Scudo Sports

İlk Kamplı Bisiklet Turum: Antalya-Olimpos

Tepki
148
İsim
Adem Yeşilyurt
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Şehir - Tur
İlk kamplı uzun(!) turum için hazırlıkları tamamladım. Rota çoğu bisiklet severe göre çok kısa; arkadaşımla günlük 15-25 km civarı yol yapıp 5 günde 110 km pedallayacağız. Bisiklet turlarında çok uzun mesafelere dayanabileceğimi ve zevk alacağımı sanmıyorum. Bu tur gibi 5-6 günlük kısa mesafelerde kendimi yormadan pedallamak ve yol üzerindeki yerlerde gezmek-yüzmek gibi aktivitelerle bir çeşit bisiklet tatili yapmak bana daha uygun. İlerleyen yıllarda yapmak istediğim birkaç rota daha var. Bu konuda tavsiyeleri bekliyorum.
1.jpg

1. Gün (28 km)
Ben Yozgat'tan, üniversiteden arkadaşım da İskenderun'dan otobüslere binip sabah Antalya Otogarda buluştuk.
2.jpg

Antalya sahil bisiklet yolu Yozgat'ın yokuşlarından sonra daha güzel geliyor tabi ki :)
3.jpg

Tünektepe Teleferik Tesislerinden gideceğimiz yöne bir bakış...
4.jpg

Sarısu Plajında denize girdikten ve yemek yedikten sonra Antalya'dan ayrılıyoruz.
5.jpg

İlk gecemiz Kargıcak Günübirlik Kamp Alanında geçecek.(90 tl) Çadır kurmaya gerek görmedik ve kumsaldaki çardakta yattık.
6.jpg

2. Gün (14 km)
Sabah manzaramız...
7.jpg

Kısa bir sürüş sonrası Beldibi'ndeyiz.
8.jpg

Gözlemecide kahvaltı yapıp Talya Dalış Merkezine gittik. Yüzme bilmeseniz bile katılabileceğiniz tanıtım dalışı var.(150 tl)
Fotoğraf ve video çekimi ekstra 100 tl. Yarım saat su altındasınız.
Balık ve ahtapot besleyebilir, Türk Bayrağımızın yanında ve bisiklet üzerinde poz verebilirsiniz.
9.JPG

Buradan Göynük Kanyonu'na geçtik. Buraya gelirseniz body rafting paketini almanızı tavsiye ediyorum.(80 tl)
10.jpg

İkinci gece Natürel Pansiyon'un bahçesinde kamp yapacağız.(40 tl)
11.jpg

3. Gün (13 km)
Sabah çadırlarımızı toplayıp kahvaltı yapıyoruz ve Kemer'e doğru yola çıkıyoruz.
12.jpg

Kemer'de iki bisiklet severle yollarımız kesişti. Antalya-İstanbul arasında tura başlamışlar. Bizim beş günde gideceğimiz yolu bir günde gidiyorlar.
Helal olsun dedik :) Eğer forumda görürlerse yeniden selamlar olsun. Bu gece kamp yok, gece için kardeşimin evine gidiyorum.
13.jpg

4. Gün (22 km)
Sabah kahvaltısından sonra Kemer'in Kiriş tarafındaki ormanlık tepeyi tırmanıyoruz. Sıradaki durağımız Phaselis Antik Kenti...
14.jpg

Burada uzun bir mola verip denizin tadını çıkarıyoruz.
15.jpg

Daha sonra geceyi geçireceğimiz, Tekirova'nın doğusunda kalan Sundance Kamp Alanına pedallıyoruz.(60 tl)
16.jpg

Çadır kurmayıp hamakta uyuma niyetim vardı ama sinekler izin vermedi.
17.jpg

5. Gün (33 km)
Sabah yola çıkıp Tekirova'yı geçtikten sonra kahvaltı yapıyoruz. Sonrasında sıcakta 7-8 kmlik yokuş bizi çok yoruyor.
18.jpg

Ulupınar'da dinlenme ve yemek için mola veriyoruz, daha önemlisi güneşten kaçıyoruz.
19.jpg

Sonunda Çıralı sahilindeyiz.
20.jpg

Yanartaş Milli Parkı.
21.jpg

Bu gece Tavuşkuşu Kamping'de çadır kuracağız.(75 tl)
22.jpg

6. Gün (0 km)
Sabah Olimpos Antik Kentini geziyoruz.
23.jpg

Armut uygulamasından ulaştığım, kendisi de bir bisikletsever olan Can kardeşimiz bizi ve bisikletlerimizi çok uygun bir ücrete
Antalya otogara götürdü. Bu da turun son fotoğrafı.
24.jpg

Scudo
turlarda kendimi gereksiz yere yorduğumu düşünmeye başladığım bir dönemde böyle bir tur görmek beni de heveslendirdi açıkçası. iznik gölü civarında bir hafta dolanmayı düşünüyorum ben de eylül ayında. :)

Bir tebrik de benden olsun 🙏 bu armut uygulaması nedir tama olarak bisikleti böyle taşıyabilir miyiz?

