arkadaşlar biz arkadaşlarla kütahyada çamlıca tepesine çıkacağız. fakat ilk defa böyle bir şey yapacağız. hepimizin bisikleti dağ bisikleti olarak geçiyor. kamp yapmayacağız gidip döneceğiz. yanımızda bulunması gereken malzemeler nelerdir ? cevaplar için şimdiden teşekkürler
kesinlikle patlak malzemesi ve pompa garanti olsun yanınızda ve lastiği çıkarabiliceğin küçük bi levye veya iç lastiğe zarar vermiycek herhangi bi alet, pense, 4 ve 5 numaralı alyan, tornavida vb yani kısaca bisiklet üzerindeki somun, vidalara uyacak aletler bulunması iyi olur
Yanınızda yağmurluk,ayakkabı kılıfı(yoksa poşetten yapabilirsiniz),İlk yardım malzemesi,Bisiklet tamir aletleri(Yama,yedek iç lastik,pompa,anahtar vs.) ve tabiki söylemeye bile gerek olmayan kask eldiven gözlük...
Aynı planları yaptım bir kaçında hezimete uğradım deneyimleri paylaşıyorum. Hava durumuna iyi bakın güneş varsa güneş kremi, yağmur varsa yağmurluk alın. Yama malzemesi,pompa ve yedek iç lastik alın. Dağın tepesinde arkadaşımın lastiği patladı yanımda yama vardı ama pompa olmayınca öğle güneşi altında benzin istasyonu bulana kadar bir yerlerimden ter damladı afedersiniz böyle yerlerde tepe tırmanırken zincir kolay kırılır kopar mümkünse zincir anahtarı bulundurun. Su önemli ben her çıkışta yanıma en az 1.5 litre su alıyorum . Zaten bunları arkadaşlar söylemiş ben özetledim ama dağ dedinmi lastik olayı çok önemli oluyor . Hiç birşey bulamazsanız otlardan dolma lastik yaparsınız
Lastiğin patlarsa yamayla uğraşma iç lastik al (pompa,plastik levye,iç lastik,alyan takımı,yıldız düz torna vida,zincir birleştime aleti) 3-4 kişi gideceksiniz bunlar yanızda olsun fazla para tumaz kaç kişi gelecekse o kadar iç lastik alın