Scudo Sports

İlk 30 Dakikada Nabızın Yükselmesi

epsilon91

Daimi Üye
Tepki
360
Daha öncesinde farketmedim çok düzenli bisiklet de sürmüyorum ama normal bir günde bisiklete bindikten sonra gaza gelip yüksek tempo ile sürüş yapıyorum ama 20 30 dakika sonra kalbimin çok hızlı attığını görüyorum mide bulanmaya başlıyor gibi olup kafamda basıncı hissediyorum bacaklarımda güç var fakat devam edersem kalbim problem çıkaracakmış gibi oluyor. Sonrasında 20-30 dk mola verip hafiften başlayarak tempoyu artırdığımda bir sıkıntı olmuyor uzun süre sürmeye devam edebiliyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir neyi yanlış yapıyorum? Sizde de oluyor mu daha öncesinde böyle birşey hatırlamıyorum.

Scudo
@epsilon91 ısınma yapmanın önemini yazmışsınız farketmeden. İdmansız olduğunuz için etkileri büyük oluyor haliyle. Düzenli sürüş ve ısınma ile sorun kalmayacaktır.

@epsilon91

Gaza geliyorum dediğiniz kısım size problem yaşatıyor. Yavaş bir tempo ile sürüşe başlayıp, en az 10-15 dk. belli bir kadansta ısının, ondan sonra gazlarsınız. :)

Çok endişe ediyorsanız ve sigortanız varsa, devlet hastanelerinde ücretsiz olarak Ekg ve Eko çektirerek, Efor testi yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde ücretlidir.

Yaşın daha genç Allah korusun bu yaşlar eğer bir dolaşım bozukluğu vs var ise tehlikeli yaşlardır. İçinin rahat etmesi için bir efor testi yaptır.

• Beğen
Tepkiler: epsilon91
@BerkEvren Daha önceden de ısınma yapmadan çıkıyordum ama pek hatırlamıyorum böyle birşey yaşadığımı şimdi ise aynı yolun yarısında sorun oluyor. Isınma yapmak önemli tabi ki.

@Erdal Yılmaz Malesef özele gitmek gerekicek galiba. Düzensiz beslenme ve düzensiz uykudan ayrıca stresten kaynaklı olabilir diye düşünüyorum Önce bunları halledip bi doktora görünmeyi düşünüyorum.

@MuratHan Dolaşım bozukluğu değil de hızlı başladığım için vücut kendini adapte edemiyor sanırım.

Önce çevresel etmenleri düzeltmeye çalışıcam yine sıkıntı devam ederse bi doktora görünmekte fayda var. Teşekkür ederim herkese.

Nabız kemeri alıp nabız aralıklarınızı öğrenin. Zone 3 ile 4 arasında kalmaya çalışın. Laktat sınırınızın üstüne çıktığınız için bu problemi yaşıyorsunuz.
Aniden tempo arttırıp aniden durmayın. Daha düşük tempo ile daha istikrarlı gitmeye çalışın. Fit'lik seviyeniz arttıkça bu sorunu daha az yaşamaya başlarsınız. :)

• Beğen
@epsilon91 Yükleme esnasında veya sonrasında mide bulantısı o yüklemenin size çok ağır geldiğinin işareti. Yani kalbiniz o yükü kaldıramıyor dikkat edin...

Bulantı, midenizin dolu olduğuna da bir işaret olabilir ayrıca. Tempolu sürüşler yapmak istiyorsanız midenizin boş olmasına dikkat edin. Beslenmenizi sürüşlerden en az 2-3 saat öncesinde tamamlamanız gerekmektedir.

• Beğen
Spordan önce kahve içmemenizi öneririm kahve degilse bile kafein içeren bir içecek içtiyseniz red bull vs o da nabzınızı arttırır.

• Beğen
Bisiklete hemen binmeyip 1-2 km. yürüyün bisikletinizle. Sonra binin. (zaman, ortam, ayakkabı müsait ise) Aynı şekilde geri dönüşte de son 1-2 km.'yi yürüyerek bitirin. 4-5 seferden sonra hafif koşu şeklinde de yapabilirsiniz. Boy ve kilonuz nedir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nabzi bisiklete biner binmez firlatinca bisikletten inip dinlenmeden dusmuyor kolay kolay. Hep yuksek kaliyor. Bunu cogumuz umursamiyoruz aslinda ama surekli 180lerde gezen bir nabiz ve buna alisik olmayan bir kalp var ortada. Halbuki o anki eforumuz 180 nabizlik bir efor degil, ama nabiz bir turlu dusmuyor iste. O an vucut bir nevi krizde gibi oluyor, ne yapmasi gerektigini bilmiyor cunku nabiz kotu, nabiz antrenmansiz.

Bunu daha iyi bir hale getirmenin ilk adimi sakiz cigneyebilecegimiz bir tempoda uzun surusler yapmak. Daha sonraki adim nabzi ani cikarip indirme antrenmanlari. 120 lerde giderken nabzi 180 lere cikarip tempoyu tekrar dusureceksiniz. Vucut nabzi ayarlamasini ogrenecek.

Bilimsel bilgiler veremedim ama nabiz, en azindan benim nabzim bu sekilde daha iyi hale gelmisti.

Nabiz bandi da sart tabi. Nabiz antrenmani diye aratin forumda, Bahadir Gurel'in guzel paylasimlari var.

alışık olmamanızdan kaynaklıdır sanırım. hiç kimse 180 nabız üstünde 5-10 dakkadan fazla süremez. (ciddi sonuçlar doğurabilir) prof. sporcular laktak eşiğini geliştirdikleri için daha yüksek nabızlarda daha uzun süreli sürebilirler. ben şehirler arası turlarımda nabızı 145-160 arasında tutup pedallamaya gayret ediyorum.

• Beğen
@alper 76 Kahve sevmiyorum, kafein içeren şeyler kullanmıyorum.

@KuzuBoyz Çok hareket eden biri değilim. Hadi ben dışarı çıkıyorum diyip bisiklete atladığım için vücut alışamıyor sanırım.

@Serkan Mıstınoğlu Aynen öyle hiç dikkat etmiyorum nabız ölçer lazım sanırım çünkü nabız o anda farkedilmiyor yükselince de kolay düşmüyor ama sonrasında biraz daha yavaş tempoda sorunsuz sürebiliyorum herhangi bir sıkıntı olmuyor.

@srdrmrs Dikkat etmek gerek nabız bandı şart sanırım. Birde spor öncesi ısınmaya düzenli spor yapmaya alışmak lazım.

Geri