Scudo Sports

İlginç bir sorunum var

ComboFix'i denediniz mi? Çok faydalı eski bir araçtır. Yalnız işlem süresi biraz uzun sürer.

(link)

(link)

Scudo
Combofix deneyebilirsiniz
düzenleme: 1 dakikayla kaçırdık :D

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@tekkir
Onu da denedim artık formattan başka çözüm yok gibi. Tavsiyeleriniz için teşekkürker.

@Dash_1905
ComboFix'te düzeltemiyorsa formattan başka yol kalmamış :kötü:

Aslında yöntem çok ama siz zaten başlıcalarını denemişsiniz. Diğer yöntemler zaman alır o yüzden siz en iyisi yeniden yükleyin Windows'u ve hemen bir antivirüs programını kurun çünkü diğer disk bölümleri var ise ve orada da virüsler var ise yeniden bulaşma ihtimali olabilir.
Bu arada son yazınızın üstünden 2 hafta geçmiş acaba naptınız? Sonuçları alalım :)

@Ferhat Özben
Format attım. Neredeyse bütün yapılacakları yaptım ama olmadı. Bende formatladım. Sorun şu an düzeldi. Kaspersky antivirüs programını kurdum. Beni 3-5 ay daha idare etsin. Daha sonra yüksek özellikli bilgisayar almayı düşünüyorum.

Formatsız çözüm var, 15dk.da Windows'u kaymak gibi yapabiliyorsun ama biraz teknik bilgi ve tecrübe gerektiriyor, formatçı bilgisayar servislerinde bunu bilen görmedim. Onun dışında disk görüntüsü alıp sorun olduğunda geriye almak (15-20dk.) veya (galiba Win8'lerde var) sistemi ilk kurulum görüntüsüne geri almak da temiz çözümler.

Ben işyerindeki bilgisayarlar ilk kurulduğunda birer görüntüsünü alıyorum, sorun olduğundan önce ilk yöntemle bakıyorum, sistemi yavaşlatan ıvır zıvır program çok kurulmuşsa uğraşmayıp görüntüden geri alıveriyorum.

Antivirüs olarak AVG Free kuruyorum, ayarları iyi yapılırsa bayağı başarılı, 1 yıl ücretsiz güncelleme ve otomatik sürüm yükseltme yapıyor.

Meraba arkadaşlar, Bilgisayarınız masaüstü haldeyken CTRL+R yapıp çıkan cmd ekranına %temp% yazıp enter'a basın. Gelen ekrandaki tüm dosyaları seçip Shift+Delete yapıp tümüne evet diyin. Bazı dosyalar aktif kullanımda olduğundan silinemiyor hatası verebilir. Yoksayabilirsiniz.
Sildiğiniz dosyalar temprory internet files denen cache dosyalarıdır. Şimdiye kadar girdiğiniz web sitelerinin ön bellekte tuttuğu bilgilerdir. Sayfaların açılmasında önemli etkiye sahiptir. Dns ayarlarıda ayrı bi etkendir.

Geri