Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

astro 270 sv

@Oğuz kurt

eğerki sele doğru ayarlanırsa ayaklar yere değmez değse bile parmak uçları belki :)

Scudo
@alper Ku
eğer ben yanlış anlamadıysam; seleye oturduğum anda ayaklarım yere tam basmayacak ama yerden yüksekte de olmayacak. Ayak uçlarım yere değiyorsa bisikletin kadro boyu bana uygun oluyormuş

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
(link) neredeyse "tartışmasız" bu fiyata alınabilecek en iyi mtb.
ancak hepsiburada üzerinde sadece 18inch satışı yapılmakta ve hepsiburada dışında bulmak çok zor.
buradan alınan bisikletler direkt olarak salcano tarafından size kendi depolarından gönderiliyor, yani salcano'nun kendi stoğunda 16 inch bulunmuyor...
elinde kalmış bayi var mıdır bilemem, ancak çok zor çünkü 2012 model. varsa da bu fiyata iner mi? sanmam... zaten 2012 olduğu için stok bitirme amacıyla bu seviyeye düşürdü fiyatı. etikette 894tl bu model.

bu durumda sizin iki seçeneğiniz var; astro 270sv'yi 18 inch kadro ile alacaksınız ve kadro takası yaparak kendinize 15-16 inch kadro alacaksınız, ya da 15-16 inch kadrolu başka bisikletlere bakacaksınız.
ben birinci yöntemi öneririm, biraz uğraştıracak olsa da aynı paraya elde edilebilecek en üst düzey donanıma bu şekilde ulaşabilirsiniz. yoksa 21 vites tourney setli ng650, xc150 gibi bisikletlere kalacaksınız.
onlar da kötü değil, iş görür. ancak aynı paralara bu alınabiliyorken de değmez verdiğiniz paraya sanki...

@Büşra Yoldaş

evet öyle şu videoda da görebilirsiniz
(link)

@Mert C.
bu bisiklete baktım ama 894 tl ye satılıyor benim bulunduğum ilde.onun yerine sedona almak daha mantıklı değil mi?

@Büşra Yoldaş

alacaksanız internetten almak mantıklı bu modeli. dediğim gibi direkt olarak salcano gönderiyor, kargo/kurulum ücreti yok.
yani bu bisikleti 894tl'ye almak mantıklı değil kısacası, yerine ne alacağınızdan bağımsız olarak...

@Mert C.
Anladım. Ama sanırım internetten almayacağım , bir sorun çıktığında yardım alabileceğim biri olduğunda daha güvenli olur diye düşünüyorum. İnternetten modellere bakıyorum kafama yattığında onlara ulaşabileceğim bisikletçilere bakarım diye... İnternetten almak güvenli oluyor mu?

NG650 26 V Salcano buna ne diyorsunuz? Arkadaşlarımın çoğu salcano kullanıyor bu gidişle ben de bu ritüeli bozamayacağım:) sedona lar bütçemi zorluyor gibi.

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931

@Büşra Yoldaş

(link)
Hemen hemen aynı özellik ve bütçede . Bir seçeneğiniz daha olsun .

@Emre GÜLEN

Estetik olarak daha güzel salcanodan ama fiyatı yazmıyor.ben interneti çok kullanmadığım için bulmak için baya vakit harcamam gerekiyor da

@Büşra Yoldaş

internetten almak aldığın yere göre değişir, hepsiburada 1998'den beri var olan ve doğan holding'e ait olan büyük bir alışveriş sitesi.
ayrıca bisiklet de salcano tarafından kendi deposundan size gönderiliyor, hepsiburada sadece aracı durumunda.

bir kişinin maşası kırık gelmişti, 1 haftaya yakın sürede değiştirildi ve sorunsuzca bisiklet teslim edildi mesela.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=124324

ben kendim de hepsiburada'dan bu modeli aldım, sorun yaşamadım.

arada sadece 160tl fark var, ancak ng650'yi astro 270 arasındaki parça fiyat farkı 500tl civarında tutar en az.
tek sorunu 18inch'in tek seçenek olması sizin için.

Şehir bisikleti alın, pişman olmayın. Şehir bisikleti diye engebeli arazide süremezsiniz diye bir kaide yok. MTB'den başlangıç bisikleti olmaz.

