Scudo Sports

İlk Başlangıc İçin Öneri

halil bahcetepe

Aktif Üye
Tepki
21
arkadaşlar bu kasım ayında askerlik dolayısıyla bisiklet secimimi 1 bucuk sene daha geriye aldım. öncelikle ilk başlangıc için yaklasık 4 sene oldu mtb ayrılalı.
şimdi merak ettigim şu nokta vardır, Mtb masrafları daha düşükken city masrafları parcaları diyelim biz suna biraz daha tuzluymuş nekdar doğru bilmem kullanırsam yorum yaparım anca. Şimdi 85 90 % istanbul sahil kesiminde sürebilecegim bir bisiklet ben pendikte oturuyorum. ama ilk başlangıç bisikleti olarak mtb düşünüyordum bir arkadaşım dedi city al yorma kendını.

85% düz yol diyorum geri kalanıda şöyle şehirlere gidip turlamak doya doya gezmek isterim

karadeniz dağları zigana yaylar olsun

uludağ olsun

yalova su düşen yalova şelalesi olsun

ve likya yolu

bahsettigim alanlar bunlar buralarada gırebılırmıyım sorusu geliyor cityle

pendik sahilinde genel ağırlı olarak mtb kron ve sedona mtbci arkadaşlar geciyor.neden city kullanan görmedım anca proffesional gruplarla 4 5 kişilik gruplarla yol citygrupları görüyorum.

bahsettigim olay şudur

mtb alıp örnek verim sedon 711v düz yol tekeri almayacam ve 28 inc jant düz lastık alırsam serkan ustad yaptıgı gibi dahamı mantıklı olacak
yada mtb düz yol lastigi takıp kaliteli bir mağzeme öylemi daha saglıklı olur.

city forumlarda bir arkadaşımız yazmıştı cobuk hızlanıp cobuk yavaşlıyormuş doğrudur yada yanlıştır.

ben bisiklet secimi daha yapmadım işin kısacası kafamda mtb citymi sorusuna bir yanıt vermeden secime daha girmiyorum önümde 15 ay var askerden geldimmi icimdeki hayallerımı gerçekleştirmem lazım. öneri olarak verebilceginiz dikkatlice yazıyorum düşüncenizi belirte bileceginiz bir bisiklet secimi...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
Scudo
kesinlikle city almalısın sebebleri forumlarda onlarca konuda mevcut araştırma yaparak cityalacağına eminim mtb ile başlangıç yapma yani sana uygun değil

• Beğen
Tepkiler: halil bahcetepe
şu vardır. city mtb kg aynıdır sadece dişli sistemi ve calışma sistemi degişikmiş.

çoğu kişi uzun yollda mtb geziyor gürkan genç kevserseri serkan taşdelen olsun bu isimleri duymuşunuzdur. bunlarda mtb önerisi yapıyor.istedigin yere girebileceksin diyorlar kafam karıştı ülkemizde coğu herkez mtb kullanırken neden mtb degilde city secimi sorusu kafamda dönyor?

benim istedigim bisiklet bagımsız ve zevk alabılecegim bir bisiklet olacak..heryerde kullanmak ıstıyorum

DAĞ BİSİKLETİ(mtb) adı üstünde dağda kullanmayacaksan ne gerek var ŞEHİR BİSİKLETİ(city bike) bununda adı üstünde şehir için bir de hibrit modeller var bu her ikisindede gider ve çok keyifli bisikletlerdir ince tekerle dağa çıkılmaz diyede bir kural yok artık tabularımızı yıkalım şu mtb konusunda her taraf mtb kaynıyor kimse istediği bisikleti değilde yolların istediği bisikleti alıyor ben hibrit kullanmaya başladım başlayalı MTBnın yuzune bakmıyorum gıtmıyor asfaltta dediğim gibi city bike ile ilgili diğer konuları araştırın çok faydalı bilgiler mevcut

• Beğen
@halil fatih akbaş

şu vardır serkan taşdelen gürkan genç türkiyeyi mtb gezmişlerdir bunlar yanında daha bircok arkadaşlar var. mtb düz yol tekeri takıp performans artısı son zamanlarda serkan taşdelen mtb 28 inc jant lastik takıp kullanmaya başlamıştır.

ben tur yapacagım icin sırf şehiri kapsamıyorum dikkat edin ülkeyide gezebilirim dağları bayırları kırları yayları olsun . city iş görücekmidir. amortisör yok cityde zaten city süspansiyon taktımmı mtb farkı kalmazki öyle bir noktada , mtb 28 inc teker sistemi takarım.

kafam baya bir karıştı.

hybrit dediginiz model mtb city kıvamında birşeymidir?

benim butcem şudur 800 900 tl dir. fazla cıkamam ilk etapta ingiltereye gidip orada yaşam kurmaktı. ama türkiye seviyorum bı yandan bırakmak istesemde bi yandan ülkemi bırakamıyorum :) ama bu hayalimi gercekleştirecegim bakalım asker dönüşü ne gibi bir bisiklete yönelcem gine konu açacam belli :)

Tamamen tercih meselesi senin zevkin farklı başkasının farklı , tamam yol da bir kaç + , - olabilir ancak alacağın bisiklete severek binmen çok çok önemli ...

