Scudo Sports

İlk Bisikletim İçin Yardım!

Batuhan Yıldız

Aktif Üye
Tepki
77
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar On yıldan uzun bir sürenin sonunda ilk bisikletimi kısmetse haziran ayında alacağım. Fakat çok bilgili değilim ne yazık ki. Bir de bugün üniversiteye giderken bisikleti ile okula giden bir arkadaşı görünce iyice içimde ki bisiklet arzusu daha da arttı diyebilirim neyse arkadaşlar ben Salcano City Fun 60 almayı düşünüyorum ne yazık ki bütçem kısıtlı kendi biriktirdiğim para ile alacağım. Arkadaşlar boyum 175 kaç inç veya kadro boyu tam olarak bilmiyorum sizce ne olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim. Bir de Kütahya dan arkadaşlar, abilerim var ise konu hakkında yardımcı olurlarsa çok sevinirim :)

Scudo
(link) kadro boyunu rahatlıkla hesaplıyabilirsin

Batuhan merhaba
Şimdi bu kadro boyu meselesi bisiklette en önemli mesele olduğu kadar bisiklete yeni başlayan biri için aynı zamanda en karışık meseledir. Önemlidir çünkü bisiklet adeta vücuduna göre olan pantolon gibi cuk oturması gerekir. Karışıktır çünkü bütün bisiklet türlerinin farklı kadro hesaplamaları vardır. İşin içine farklı markların farklı gövdeleri de girince içinden çıkılmaz bir hal alır. Bir de işin içine farklı modelleri de koy...
Ben sana uygun kadro boyunu anlatayım.
Öncelikle seçmiş olduğun bisiklet biliyorsun amortisörlü şehir-tur bisikleti.
Bunların kadro boyu standartları yol bisikletleri ile dağ bisikletleri arasında olur.
175 boy için 18'' 19'' ve 20'' kadro boyları sana uygun. ideal olanı 18 ile 19
bu işin en kolay yolu bisikleti bacak arasına alarak ölçmektir. seleye oturmadan önüne geç, bisikleti bacak arana al, arada 3 cm kadar boşluk varsa o bisiklet sana olur. arda hiç boşluk yoksa o bisikletten uzaklaş
şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullan
http://i.imgur.com/pS3K9kC.jpg

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Yıldız
size şehir bisikleti tavsiye ederim 17 kadro gider size mtbye bulaşmayın bisikletten zevk almak istiyorsanız ve yorulmak istemiyorsanız.

Walla bende salcano City sport aldım seninle aynı sııntıları bende yaşadım ama ben senden kısa olduğumdan,
şehir bisikleti salcano da 18 inch bana büyük geldi kadro borusu bacak arama teğet, çünkü şehir bisikletinde 18 den küçük yok , ama şu var carraro 224 de ve bianchi model hatırlamıyorum 18'' bir bisiklet daha denedim(En rahatı bu gelmişti bana) yukarıdada M.ALi beyin de dediği gibi markaların modelleri bile farklılık gösteriyor, sana 18'' bisikletin rahat olacağı kanısındayım ama muhakkak bisikletin üstüne bi çık deneme sürüşü yap öle al

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Yıldız
@MEHMETALİ

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler sağ olun.

@Melih Çolak
Merhaba ben Salcano'nun sitesinde baktığımda City Fun 60 Şehir-Tur bisikleti kategorisinde geçiyordu o yüzden tercih ettim fakat sizin bana önerebileceğiniz bir marka model var mıdır?

Şehir-tur bisikletleri başlığı altında, yeni aldığım Salcano City Fun 70 modeli için resimli inceleme konusu açtım. Kafanızdaki bir çok soruya cevap olacağı kanaatindeyim. Bir bakın isterseniz. Ben 1.79 boyuma 20 inç kadroyu uygun gördüm düz maşalı bisiklet için. Ön amartisorlü alacaksınız, maşanın boyundan ötürü bisikletin burnu havada oluyor, 18 kadro daha uygun olur. Ki önceki şehir bisikletim gidondan kilitli süspansiyona sahip Mosso 771 smv modeli idi ve onun da 20 inc kadrosu büyük geldiginden 18 inc kadrolu olanı almıştım. Konunun linki:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=131014

18" size uygun olucaktır bisiklet ise o paraya en iyi tercih diyebilirim

Bence 19 vey 20" sİze buyuk olacaktir (amortİsÖrlÜ maŞada). Tavsİyem 17-18" tİr.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim fakat ben kararımı değiştirdim mtb alacağım büyük bir ihtimalle sebebi ise Kütahya da öğrenciyim ve burada çok güzel köyler ormanlık alanlar var ve kesinlikle buralara gitmeden duramam eğer şehir bisikleti alırsam pek de verimli kullanamayacağım kanaatindeyim ve arkadaşlar bütçem 600 en fazla 650 tl civarında olacaktır bunun üstüne çıkacağımı sanmıyorum çünkü bisikleti aldıktan sonra kask ışık sistemi ve km sayacı daha alacağım kendime eğer param yeterse tabi :) o yüzden bana bu konuda fikir verip yardımcı olur musunuz?

Geri