) Ben 17KM hızla sahil bisiklet yolunda çok saçma bir nedenden hakimiyeti kaybedip yere düştüm :)
Uzun kollu forma ve uzun parmak eldiven olduğu halde kol dirseğim eridi resmen, kan kırmızı oldu.

45-50 ile eldivensiz düşen insanda ne el kalır ne de kol. Hızda bir yanlışlık vardır emin ol.

Banada öyle geliyor çünkü bende düştükten sonra strava da hızıma baktım 20-25 arasıydı, dizimdeki sıyrık 1 ayda anca kapandı...

@YgtSck46 kazanın büyüğü küçüğü olmaz geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Abi ben niye yalan söyleyeyimki :) Geldiğim yer çok dik yokuştu.Ayrıca olanların hepsinide söylemedim,dizim hala çok ağrıyor.İlk mesajda,ayağım ağrıyor,elim burkuldu,eşofman paramparça oldu,tırnağım batıyor gibi şeyleri bilerek söylemedim.Gereği yok çünkü kendini acındırmanın.Ayrıca adım gibi hatırlıyorum hatta arkadaşla gittiğimiz için onada söylemiştim hızımın yüksek olduğunu 40'tan aşağı değildi hızım,gösterge var zaten.Teşekkürler @alfa780

Geri