Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

@ahmet fatih elbir

Bu linkten bakabilirsiniz kadro ölçülerine: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109
Ama boyunuz 167 ise 52 cm olmalı anladığım kadarıyla, 16 inç mi 18 mi uygun olur şehir bisikleti için bilemedim,ben de tam bilgili değilim aslında bu konularda. Ne sıklıkla ve nerede kullanacağınıza göre bisikletin size uygun olup olmayacağı hakkında yorum yapabilirim. Ama şuna bakmanızda fayda var ,ilk önce bu temel bilgileri edinmiştim: (link)
Gönderdiğiniz linkte v fren özelliğine sahip maşadan kilitlenebilir bir şehir bisikleti var. Ancak kaç vites olduğunu göremedim. Bence kilitlenebilirlik ve v fren özelliği bakımından başlangıç için iyi. Bir de en azından 21 vites ise iyidir.
Ama size uygun kadronun kaç inç olduğunu yanıtlayamadım. En önemli soru da buydu galiba:) Forumda bunu yanıtlamak isteyen varsa yanıtlayabilir mi?:)
Bir de Salcano yu Mert c. bey çok öneriyor onun fikrini de alın derim ;)

Scudo
@Büşra Yoldaş

Zaten bende anlayamadım kaç inch kadro olacak akşam bisikletçiye gittim artık anlaşılan salcano alamıyacam kadro yüzünden çünkü 18'' kadrodan küçüğü yokmuş salcanoda ve bana 18 rahat gelmiyor kullanımda
Bianchi denedim kadrosu daha rahattı 18'' in ama carraroda 18 den küçüğü varmış ama yei modeller gelmemiş benim 2012 yada 2013 model bu mevsimde ucuz alınır diye bir düşüncem vardı ama hayal oldu.

Carraro lardan pek anlamam tavsiye verebilecek birileri varsa kullananlardan yada anlayanlardan iyi olur Vfren bakıyorum...

@Büşra Yoldaş

Zaten bende anlayamadım kaç inch kadro olacak akşam bisikletçiye gittim artık anlaşılan salcano alamıyacam kadro yüzünden çünkü 18'' kadrodan küçüğü yokmuş salcanoda ve bana 18 rahat gelmiyor kullanımda
Bianchi denedim kadrosu daha rahattı 18'' in ama carraroda 18 den küçüğü varmış ama yei modeller gelmemiş benim 2012 yada 2013 model bu mevsimde ucuz alınır diye bir düşüncem vardı ama hayal oldu.

Carraro lardan pek anlamam tavsiye verebilecek birileri varsa kullananlardan yada anlayanlardan iyi olur Vfren bakıyorum...

@ahmet fatih elbir
Forumda bu konuyla ilgili başlıkları okumayı deneyebilirsiniz. Ya da sorularınız için kendiniz bir başlık açmalısınız, öyle daha kolay.

Bu başlığı yeniden güncelleme ihtiyacı oluştu. Artık "İlk Bisiklet Deneyimleri " diyorum başlığa:)
Bu gün ilk defa kendi bisikletime bindim , mavi rengiyle uyumlu denizin kenarında yol aldık birlikte :)
Bisiklet seçmem için yardım eden herkese gene bu sayfada teşekkür ederim:) Bisikletle alakalı diğer olaylarda da yardım bekleyeceğim sanırım :)
Bir de aşağıya postlayacağım video tam da bu gün onu sürerkenki hislerimi anlatıyor. Yann Tiersen'e de teşekkür etmeli o zaman :)

Özellikle Çağlayan beye ve Mert C. beye teşekkür ederim , sanırım en fazla onlar yardımcı olmaya çalıştı:) Bir de buraya yazan herkese tabii ki Adem Kaya, Abdülsamed Akbulut, tall81 ,Abdullah R., Cemali Avcı, Emre Yıldırım, Kıvılcım Baykan , Alper Ku...
:)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Bisikletin hayırlı olsun. ama resim yada video ne koymuşsan göremiyorum belki işyerinde ki ksıtlamadan kaynaklanıyor olabilir.
Her ne aldıysan artık:) hayırlı uğurlu olsun allah kaza vermesin, güle güle kullan

