Scudo Sports

İlk Kaza ve Humerus Kırığı

Geçmiş olsun, daha beteri de olabilirdi. O yüzden kendinizi şanssız hissetmeyin.

İnş biran önce iyileşip yollara dönersiniz..

• Beğen
Tepkiler: E. Erdi
Scudo
çok geçmiş olsun.en kısa zamanda düzelirsiniz umarım.
bu arada bi hatırlatma tek el ile bisiklet kullanıyorsanız bu kesinlikle sol eliniz olmasın.

• Beğen
Teşekkürler arkadaşlar herşey için.

Bu arada yeni bilgileri paylaşayım. Bu tür kırıklarda belli bir süreden sonra Sarmiento denilen bir sistem kullanıyorlarmış. Buna göre bildiğimiz alçının yerine protez tipte bir kolluk takılıyor kırık olan bölgeye. Kullanım kolaylığı ve rahatlığının yanı sıra daha hızlı ve etkili tedavi ediyor bu sistem.

3 haftalık alçı maceramdan sonra bugün doktorumun da onayıyla Sarmiento kolluğa geçiş yaptım. Yaklaşık 1-1.5 ay da bu şekilde idare edicem. Kaynaması ve tedavisi uzun süren bir kemik maalesef humerus.

Dışarıdan Oscar Pistorius'un koldan sakatlanan versiyonu gibi görünüyorum ama olsun artık :)

çok geçmiş olsun, söküp atsam mı şu ön freni ve fren kolunu ne dersiniz bu konuda?

• Beğen
@mustafa burak

Valla bunu ben de düşündüm ama forumda yazılanlardan gördüm ki ön fren gerekli ve olmazsa olmaz bir şey. Hatta birkaç tecrübeli arkadaş 'ön freni atmaktansa arka freni atmayı tercih ederim' bile demişti :)

Kullanmayı bilmek lazım ön freni. Belki normal şartlarda kullanılmıyor, yada ben kullnmıyorum bilmiyorum, ama acil durum ve frenlemelerde de şart gibi. Dediğim gibi kullanmasını öğrenmemiz lazım.

• Beğen
Tepkiler: mustafa burak
geçmiş olsun şu bisiklet ne riskli vasıtaymış ta haberimiz yok

• Beğen
@mustafa burak
arka fren durdurmaz yavaşlatır ön Fren durdurur diyen çok kişi var denedim gördüm ön Fren olmasaydı karşıki arabanın Sol kapı nasrafını ödüyor olurdum dengeli kullanmak panik yapmamak lazım

çocukluğumuzdan beri üstünden inmediğimiz şu bisikleti kullanmayı daha öğrenememişim daha acemisiyim belli ki :) vazcaydım freni söküp atmaktan. cevaplarınız için teşekkür ederim

• Beğen
@mustafa genç

Yolda yürümenin bile riski var, 3 sene önce kaldırıma çıkan bir araç arkadan bana çarpıp takla attırmıştı. Boyum uzun olduğu için kaputu aşıp ters takla atmıştım, kısa olsam karşı dükkanın vitrin camına girebilirdim.

Mühim olan dikkatli sürmek. Risk almadan önce gerekli teknikleri ve refleksleri geliştirmek. Yine de kaza riski söz konusudur her zaman. Konu sahibine de geçmiş olsun diyelim.

• Beğen
Geri