Scudo Sports

İlginç bi ceza :) Lütfen 1 dakıkanızı ayırın.. :D

Alkollüyken ben de kullanmıştım bisiklet. Fazla birşey içmedim gerçi 3 şişe bira. Denge kaybından fazla sonuçlarını düşünmeden yaptığım hareketler yüzünden pişman oldum. Düşmedim gerçi ama kaldırımdan hızla inerken ayaklarım pedaldan kurtuldu seleye hızla oturdm. Sonuç kasıklarda inanılmaz bir ağrı. Artık 2 kuralım var. Gidonu bırakma, aklollüyken pazar arabası bile çekme. Kask eldiven saymıyorum bile. Aslında çok masum gibi geliyor ama 20km hızla giden 90 kiloluk bir cismin momentumu inanılmaz oluyor. Kendinizden öte bir insana falan çarptığınızda çok pişman olursunuz. Aman diyim kullanmayalım alkollü...

Scudo
@Murat Çetinkale

Aynı sekılde abi zaten daha farklı birsey olamaz.Hiç bi sekılde alkol kullanmadım sapıtma derecesıne kadar kullananlarıda gördükçe bi nebze irade sahibi oluyoruz yorumlarınız için tesekkürler

akhisarda insanlar gözü kapalı bisiklet kullanır, alkol koymaz onlara ;)
ki bisiklete ceza kesilmeside normal; akhisarda ya bisiklete yada toros arabaya rastlıyosunuz :)

Saçma, ilgi çekmek için yazılmış artislik içerikli ceza.Bisiklete araç muamelesi yapamazlar, madem yapıyorlar yollarda da gerekli hoşgörüyü göstersinler.Bu ülkede polisler bile yol vermez bisikletlere.

@Ersin Erbeden

Valla hocam o kadar doğru söyledin ki... Dün bisiklet yollarına araba parkedenleri gördükçe sözüne hak veriyorum.

Önce bisikleti adamdan saysınlar sonra gelip ceza kessinler.

@Oksal Özdöl

Söylediklerinize katılmakla beraber şunu da sormak isterim; bisikletlere çevre yolu ve otoban izni verilse, güvenli olur mu? Fransa'da geçirdiğim 3 yıllık eğitim yaşamımda -ki bu tarz karşılaştırmaları hiç sevmem- gördüğüm şudur: Önce Yaya, sonra 2 tekerlikli taşıtlar, devamında tekerlik sayısına oranla trafikte karşı tarafa tanınan ihtimas(?) -saygı-.

iyi de arkadaşlarım akhisarda insanların nasıl bisiklet kullandığını biliyor musunuz ki. gayet tehlike yaratıyorlar . kaldırımda kenarda yürürken yanında geçmek için boşluk çok müsaitken çarpıp devam edebiliyorlar. herkes bisiklet kullanıyor ama hiç biri yayalara saygı duymuyor. arabaları da takmıyorlar, insanların da kendilerinin de hayatını tehlikeye atmaktan çekinmiyorlar. ayrıca akhisardaki trafik polislerinin de pek olayları göz ardı ettiğini söyleyemem. araçlarada gerektiğinde ceza kesiyorlar.

Bir görev için gittiğim Viyana'nın kenar mahallelerinden birinde kaldırımdan yürüyordum. Araçlar için ayrılmış yol yetersiz olarak düşünülmüş olsa gerek ki, bisikletlere kaldırımda ilerleme hakkı verilmiş ve tabela konulmuştu. Ben kaldırımda ilerlerken birden arkamda duyduğum bir çıtırtıyla irkildim ve arkama bakıp benden yaklaşık 5-6 m. geride beni rahatsız etmemeye çalışarak yavaş yavaş ilerleyen bisikleti görünce, genetik alışkanlıklarımla kendimi sağ tarafa nasıl attığımı bilemedim! Sonra mı? Bisiklet sürücüsü çabukça hızlandı, bana olabildiğince uzak bir şekilde yanımdan geçerken "Danke" dedi! Şok içerisindeki bir ruh haliyle her ne kadar içimden "Hasss....., nasıl yani!!!" desemde, farkında olmadan ağızımdan dökülen "Bitte" kelimesiyle ardından bakakaldım ööööleee :)

Konu hortlamış:)

@Elif Gökalp

Akhisar, bisiklet kullanımının yaygın olduğu bir ilçemiz. Hemen hemen her hanede, bir Bisan çift kadrolu mevcuttur ki, Akhisar'lılar için böyle bir ceza ilginç olmadığı gibi daha bir çok örneği de vardır herhalde kim bilir. Trafik polisinin ününü de düşünürsek :)

