Adem Yeşilyurt
Üye
- Tepki
- 148
- İsim
- Adem Yeşilyurt
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
İlk kamplı uzun(!) turum için hazırlıkları tamamladım. Rota çoğu bisiklet severe göre çok kısa; arkadaşımla günlük 15-25 km civarı yol yapıp 5 günde 110 km pedallayacağız. Bisiklet turlarında çok uzun mesafelere dayanabileceğimi ve zevk alacağımı sanmıyorum. Bu tur gibi 5-6 günlük kısa mesafelerde kendimi yormadan pedallamak ve yol üzerindeki yerlerde gezmek-yüzmek gibi aktivitelerle bir çeşit bisiklet tatili yapmak bana daha uygun. İlerleyen yıllarda yapmak istediğim birkaç rota daha var. Bu konuda tavsiyeleri bekliyorum.

1. Gün (28 km)
Ben Yozgat'tan, üniversiteden arkadaşım da İskenderun'dan otobüslere binip sabah Antalya Otogarda buluştuk.

Antalya sahil bisiklet yolu Yozgat'ın yokuşlarından sonra daha güzel geliyor tabi ki

Tünektepe Teleferik Tesislerinden gideceğimiz yöne bir bakış...

Sarısu Plajında denize girdikten ve yemek yedikten sonra Antalya'dan ayrılıyoruz.

İlk gecemiz Kargıcak Günübirlik Kamp Alanında geçecek.(90 tl) Çadır kurmaya gerek görmedik ve kumsaldaki çardakta yattık.

2. Gün (14 km)
Sabah manzaramız...

Kısa bir sürüş sonrası Beldibi'ndeyiz.

Gözlemecide kahvaltı yapıp Talya Dalış Merkezine gittik. Yüzme bilmeseniz bile katılabileceğiniz tanıtım dalışı var.(150 tl)
Fotoğraf ve video çekimi ekstra 100 tl. Yarım saat su altındasınız.
Balık ve ahtapot besleyebilir, Türk Bayrağımızın yanında ve bisiklet üzerinde poz verebilirsiniz.

Buradan Göynük Kanyonu'na geçtik. Buraya gelirseniz body rafting paketini almanızı tavsiye ediyorum.(80 tl)

İkinci gece Natürel Pansiyon'un bahçesinde kamp yapacağız.(40 tl)

3. Gün (13 km)
Sabah çadırlarımızı toplayıp kahvaltı yapıyoruz ve Kemer'e doğru yola çıkıyoruz.

Kemer'de iki bisiklet severle yollarımız kesişti. Antalya-İstanbul arasında tura başlamışlar. Bizim beş günde gideceğimiz yolu bir günde gidiyorlar.
Helal olsun dedik
Eğer forumda görürlerse yeniden selamlar olsun. Bu gece kamp yok, gece için kardeşimin evine gidiyorum.

4. Gün (22 km)
Sabah kahvaltısından sonra Kemer'in Kiriş tarafındaki ormanlık tepeyi tırmanıyoruz. Sıradaki durağımız Phaselis Antik Kenti...

Burada uzun bir mola verip denizin tadını çıkarıyoruz.

Daha sonra geceyi geçireceğimiz, Tekirova'nın doğusunda kalan Sundance Kamp Alanına pedallıyoruz.(60 tl)

Çadır kurmayıp hamakta uyuma niyetim vardı ama sinekler izin vermedi.

5. Gün (33 km)
Sabah yola çıkıp Tekirova'yı geçtikten sonra kahvaltı yapıyoruz. Sonrasında sıcakta 7-8 kmlik yokuş bizi çok yoruyor.

Ulupınar'da dinlenme ve yemek için mola veriyoruz, daha önemlisi güneşten kaçıyoruz.

Sonunda Çıralı sahilindeyiz.

Yanartaş Milli Parkı.

Bu gece Tavuşkuşu Kamping'de çadır kuracağız.(75 tl)

6. Gün (0 km)
Sabah Olimpos Antik Kentini geziyoruz.

Armut uygulamasından ulaştığım, kendisi de bir bisikletsever olan Can kardeşimiz bizi ve bisikletlerimizi çok uygun bir ücrete
Antalya otogara götürdü. Bu da turun son fotoğrafı.

1. Gün (28 km)
Ben Yozgat'tan, üniversiteden arkadaşım da İskenderun'dan otobüslere binip sabah Antalya Otogarda buluştuk.

Antalya sahil bisiklet yolu Yozgat'ın yokuşlarından sonra daha güzel geliyor tabi ki

Tünektepe Teleferik Tesislerinden gideceğimiz yöne bir bakış...

Sarısu Plajında denize girdikten ve yemek yedikten sonra Antalya'dan ayrılıyoruz.

İlk gecemiz Kargıcak Günübirlik Kamp Alanında geçecek.(90 tl) Çadır kurmaya gerek görmedik ve kumsaldaki çardakta yattık.

2. Gün (14 km)
Sabah manzaramız...

Kısa bir sürüş sonrası Beldibi'ndeyiz.

Gözlemecide kahvaltı yapıp Talya Dalış Merkezine gittik. Yüzme bilmeseniz bile katılabileceğiniz tanıtım dalışı var.(150 tl)
Fotoğraf ve video çekimi ekstra 100 tl. Yarım saat su altındasınız.
Balık ve ahtapot besleyebilir, Türk Bayrağımızın yanında ve bisiklet üzerinde poz verebilirsiniz.

Buradan Göynük Kanyonu'na geçtik. Buraya gelirseniz body rafting paketini almanızı tavsiye ediyorum.(80 tl)

İkinci gece Natürel Pansiyon'un bahçesinde kamp yapacağız.(40 tl)

3. Gün (13 km)
Sabah çadırlarımızı toplayıp kahvaltı yapıyoruz ve Kemer'e doğru yola çıkıyoruz.

Kemer'de iki bisiklet severle yollarımız kesişti. Antalya-İstanbul arasında tura başlamışlar. Bizim beş günde gideceğimiz yolu bir günde gidiyorlar.
Helal olsun dedik

4. Gün (22 km)
Sabah kahvaltısından sonra Kemer'in Kiriş tarafındaki ormanlık tepeyi tırmanıyoruz. Sıradaki durağımız Phaselis Antik Kenti...

Burada uzun bir mola verip denizin tadını çıkarıyoruz.

Daha sonra geceyi geçireceğimiz, Tekirova'nın doğusunda kalan Sundance Kamp Alanına pedallıyoruz.(60 tl)

Çadır kurmayıp hamakta uyuma niyetim vardı ama sinekler izin vermedi.

5. Gün (33 km)
Sabah yola çıkıp Tekirova'yı geçtikten sonra kahvaltı yapıyoruz. Sonrasında sıcakta 7-8 kmlik yokuş bizi çok yoruyor.

Ulupınar'da dinlenme ve yemek için mola veriyoruz, daha önemlisi güneşten kaçıyoruz.

Sonunda Çıralı sahilindeyiz.

Yanartaş Milli Parkı.

Bu gece Tavuşkuşu Kamping'de çadır kuracağız.(75 tl)

6. Gün (0 km)
Sabah Olimpos Antik Kentini geziyoruz.

Armut uygulamasından ulaştığım, kendisi de bir bisikletsever olan Can kardeşimiz bizi ve bisikletlerimizi çok uygun bir ücrete
Antalya otogara götürdü. Bu da turun son fotoğrafı.