@ahmet fatih elbir

Teşekkür ederim :) Mavi renk sedona borla aldım ,video zaten bisiklete ait değildi sadece onunla ilintili :)

Uzun aradan sonra gene bir şeyler sormaya karar verdim:) Ben bisikletimi sürerken bir köpek gördüğümde gereğinden fazla korkuyorum, işte birçok spekülasyon kuruyorum, ben ne kadar hızlı olursam olayım köpek her ihtimalde benden daha hızlı olacak eğer benim peşimden gelmeye karar verdiyse. Bir de hep öyle karar vereceğini düşünüyorum ; çünkü hareket eden şeyler insanların ilgisini çektiği kadar köpeklerin de ilgisini çekiyor olabilir ve hatta belki daha fazla oluyordur onlarda.Ne bileyim algıda seçicilik falan; eğer köpeği besleyen biri varsa yaptığı hareketlerle ilgisini çekiyor olabilir, sonra benim gibi istikrarlı hareket eden birini gördüğünde sahibi sanabilir beni. İşte böyle spekülasyonlar kurarak bu gün bisikletimi sürmeyi bıraktım, köpeğin hangi yöne gideceğini anlayabilmek için, tabii ki düştüm gene ,fazlaca kaygılandığım için.
Siz öyle durumlarda ne yapıyorsunuz; yani bir köpek gördüğünüzde arkanızdan geliyorsa ya da gelecek gibi duruyorsa?

köpeği gördüğün yerde yavaşla baktın saldırcak gibi bisikletten in ve yürü hala saldırcak bi havası var ise ona doğru taş atar gibi yap mutlaka kaçar bu konuda tecrübeliyim :) eğerki suratli iken birden bire köpek fırlarsa işte o an bütün gücünle pedala bas ve sprinte kalk :D

@Melih Çolak
Yürürken karşıma çıkan köpekler için uyguluyorum o dediğin yanıltma kuralını ama bisiklet de olunca çok telaşlanıyorum duruyorum ama inerken düşüyorum hep gözüm köpekte olduğu için. Köpek uzakta oluyor genellikle ama ben işte önlem alacağım diye abartıyorum, o senin sonuncu ihtimali hiç düşünemiyorum:)

size tavsiyem sakin olmanız heyecan yaparsanız işiniz zora girer köpeklere yem olabilirsiniz :) şehir köpekleri çok korkak oluyor onlardan korkmayın laf atın konuşun mutlaka sizi dinlerle ve sakin davranırlar.köy köpekleri çok hırçın oluyorlar kovalasanız bile yine arkanızdan gelir size tavsiyem köy gibi yerlere tek gitmemeniz

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
Bu başlıkta, bisikletimin fotoğraflarını koyacağım sözünü vermiştim. Henüz 2 tura katılabildiğim için kendisinin fotoğraflarını çok çekemedim:) O yüzden yalnızca 2 fotoğraf var, paylaşmak istedim.

Sedona Borla 2013 model

http://imgim.com/p3081409.jpg

http://imgim.com/8589inciy2545988.jpg

Abla borla alacağını benim başlık altında belirtmiştin. Çok iyi bi seçim yaptın. Şun belki 9. ayım bisiklet ile. Bir kere bile bakıma götürmedim. Tek sorunu vites geçişlerindeki sorun. Geçişler geç oluyor bazen olmuyor. Sedona borlady neden düşünmedin ?

@Reşat B.

Evet vites geçişleri bazen geç oluyor ama sorun değil şu an. Borlady'nin kadrosunu sevmedim, bir de zaten 16 inç alacağım için kadro çok küçük görünüyordu ;)

@Büşra Yoldaş

En iyisi köpek kovucu (DAZER 2) Ben kullanıyorum güzel kaçırıyor :alkis: Yalnız tuşuna 1 sn. basıp bırakacaksın sonra hemen 1 sn. daha.... tuşuna sürekli basarsan bir daha işe yaramıyormuş :(

Geri