Içinde bisiklet olan nefis bir tatil keyfi... 🏖
Okurken bile sizin kadar özgür hissettim kendimi.🏕
Paylaşım için teşekkürler👏

turlarda kendimi gereksiz yere yorduğumu düşünmeye başladığım bir dönemde böyle bir tur görmek beni de heveslendirdi açıkçası. iznik gölü civarında bir hafta dolanmayı düşünüyorum ben de eylül ayında. :)
Şayet İznik turunu yaparsanız kesinlikle Keramet ılıcasına uğrayın.İzniğede Orhangaziyede 20. km de güney yolunda. İçeride çadırlı kamp alanıda mevcut.

Bir tebrik de benden olsun 🙏 bu armut uygulaması nedir tama olarak bisikleti böyle taşıyabilir miyiz?

Temizlik, nakliyat, tadilat vb. aklınıza gelebilecek her türden hizmet verenlerle sizi buluşturan bir platform. Siz almak istediğiniz hizmete ilişkin bilgileri giriyorsunuz, bunu hizmet verenler görüp size fiyat teklifi sunuyor. Teklifi verenlerin profilini, daha önce hizmet alanların yorumlarını görebiliyorsunuz. Gelen tekliflerden seçip iletişime geçiyorsunuz. Mesala ben turda Olimpos-Antalya arası parça nakliyat işi olarak bilgi girmiştim.

Temizlik, nakliyat, tadilat vb. aklınıza gelebilecek her türden hizmet verenlerle sizi buluşturan bir platform. Siz almak istediğiniz hizmete ilişkin bilgileri giriyorsunuz, bunu hizmet verenler görüp size fiyat teklifi sunuyor. Teklifi verenlerin profilini, daha önce hizmet alanların yorumlarını görebiliyorsunuz. Gelen tekliflerden seçip iletişime geçiyorsunuz. Mesala ben turda Olimpos-Antalya arası parça nakliyat işi olarak bilgi girmiştim.
Teşekkürler bilgiler için, mutlaka deneyimleyecem🙏🙏

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İlk kamplı tur için böyle bir rota seçip hakkını verdiğiniz için sizleri kutluyorum...
Güzergah doğası kadar insanlık tarihi için de çok değerli...
Ha bohem bir kafanız varsa Olimpos sizde alışkanlık da yapacak.
O horozlar sabah sırayla ötüyor mu hâlâ?.. :)

İlk kamplı tur için böyle bir rota seçip hakkını verdiğiniz için sizleri kutluyorum...
Güzergah doğası kadar insanlık tarihi için de çok değerli...
Ha bohem bir kafanız varsa Olimpos sizde alışkanlık da yapacak.
O horozlar sabah sırayla ötüyor mu hâlâ?.. :)
Evet erkenden kaldırdılar iyi oldu :)

@Adem Yeşilyurt tebrikler. Gezip,görüp,eğlenmişsiniz. Arada kafayı dağıtmak lazım. 10 numara tatil yapmışsınız. Bisikletle sıcak yaz ayları için ,uygun bir tur olmuş. :harika:
Hocam sizi ve degerli biyiklarinizi da boyle tatliş bir turda gormek, "fishing tribe" detayli bir tur yazinizi keyifle okumak isteriz dogrusu haha
@hamlet2006

Hocam sizi ve degerli biyiklarinizi da boyle tatliş bir turda gormek, "fishing tribe" detayli bir tur yazinizi keyifle okumak isteriz dogrusu haha
@hamlet2006
Cumhur ağabey bu bıyıklı bizi fena tiye alıyor gibime geliyor.
Merzifon'da oturuyorum dediğine bakma bence bıyıklı Merzifon yerine Mecidiyeköy'de bir gökdelende plaza insanı.
Şimdi o bu sıralar '' toplantı set " ediyordur. Hem o senin benim dilimden anlamaz.
Bir ara plaza dili ve edebiyatı okumuştum. Dur sesleneyim,belki çat pat konuşurum kendisiyle.
" Necmeddin Bey, Necmeddin Bey @necmeddin
Bugünlerde foruma tur yazısı write etmenizi bekliyor olacağız. Ön sunumdan önce yazıyı improve etmek için birlikte check edelim. Yazınızda fishingden de söz etmelisiniz."Lütfen bize return yapın.

Cumhur ağabey bu bıyıklı bizi fena tiye alıyor gibime geliyor.
Merzifon'da oturuyorum dediğine bakma bence bıyıklı Merzifon yerine Mecidiyeköy'de bir gökdelende plaza insanı.
Şimdi o bu sıralar '' toplantı set " ediyordur. Hem o senin benim dilimden anlamaz.
Bir ara plaza dili ve edebiyatı okumuştum. Dur sesleneyim,belki çat pat konuşurum kendisiyle.
" Necmeddin Bey, Necmeddin Bey @necmeddin
Bugünlerde foruma tur yazısı write etmenizi bekliyor olacağız. Ön sunumdan önce yazıyı improve etmek için birlikte check edelim. Yazınızda fishingden de söz etmelisiniz."Lütfen bize dönüş yapın.
Haha nedense ne zaman Neco muhabeti gecse kendimi şu videodan alamiyorum. Resmen neco ile icsellestirdim bu videoyu karamelize ederken hsjshjsjsjs

(link)

Geri