Scudo Sports

İlk bisiklet / Yol bisikleti / Bütçe 5.000 TL

@serhatgurcu

benimde bütçem aşağı yukarı bu kadar çok güzel yeterli bisikletler var ama kur malum bu ara çok oynak +/-250 TL olarak düşünür isek tabi pazarlıkta var işin içinde

(link)

focus ilk tercihlerim arasında olacaktır.

(link)

revelator 3500 veya 4000 2. sırada olacaktır.

tabi 5000 TL diyip canyon dememek olmaz (link)

Türkiye de pek rağbet görmese de Felt i es geçmemek lazım (link)

arkadaşlara kısmen katılmıyorum pahalı alü. kadrolar elbette iyidir asla kötü diyemem ama bu bütçe ile de alü. bisiklet almam zaten sizde carbon diyor iseniz 5000TL ye specialized carbon falan alamazsınız

Scudo
Ktm Revelator 3500
Cube Agree GTC Race
Merida Scultura 400
Specialized Allez Elite modellerine bakın derim.
Canyon sitesine girip fabrika outlet bölümüne de bir göz gezdirin.Uygun kadro boyu bulursanız makul fiyatlara edinebilirsiniz.
Eğer yurtdışından sipariş vermek istemezseniz yukarıdaki modellerden benim tercihim Cube ya da Ktm olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
@Enver T.
ahahha :D aynı anda yazmışız aklın yolu bir öneriler aynı neredeyse

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
@Yağız Gökmen Daha da ilginci sizin gibi benim de aynı bütçeler ile yol bisikleti arayışım var.
:)
Konuyu takip edelim eminim cazip fikirler gelecektir

(link) dura ace aynakol ile sıfır ayarında...bir dostuma ait yeni işyeri açacak ciddi bir alıcı iseniz adımı vererek arayın indirim yapacaktır..kesinlikle pişman olmazsınız.

@Yağız Gökmen 5000 tl tabiki specialized carbon alamaz. Specialized in verdiği Kabon kadrodaki Rijitliği de 5000 tl aldığınız hiç bir karbon kadrodan almazsınız.
Bende diğer markaların 5000 tl ye verdiği karbon kadrolara kötü diyemem ama süper light alu kadroyu ucuz bir karbonada da
Değişmem. Yoksa Ali baba da 300$ karbon kadro dolu.

@Yağız Gökmen
Kesinlikle alamazsiniz. Specialized'in karbonlari 8-9 binden basliyor. Bence kotu markanin karbonu yerine iyimarkanin aluminyumu...
Noldu lapierre'den memnun degil misin yoksa kardesim? :)

• Beğen
Şu bisikletlere bu parayı verdikten sonra, her yeri rahat olsa ne olur, olmasa ne! Malum marka'nın Tiagra-105 (melez olmuş bu) setli bisikletine 5960TL verdikten sonra, benim psikolojim bozulur. Buna bu kadar para verilir mi diye kendimi yer dururum.

(link)

Bir tane de bu var.
(link)

@Kuzey Ege lapierre napsın duruyor mutlu huzurlu ilişkimiz var :) yavaş yavaş değişmek istiyorum artık biraz daha ileriye dönük yatırım yapabileceğim bisiklet istiyorum

@Zekeriya Çab

dediğinize katılıyorum ege nin dediği gibi mosso nun salcanonun carbonunu alacağıma gider kaliteli alü. alırdım ama focus ktm canyon 3 lüsünün carbonunu ben şahsen alü. ye değişmem

Alü. bisiklet editi.:

Caad 10 : 2.429 Euro

(link)

Cervello S2 : 2.669 Euro

(link)

demek istediğim bu tamam eyvellah caad 10 harika bir bisiklet kadro rijitlik hafiflik hepsi bir arada ama fiyatalar konuşunca durum ortada

@serhatgurcu

30 km de daha yeni ısınırsın bu bisikletlerle. @Erdal YILMAZ haftada 100-200 km gezecekseniz başka kötü alışkanlığınız yoksa çoluk çocuğun rızkından çalmıyorsanız bal gibi verilir.
@Yağız Gökmen bisiklet yatırım aracı değildir. Spor aracıdır. Yatırım için saf aliminyum gibi metal alabilirsiniz ama petrol fiyatı düştüğünden aliminyumun da fiyatı azalıyor. En iyisi dolarda kalmak.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Zekeriya Çab yatırım derken yanlış ifade ettim al sat olarak değil şimdi benim lapierrenin üzerine full carbon 3t aero gidon takarsam sırıtır ama bir canyona takar isem göze daha hoş gelecektir o bakımdan yatırım dedim

@Zekeriya Çab

Zekeriya Bey ben şahsen vermem. Verene de karışmam. Donanım anlamında çok daha uygun fiyatlara bir sürü marka ve model mevcut. Bu malum marka'nın kadro kalitesi übermiş veya süpermiş beni bağlamıyor. Benim derdim fiyat/performans ürünü satın almak. Marka veya firmayı zengin etmek değil. :)

@Yağız Gökmen evet o dengeyi kurmak çok önemli. Hatta parça alırken haraketli parçalardan en haraketsiz parçaya göre sıralamada önemli. Yani ilk modifiye jantlardan sonra sele sele borusu gidon falan. Mesela ayna kol en son değişecek parça olmalı ayna kolun ağır yada hafif olması çok önmeli değil ama gidon yada selenin hafif olması daha önemli. Daha önemlisi direk üzerine giydiklerin yani karbon seleden daha önemlisi güzel ayakkabı. Gidondan önemlisi konforlu bir kask. İyi Kıyafetler gibi şeyler sürüşe çok şey katıyor.