@Ersin Erbeden

Dostum, sana katılmakla beraber, Akhisar Trafik Polisinin, böyle kötü bir şöhreti var dır. Benim de daha önce bir temasım oldu onlarla. Radar kontrolü yapan ekip, 60 km hızda olmama rağmen aracımı durdurdu ve ısrarla bir eksik tespit etmeye çalıştı. Zor yırttım :)

@Elif Gökalp

Adam gibi bisikletini sürmeyenlere sırf arabama kıyamadığım için frene basıyorum.Yoksa biraz dokundurmaktan zevk bile alırım.

araç sürücülerini genelde eleştiririz bizlere karşı duyarsız ve saygısız olduklarından saygılı olanları elbette tenzi ediyorum
ancak öz eleştiri de yapmamız gerekiyor kendi içimizde bizlerde dikkatsiz yada gereğinden fazla atraksiyonlu bisiklet kullanan arkadaşlara raslıyoruz gruplarda anında olaya müdahil oluyor ya en önde yada en arkada git kimsenin hayatını riske etme diyoruz saygıyla karşılayıp özür dileyen kendine gelende oluyor sizemi soracağım deyip basıp gidende toplumda nasıl hertürden insan bulunuyorsa bisiklet yada araç sürücüleri içinde de her türden insan bulunuyor elden geldiğince sağduyulu olarak sabırla yaklaşırsak birbirimize günün birinde anlaşabiliriz diye düşünüyorum

ayrıca aklıma bi anı geldi şimdi
ben ve bi arkadaşım akhisarda birinden ödünç bisiklet aldık, 2 kişi bisiklete bindik ve arka teker 8 şeklinde yere düştük. bisikleti bisikletçiye götürdük adam hımm dedi bi tekme attı tekeri düzeltti alın devam edin gençler dedi!
ve 2 kişiden 1i bisiklet kullanıyor, orda 5 sene kaldım hiç kask ve eldiven görmedim kimsede.
ama 2 tane çocuğun bi bahçeden su tulumbasını söküp bisikletle hız yapıp kaçtıklarını gördüm, anlayın o kadar iyi kullanıcılar! tahmin edersiniz tulumba ne kadar ağırdır. (çocukları görüp yoldan aniden dönüp çocukları kovalayan dolmuşun içindeydim o demirle hız yapan çocukları dolmuşla yakalayamadık)

Hem alkollü araç kullanıyorsun hemde burada bakın diye haklıymış gibi paylaşıyorsun. Çok taktir ediyorum cezayı yazan polis memurunu...

alkollü araç kullanmanın cezası 590 tl midir ? ayrıca bisiklet motorlu bir taşıtmıdır ?
elbetteki buyur kardeşim yol senin deyip devam etmesine izin vermeyecek bunun bir bedeli olacaktır ancak rakam çok abartılı devleti zenginmi etmeye çalışıyorsun sen yoksulun cebinden alarak ?
bu olayda bana kimse adaletten söz etmesin

Dün maltepe sahilinde biri vardı. Cadde kenarından gidiyor bisiklet yoluna da çıkmamış. Elinde bira şişesi neyi kanıtlamaya çalışıyorsa artık içe içe gidiyordu. Arkadaşlar bu kadarı da abartı ama olmaz. Tamam herkes içer ama bari bisiklet üstünden alenen göstere göstere yapma. Otur çimlere rahat rahat keyifli şekilde iç içkini. Sen o yola adımını atarak, o bisiklete binerek o yol kurallarını kabul etmiş oluyorsun. Yani artık bu noktadan sonra ona birşey olacağından inanın korkmuyorum kendisi zaten başına gelecekleri baştan kabul etmiş ama ona çarpacak şoföre acıyorum ben. Lütfen yollarda bilinçli olalım...

Ayrıca ceza tutarı gayet iyi. Hertürlü ceza denilen şeyin caydırıcılığı olmalı. Ülkemizde ne kadar olmasa da. Ama diğer şeylerde değil de alkolde mi bu kadar yüksek sadece o da düşündürdü şimdi beni.

Ceza tutarı 590 TL mi gerçekten de? Arabayla kırmızı ışıkta geçince neden 4 kat daha az ceza kesiliyor?(154,40TL) Kırmızıda geçip de birini ezme riski olduğu için herhalde...

bir bisikletci kesinlikle alkol almamalı bisiklet sever biri isen alkolu bırakacaksın ceza bana göre az bile olmuş.iç alkolu yap kazayı vs yi sonra sarhoştum ne yaptığımı bilmiyorum bana göre sarhoşluk bahane olamaz cezası çok yüksek seviyelerde olmalı

Geri