Scudo Sports

İleri Sürüş Teknikleri - Yaya Gözlemleme

Kardeş inan sahilyoluna biraz olsun günün stresini üzerimden atayım diye inerdim. Her indiğimde ayrı bir stres oluyorum. Dengesiz yayanın biri önüme atlayacak mı, sorumsuz bir bisikletliyle kafa kafaya girecek miyim (ki bir tanesi beni buldu ve hastanede soluğu aldım maalesef) diye. Artık karar verdim acımak yok :boese157: :)

Scudo
Kaldırımfobik yaya:
Bu tip yayalar genelde orta yaşlı kadın erkek yayalardır.Bu yayalar hiçbir zaman kaldırımdan gitmek istemez.Kaldırımlara karşı büyük bir korku ve fobileri vardır.Normal yoldan giderler.Kimi zaman yolun ortasına kadar açılırlar.Bu açılan yayalarada kaldırımfobik confused yayalar denir.Bu yayaların sağı solu belli olmaz.

kendileri köyden kente göçün son temsilcilerindendir, bir süre o şekilde dolaşıp korna sesleri eşliğinde birkaç defa kalpten gitmenin eşiğinden döndüklerinde kaldırımları sevmeye başlarlar

Biraz empati yaparsanız yaşlıların kaldırımdan gitmeme sebebini anlayabilirsiniz. Ne yazık ki bazı belediyeler bırakın özürlü vatandaşı normal vatandaşın bile sokak ayrımlarında meydana gelen in/çıklarda zorlanıyor. Dolayısıyla zaten park eden araçlar ile yol iyice daralmışken işin içine kaldırımdan gitmeyen yaya veya karşıya geçmek üzere olanlar eklenince yol bir o kadar darlaşıyor. Hele bazı caddelerde utanmadan park eden aracın yanına dörtlüyü yakıp iş halledenler var.

Şimdi bu durumda bizim bisiklet yolu mu istememiz lazım; yoksa araç sayısını azaltmamız mı!

Son olarak özürlü vatandaşların da olabileceğini aklımızdan çıkarmamamızı rica ediyorum. Hani olur ya birine denk gelirsiniz çatlarsınız niye çekilmiyor diye; başka bir sebebi olabilir! Tabi zihinsel veya bedensel özürlü olmayan özürlüler müstesna...:)

Hakkaten biz insanlar neden böyle vahşileştik! Henüz bisikletliyi silahlı taciz (zannedersem kurşun sıkmışlar!) vakaası yeniyken şaşırmamak elde değil!
@Serkan YILDIZ

Ben zorunlu kalmadıkça sahile inmiyorum. Bisiklet yolu da olsa sahil yayaların olsun. Oraya motorsiklet bile giriyorsa, bisiklet yoluna sahipsiz mangal bırakılıp park ediliyorsa benim orada işim yok! Gidin dağa çıkın, ormana girin daha iyi...:)

Kazasız pedallamalar...

Bizim ülkemizde şöyle bir ilginçlik var.Çocuklar, erişkin insanlardan daha dikkatli bisikletlilere karşı.Çocuklar bisikletin geldiğini görünce hemen sevinip, yol veriyorlar ama ego patlaması yaşayan bir erişkin bisikletle geldiğinizi gördüğü halde yol vermek istemez.

Gerçekten bir psikologa soracağım bisikletlilere olan nefretin nedenini.İnsanların bisiklete karşı olan nefretinin tez oluşturup,bilimsel araştırma yapılması gerekiyor.Deneklere bisiklet ve bisikletli gösterip beyin dalgalarının incelenmesi lazım.

@Salih Dinçer

araç sayısını azaltamıyoruz, bu ülkenin insanını bisiklet yollarından uzak tutmak imkansız... yapabileceğimiz en iyi şey; algılarımızı sonuna kadar açıp trafik içindeki kıvraklığımızı arttırabildiğimiz kadar arttırmak ve önümüze çıkabilecek her türlü tehlikeyi ustalıkla savuşturduktan saliseler sonra tamamen unutup hayata ve yola devam etmek :in:

evet ya en sinir oldugum şey bana yön vermeye çalışan yayalar sanane kardeşim bırak bana ben bulayım yolumu işimi daha da zorlaştırıyolar bu şekilde çocuk gördüğüm zaman zaten direk duruyorum bir çocuğa falan çarptığınızda dayak yeme riskini çoktur (bir suçunuz olmasa bile) haksız olan siz seçilirsiniz ve yersiniz dayağı en iyisi çocuk görünce aniden durabilicek hıza inmek

Geri