@Erdal YILMAZ bu sene ilk defa hafta sonu specialized deneme Fırsatı test the best Yaptılar takip edin bir kez daha yaparlarsa gidip bir deneyin fark olduğunu Göreceksiniz ama bu farka o para verilir mi yine Tartışmalı olur ama fark var yani söylemedi demeyin.

• Beğen
@Erdal YILMAZ
3 gun once bir konu açtım ve bilimsel/objektif olarak bu kadrolarin karsilastirildigi bir yayin var mi dedim. Kimse yanit vermedi. Bu yorumlari yapanlara buradan soruyorum. Aranizda Cube Agree, Canyon Ultimate SL, Scott Addict HMF, Specialized 8/9/10r(?), Cannondale vs. kullanip da karsilastiran oldu mu? Benzer teker, lastik, donanim dusunuldugunde kadroda ne fark var? Yani ben neden gidip Cannondale alacagim? Lefty icin sormadim onun rijitligini videolardan gorduk, amenna, kadro icin soruyorum. Su marka T1000 kullanmis da falanca T399 kullanmis, falancanin watt kaybi her pedalde %2 iken beriki %6, kadroyu yatiriyorlar lateralden 500kg tasiyor da beriki 1000 tasiyor. Ayni yolda birisi totoda yara yaparken oteki kizartmiyor bile vs diyebiliyor musunuz?
Erdal YILMAZa katiliyorum. Onemli olan her alanda oldugu gibi f/p meselesidir. Fiyati goruyoruz. Performans acisindan ortalama sportif kullanici icin fark nedir? Ben niye muhtelif binlerce lirayi vereyim. Ikna edin. Ben de diyorum ki Canyon Ultimate SL en iyisidir. Boyle deyince oluyor mu?
NOT: Ultimate SL, full Ultegra, Mavic Kryrium Elite S ve Conti GP4000II ile neredeyse her yorumcudan 10 almistir. Bu yorumcu dediklerim de internet siteleri icin yorum yapan, 6 ay onu 3 ay berikini suren ve bu acidan bence hayli objektif olan suruculerdir. Ha yok mu reklam lobi vs... Olma mi? O yuzden buradaki yorumlarla binlerce TURK LIRASI harcanacaksa bari standardize bir inceleme sayfasi acilsin. Tecrubeli suruculer anlatsin, biz de anlayalim.

Bence kendinize uygun kadro boyunu hesaplayip mutlaka farkli markalari deneyin...Ezbere karar vermek yerine en rahat ettiginiz markanin modelini satin alin...Pisman olmazsiniz boylece...

@ioalici çok zor böyle bir şey en objetifleri devlet kurumlarıntarafından güvenlik için yapılıyor ki onlarda bile belirli standart olmuyor.
Böyle bir şeyede gerekte yok her bisiklet yolda gidiyor sonuçta ve her kişi kendi beklentilerine göre alıyor.
Salcano nun Kabon Kadroları gitmiyor mu, 2 günde kırılıp atılıyor olsa herhalde kimse sesini çıkarmadan bu marka bukadar satamazdı sonuçta.
Söyle bir nokta var
Bisiklet ile ilgilendiğiniz ve zevk aldınız, bütçenizin en üst miktarlarında alırsınız sonuçta gerçekten bisikletle spor yapan biri bisikleti alır ve sporunu yapar.
Bende ilk başladığımda fiyatlar Uçuk gelmişti ki dolar neredeyse 1 tl idi ama sonra bisikletten başka para harcayacak hiç bir beklentim olmadığını farkettiğim noktada daha pahalı ürünlere yöneldim ve pahalı ürünlerin daha iyi olduğunu keşfettim.
Tabi adamlar 100 tl maliyeti olan kolay açılır bir ayakkabı tokasını bir modele koyuyor bir modele koymuyor ama iki model arasıdaki dark 200 tl bu iş biraz böyle YERSEN modeli kazıklıyorlar ama 200 tl fazlaverip almadığın ayakkabı
Seneye 400 tl oluyor Buda biraz ülkemizin Güçsüz ekonomisi. Bu yüzden git en iyisini al karbon al diyemem ama 300-500 den de kapılmaması gerekir zaten kur farkı arayı kapatıyor.

@ioalici

aynı amaçlı kadrolarda pek de bir fark olmamalı. yoksa bazı markalar pro yarışları domine ederdi herhalde değil mi? o yüzden bu tartışmalar çok boş ve çok temelsiz bence. dünya çapında ismi olan markaların hepsi iyi, f/p oranı en iyi olanı alıp geçmek lazım.

retul bike fit ile kendine ozgu bir bisiklet ayarlayabilirsin. Cok daha iyi bir performansin olacaktir sonrasinda.

Specialized markasının isim satmaktan başka yaptığı bir şey yok Türkiye için konuşuyorum.
Geçen sene 3200 küsür liralık Tiagrali alüminyum bisiklete bu yıl 4000 lira yazmışlar şoka girdim. Ben aynı donanımlı bisikleti 2000 liraya aldım kadrosu da yeteri kadar rijit. Adam kaziklamaktan başka bir şey değil bu.
5000 lira bütçe ile 105 sistemli karbon Cube KTM veya Lapierre alıp keyfime bakarım bu markaların kadroları da çöpe atılacak kadrolar degil.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Geri