• Beğen
@Musa Sağol

şu vardır. city bisiklet alırsam mtb arkadaşları edinirsem patika yollar olsun dağ ama olsun gezmek istersek gelemessın senın bisikletin buna elverişli olmaya bilir derlerse ben zevk alamamkı. amaçım dağlara tırmanmak degil:D haftanın ayın yılın birinde gidersem merak ettigim noktalar var. yukarda bellirttim ama millet mtb gidecek ben cityle gidicem kendımı yanlız hissederim o noktada:) city alsamda biraz bütcemi zorlamam gerekir. ama mtb alırsam iyi bir model bulabılme şansım olur amacım 300 mt atlamak degil. zaten ama şu vardır düz maşaya güvenemiyorum neden dersenız en ufak bır patika yolda bı iniş esnasında bi cukurda sorun cıkartır yamulur korkusu sarıyor.

ama rahatlıkla düz yolda kullanabılcegım city bisikletmiş daha akışkanmış
mtb düz yol tekeri taksam bu akışkanlıgı saglamak mümkün olmazmı sorusu geliyor soruyu araştırdım gürkan genç türkiye japonya turu yaptı mtb kötülemeyin bukadar demişti sordugumda. mtb dağ bisikletide degildir ama mtb alacaksan donanımı sağlam tutmassan yorabılır ama zevkı farklıdır. demişti

ben sadece kafamdaki soru işaretlerini nasıl cözerim sorusu geliyor.
mtb alıpta düz teker takıp öylemi başlasam zaten fazla bir fark olmacak arkadaşın mtb sürdügüm icin bu kararımı bundan yana kullanıyorumda demem .

kitlenebılır maşa mtb + sağlam düzyol tkeeri alıpta süresim geliyor.

bakalım ne yapacagım kuzenım trek 7.5 fx kullanıyor mtb city dönüş yaptı rahat halil diyor. istanbul ici city almadıgıma pişman oldum cok rahat cok seri diyor. tavsiye etti hatta, mtb sen ne yapacaksınki ekstra ağırlık bütceni zorlayıp deore mtb alsanda hafif olsun dersende mtb binmem ben bir dağdan atlayıp zıplamıyorum. diyer söyledigin yerlerede gırıp cıkıyorum sürmeyi bilen her yere gider dedi. sanırım şimdide şu soruyu sorcam

(link)

sedona 321v

kadro ve kalite açısından hangisi daha iyidir

28" janti her mtb ye takamazsiniz. Bahsettiginiz arkadasin kadrosuna uymus takmis benimde cok eski bir mtb kadroma uymustu bende takmistim ama bu her kadroya uyar demek degil. Hatta ayni marka modelin kadro boylarinda bile farkedebilir uyup uymayacagi. Onun disinda eger kullanim alaniniz %90 asfalt olacaksa kesinlikle yol yada sehir bisikleti alin. Ben hem yol bisikletine hemde mtb ye sahibim. Aralarinda sahinle mercedes arasinda ki kadar fark var. İnce duz teker takmak bir yere kadar performansi arttiriyor ama bir sehir bisikletinin disli oranlarina lastik oranlarina ve acilarina sahip degil. Yazdiginiz yazilardan sizin mtb almayi kafaya koydugunuzu hissediyorum. Karar sizin ama almadan once iki tarzada bir yarim saat binin. Aradaki farki kendiniz hissedin kararinizi sonra verin

@deniz anıl küçükyılmazlar

ilk city alıyordum kafam karıştı sonrada bu tür parazitlenme oldu.
gine city döndüm whitle grupimo ile sedona 321 arasında kaldım

@halil bahcetepe

Kardeşim, daha önce de benzer birçok konu açmışsın.Bir tanesi aşağıda...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=85596

Benden sana tavsiye:Kasım ayında askere gideceğim diyorsun.Hayırlısı ile bitir, dön..Bu arada biraz da para biriktirip, şu linktekine benzer bir bisiklet alır,istediğin turlara çıkarsın.Seni her yere götürür.Kolay gelsin.

forumda bunun gibi birsürü konu açtım ama tam net sonuç veren olmadı,

mtb kullanan mtb önerdi city kullanan city.

ama ben burada sahil seritinde city görmedım genellıkle mtb kullanıcısı kron ve sedona cok fazla süren var mtb düz yol lastiyi takıpta gezen var. demekki bu kadar millet kullanıyorsa sahilde neden city almasın işin garibi buda kafamı sık karıştıran sorular arasında. gürkan genç mtb japonya kadar uzun yol mtb gitmesi olsun.