@ahmetcan44

ben de bu yönde bir tavsiyede bulunabilirim. o bahsettiğin turları ne kadar sıklıkla yapabileceksin sonuçta. izmit'te yaşıyorsun anladığım kadarıyla sen de benim gibi. burada bisiklet yolları vs. var. istanbul gibi aşırı araç trafiği de yok. ben yol bisikleti alacağım, aralık sonuna doğru. bisiklet sürmeye yeni başladığın için yol bisikletinde sıkıntı yaşayabilirsin. o yüzden şehir bisikleti daha doğru bir tercih olur. ama ben de mtb önermiyorum.

@Gökhan Çim
yol bisikleti almayacağım zaten dağ bisikleti almayı düşnüyorum.
ben izmitte bisiklet alınacak yer bulamadım arkadaşlarımdan bir kısmı da internetten almış ama internete güvenemiyorum çünkü almadan önce deneme sürüşü yapmayı düşünüyorum ben. İzmitte bir kaç yere sordum onlar kafama yatmadı. Bu gün mondial e gittim eski sezonlardan salcanolar kalmış:salcano NG750(380 tl), salcano NG650(560tl),salcano Astro50(600tl) bir de kron xy250 var 700 tl ama mekanik diskmiş ben de mekanik disk hakkında olumsuz şeyler duydum ve bu salcanoları da beğenmedi ng750 olan zaten ağır diğerlerini de bütçemi kasmaya ikna olacak kadar beğenmedim.izmit te bildiğiniz bir yer var mı başka iyi bisiklet satan?Bir de istanbulda atilla bisiklet i aradım orada kron xc150 v kalmış 475 yazzıyor ama 450 olur dedi konuştuğum görevli . Aynı yerde sedona 701 v fren kalmış 679 tl ye ama o ancak 600 olursa alabilirim sanırım. Mondial deki görevli aralık sonunda tüm bisikletçilerin yapacağı bir toplantı var orada yeni sezon bisiklet fiyatları için karar alınacak dedi ve sonra kron un yeni modelleri gelecekmiş bence aralık sonunu bekle dedi.

Sizce ne yapmalıyım? Yazdığım bisikletlerden almamı önerdiğiniz var mı?Bana 1 ay daha beklesem iyi olacak gibi geliyor ama...

@ahmetcan44
bu mtb dediğiniz dağ bisikleti anlamına mı geliyor yoksa. Hocam bana dağ bsikleti almamı önerdi. Arkadaşlarımın bir kısmı yol bisikleti sürüyor ama dağ bisikleti sürenler de var. Yani dağ bisikletinin lastikleri daha kalın olduğu için dengeyi daha kolay sağlarım gibi geliyor. Mantıksız mı bu?

@Büşra Yoldaş

mtb=mountain bike=dağ bisikleti

Mantıksız. Yani bisiklette dengeyi sağlamak dediğiniz şey, ilk birkaç dakikadan sonra halletmiş olacağınız bir detay. Hocanız kim bilmiyorum ama MTB yarışlarına falan hazırlanmayacaksanız, MTB ile başlamanızın bir anlamı yok. Evet, dağ bisikleti oluyor MTB (Mountain Bike). Yol bisikleti almayabilirsiniz, anlarım fakat amortisörlü maşaya sahip bir şehir bisikleti almayarak rahatınızın önüne geçeceksiniz, kendinizi boşuna yoracaksınız.

Carraro Sportive 221, Salcano City Sport 50 gibi modeller var. Hatta düz maşa bence çok daha mantıklı olur asfalt ağırlıklı kullanımda. City Sport 60 da bakabilirsiniz.

@ahmetcan44
1 ay bekleyerek mi yanlış yapıyorum? Yani ben önden amortisörlü dağ bisikleti düşündüm. Çünkü dün konuştuğum arkadaş dışında herkes dağ bisikletini önerdi o yüzden:) Evet ikisi arasındaki lastik kalınlığı dengeyi sağlamakla alakalı olacak kadar farklı değil zaten. yol bisikletleri 28 jant olmuyor mu benim boyum çok uzun değil de bana göre büyük olmaz mı?

Geri