Scudo Sports

İkinci el ilanlara yapılan yorumlar

@Ali.K Gelelim hesaba. Arkadaş Mayıs 2016 da almış bisikleti yani dolar kuru 2.8-2.9 aralığında. Biz 2.9 alalım ki biraz yüksek çıksın fiyat, 1180x2.9 ne yapar? 40 yapaaar :) Şaka şaka 3422 lira yaptı. Evet kıymetli forumdaşlar, @drumbanger nickli arkadaş 3422 liraya aldığı bisikleti 5 ay kullanıp binlerce kilometre yapıp size 4900 liradan satmaya çalışmaktadır. Oyun büyük, oyuna gelmeyin :) @Ali.K(link) outlette bile 1409 dolar 2016 modeli 1409x2.9 gerçekten 40 yapar ama yanına 86 da gelir. 4086 TL yapar. Arkadaşın gidip almadığını düşünürsek 200 de oradan gelir. 580 TL oradan yapar. 253 dolarda vergiden gelir = 735 TL de o yapar. Toplam da 5400 TL yapar. Arkadaşın bisikleti 4500 TL ye indireceğini düşünürsek eski kura rağmen 900 tl lik bir avantaj sağlar. Şimdi işlemleri birde yeni kurla yapalım. 1409x3,3 = 4649 TL 200 x 3;3 = 660 TL ve 253x3;3 = 834 TL yeni kurla toplamda 6143 TL yapar. Amacım Canyon satan arkadaşı korumak değil karşı tez üretirken biraz daha az saçmalamanız. Saçmaladığınızı ben söyledim ama aslında ben değil matematik söylüyor. :)

Scudo
Sıfırından pahalıya satıyor diye hayıflanmak ne demek ya hu. O zaman marketten ekmekte almayalım, fırından ucuza alıp markette daha pahalıya satılıyor, hemde sıfır.
Beyler bunun adı ticaret, adam ticaret yapabiliyorsa (becerisi ve uygun ortamı varsa) bu kimseyi ilgilendirmez. Sen almazsın olur biter ama bu görüşün sonu takasla alışverişe doğru gider lidyalılardan önceki çağa yani.

Burası bisiklet forumda olsa yüksek fiyata kimse almayacaktır boşa zaman kaybı demek bence mantıksız sizin o satıcıyı uyarırken yazmaya çalışmanızda boşa xaman kaybı ülkemizde bir ürünü 5 Katı fiyata alıcak kişilerde var 10 Katı fiyatada adam satamıyorsa siz neden bukadar öfkeyle saldırır gibi yazıyorunuz madem okadar pahlıya alıcak keriz yok zaman kaybı ozaman laf atmayada gerek yok.Birde 2.el ürün satışında vergi kesilmemeye müşteride fiş istemeyecekse 0.Ürün satışındada bir sıkıntı yoktur adı üstünde market neden 0.el satılmasınki.Siz migros veta carrefour gibi marletlere girdiğinizde kasada bekleyip millete yandaki şu markette bunlar daha ucuz deyip uyarıyormusunuz mesela.

• Beğen
Tepkiler: onagers
@trainspotting35 Son bi kez daha yazacağım umarım anlarsınız. Bisiklet ile ilgili yapılan hesaplama tamamen İRONİ içerir ve insanların başkasının ilanına karıştığı zaman yaşanabilecek saçmalıklardan dem vuruyor. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da okumuyorsunuz. Arkadaş beni vergi iadesi almakla ve kargo parası ödememekle itham etmiş mesajında. Ben de onun vergi iadesi aldığını, kargo parası ödemediğini ve kar amacı gütmediği için o zamanki kur ile satış yaptığını farz ettim. Ayrıca arkadaş bisikleti 1180 dolara almış. Herhangi bir matematiksel hesaba gerek kalmadan bisikletin maliyetini 4700 olarak belirtmiş arkadaş zaten. Ben de bu fiyattan vergi, kur farkı ve kargo parası gibi ek maliyet getiren şeyleri çıkartmış gibi oldum anlayacağınız. E hani İRONİ yapıyoruz ya :) Uzun lafın kısası benim yaptığım hesabın yanlış olduğunu söylemek bile başlı başına bir saçmalık :) Ha bi de şöyle ibare var; "Arkadaşın bisikleti 4500 TL ye indireceğini düşünürsek" şeklinde. E kardeşim tartışmanın çıkış noktasına geri dönelim ve benim de 1200 den 1050 ye ineceğimi düşünelim :) Anlayacağınız neresinden tutsam elimde kalıyo derler ya, öyle bi mesaj olmuş sizinkisi. Umarım anlamışsınızdır, zira daha basit şekilde anlatacak yeterliliğe sahip değilim ne yazık ki :)

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
Serbest Piyasa, isteyenin sınır tanımadan istediği fiyattan satış yapabildiği bir piyasa türü değildir. Rekabet Kurumu suistimal ve mağduriyeti önlemek için vardır. Satıcıların bireysel ya da anlaşmalı olarak fahiş ya da aşırı düşük fiyat uygulaması kanuna aykırıdır. Ticarette orman kanunları işlemez. Çok küçük bir araştırmayla, piyasayı suistimal ve tüketiciyi mağdur eden satıcıların hemen soruşturmaya tabi tutulduğunu görürsünüz. Örnek olsun diye aşağıya bir link ekledim.

(link)

@cahitakin :D Adam sanki sigorta şirketi sahibi bisiklet forumda satış yapıyor 100 liralık ürünü 10 lirya satsa dışardan büyük kuvvetler gelip cezamı kesicek ucuza satıyor diye :D :D

• Beğen
Tepkiler: onagers ve 9magiko
Geri