@Gürhan Taşpınar

mtb mezarlıgı konuyu okumanızı önerim.

mtb her yolda gider ama bugun 741 denemesı yaptım düz tekerli cok gerekli birşey olduguna ınanmıyorum.

ayda yılda 1 şehir dışına kaçamak yaparak dağ bayır giricegim alanlara cirty ilede girerim sürenkişi sonuçta bilir o işi. bi abinin dedigi bir söz yanlış anlaşılmasın.

en kötü yerlere yol bisikleti ile gittim gezdim dağlara bayırlara cıkamasın dedıler cıktım vede bisikletime zarar bile gelmedi. bu mtb yol bisikleti tartışması olmasın diye city cıkarttılar. yol bisikletini geçtik city bisikletlerleden girmiyorsan patika dağ tırmanışları inişleri olsun eger jantların güvenilir ise hiç korkmadan girebilirsin.
mühim olan bisikletine hakimiyeti kurup ne yavaş ne hızlı geze geze sindire sindire dikkatlice sürmelisin ozaman cıkamayacagın yer inemiyecegin bayır yoktur. yol bisikletlerine gelince tabıkı 20cm cukurun hesabını yaparız ama city ile gözüm kapalı girerim o cukurlara merak etme bilinçliyim demişti..

mtb her alanda gitmesi en az 900 tl bi mtb 1000 tl masraf daha yapman gerekir dahada fazla ödeyebılırsın maşa ve vites sitemleri jant sistemlerini modifiye etmen gerekir normal düz bi mtb ile zaten başlıca sorun.düz yolda kullanılması.

Benim şu anki aklım olsaydı veya bilgim, Sedona 711 2010 alacağıma kesiiiinlikle Sedona 321 2010 alırdım. Ama dediğim gibi sürüş sitilizi zamanla anlıyorsunuz.

@halil bahcetepe
tamam işte ne güzel kararınızı vermişsiniz alın bir şehir tur bisikleti olsun gitsin bütçeniz ortada seçenekler belli sedona geotech salcano gibi markalar askerliğim var diyorsunuz biraz bekleyin para biriktirin scoot sub serisi yada trek fx serisi bütçenize göre biri marka model belirleyin olsun bitsin .

• Beğen
@Harun Sayı

ben bunu araştırdım. 1000 tl üstüne bütceyi cıkartmak gerekir sağlam bi mtb alıcaksak. xt sistemli olacak olmassa gitmiyor giden var ama cok zorluk cekiyor uzun turlarda etkili oldugunu görmedim tamam bizim amacımız hız degil tur. ama şu var ayda yılda 1 kez doğaya cıkarsam oda diyorum cıkarsam oda bılınçlı kullanımda heryere gırerım tabıkı aşırı kötü alanlara mtb sokanlarıda fazla görmedim.
ondan şehir icinde mtb degil city olması gerekirken şehir icinde mtb önerileri aldım kafamı karıştırdım. bu foruma yaklaşık 1 yıldır bağlıyım yaklaşık 2010 haziran ayından ihtibaren bisiklet aramaya başladım modeller tükendigi icin 2011lere bakıcaksınız demiştiler.

zaten mtb güzel bi bisiklet kötülemiyorum kullanım yeri yanlış alan.bu olmasın önerilmesin diyorum
800 900 tl mtb acera alivo sistem var ve 14kg geçen ağırlıkları var ortalama.
siz buna maşa gidon ve deore xl sistemi ile gerekli modifiye yapmassanız jant ve tekerini degişmessenız düz yolda ağırlıktan başka bişi olmaz.

bu hesaplama sonucunda mtb toplamak daha akıllı ciddiyim. kadro vites sistemi teker jant 1 kez para yatırıla bılır mtb icin söylüyorum. hazır bi marka alıp sistemleri ile oynamak gerekir ama bunu yapıyoruz. tabı 2000tl bisikletler icin söylemiyorum.karbon olanlar için saygılar.

@özençekçen

trek 7.3 fx altus sistemi kullanıyor. 2000 tl cıkmam imkansız alabılecegım 7.5 fx almam icin
onada bütce biraz zor.

scootlara bakarım son kez sedonada belki cıkartır. ben sadece kafamdaki city mtb takıntısını kafamdan bastırmam gerekirdi. sonra bi model ile avutturum kendimi icim rahat etsin şeklinde:D :D

Geri