Scudo Sports

İkinci el ilanlar için öneriler

guneeymurat

Aktif Üye
Tepki
84
Saygıdeğer forum yöneticilerimiz ...2. el bisiklet ve bisiklet parçası satışı anladığım kadarıyla satıcı ve alıcı ayrı illlerdeyse karşılıklı güvene dayalı bi sistenm ama ne kadar iyi tartışılır benim önerim şu bu satış işleri forum üzerinden yapılsa bu iş karşılığında foruma bir yüzde ödenebilir ben güvenli satış alış olacaksa veririm açıkçası artı ebay gibi sistemlerde bu iş üyenin puanlanması şeklinde ciddi oluyor tabiki siz bunları biliyorsunuz ve sanırım düşünmüşsünüzdür ama böyle bir link varsa ve her gece bakıyorum en az 50 _ 60 müşterisi var neden olmasın ? bu sayede alıcıda satıcıda güvende ticaret yapar:)
SAYGILARIMLA
İYİ ÇALIŞMALAR

• Beğen
Tepkiler: e_komz
Scudo
bende benzer bir konu açmayı amaçlamıştım, ancak önce arşive bakıp amacımı amaçlayan başka mesaj var mı yok mu öğrenmek istedim, malum mesaj kirliliği olmasın. bu mesajı görünce de yeni konu açmaktan vazgeçtim.
merak ettim neden bir cevap yazılmamış! ?
birşey daha eklemek istiyorum: 2. el malzeme alıcıları. alış verişten memnun kaldınız mı? satıcı mesajları doğruyu yansıtıyor mu?

@e_komz

Size katılıyorum bence bu bir konu başlıgı olmalı kamu oyuna sunulmalı! hem de acilen!!!

bende karşılıklı güvenin saglam temeller üzerine nasıl kurulabiliegi konusunda tereddüt yaşadıgım için bir konumda bunu dile getirdim ama kimseden çıt çıkmıyo 1 haftadır ve de forum yetkililerin ciddiye alması gerektigini belirttim..

Ayrıca bazı hepmizin bildigi sitelerde bu satışlar siteye ait güvenle yapılabiliyor ama bu söz konusu bizim site olunca 2.el bölümünde satışların güvende gitmedigi gerçegi ortaya çıkıyor forum yöneticileri arada aracı olurlarsa bize güven verecekler ya da güvenmedigimiz malı almayacagız :(... ?

• Beğen
Tepkiler: e_komz
Bu konuyu yeni gördüğüm itiraf etmeliyim.

Ancak, Bisiklet Forum yaklaşık 20 yöneticinin, hiç bir ticari kaygı gütmeden başında durduğu 14binin üzerinde üyeden oluşan dev bir platform.

Çok ciddi bir 2. el kapasitesi var, bunun biz de farkındayız. Fakat bu tip bir alışverişte taraf olmak hem bizim ticari amaçtan uzak durma kriterimizle çelişir, hem de keyif için, hobi için emek verdiğimiz bu forumda bize istediğimizin üzerinde bir sorumluluk getirerek can sıkıcı bir hal alacaktır.

Yine de satıcı veya alıcılar ile ilgili sikayetleriniz için Kara Liste başlığını kullanabilir, burada önceki tecrübelerden yararlanabilirsiniz.

2. el ilanlarında bulunan "ilan güncel" yazılarını görmekten bıktım. Yok mu bunun bir çaresi ? İlana bakıyorum sayfa sayfa "İlan güncel" yazısı...

Biz yöneticiler olarak mümkün olduüğunca temizlemeye çalışıyoruz bu mesajların eskilerini... Fakat forumun en aktif bölümü olan 2.el bölümünde o kadar ürün ve mesaj girişi oluyorki yetişmek zor oluyor... Zaten arkadaşların ilanlarını güncel tutmaya çalışmalarının bir sebebide bu kadar çok mesaj yazılması ve konu açılması...

Kişilerin ilanlarını güncel tutma isteklerini anlayabiliyorum.Ancak en üstlerde tutmak istemelerini anlayamıyorum.Şunuda anlarım 1 aylık bir ilandır uzun zaman birşey yazılmamıştır gündeme getirmek için yapılabilir ama bazı "ilan güncel" yazıları arasında 24 saat bile yok.Bence bir parça ile ilgilenen arkadaş forumda gerekli araştırmayı yapar ilk sayfada da olsa son sayfada da olsa bulur.

Forumumuzun 2. el sayfası o kadar aktif ki, her gün yeni onca ilan geliyor. Her gün satılan bir çok ürün var ve yine alıcılar için de bu ilanları takip etmek çok güç oluyor.

Bundan 1 yıl kadar önce forumun 2. el bölümü tek bir başlıktı, daha sonra "MTB", "Yol Bisikleti", "BMX" şeklinde ayırdık. Bu o anlık bir rahatlama getirmişti. Yine satılan her ürünün ilanını elimizden geldiği kadar kilitlemeye çalışıyoruz ki o konu arkaya düşsün, diğer konular ön sayfalarda kalsın.

Çok kısa süre için yapılan güncellemelerde (bir kaç saat arayla örneğin) zaten yönetim olarak kişileri uyarıyoruz. 2. el ilanlarına yorum yazmanın yasak olmasının nedeni de yine bu. Ancak kabul edilebilir zaman aralıklarında herkesin ilanının güncel olduğunu belirtmesi de hakkıdır diye düşünüyorum.

benim ilanım mesela 2 gun içerisinde 5. sayfaya gidiyor e kim gorsun bu ilanı 5. sayfada mecburen alacaksın on sayfaya baksınlar tekrar arka sayfaya dusunce bi daha guncelle ama saatte bi guncellemek cok mantıksız 2 gunde bi en mantıklısı

5.sayfada kim görecek diyorsun. Ben mesela bir aynakol alacak olsam değil 5.sayfa 10.sayfaya kadar bakarım.Yada sadece ilanlara bakıp denk gelirse alırım dediğim parça olsada birkaç sayfa ilerlerim.Yani benim için bir ilan önde olmuş sonda olmuş farketmez.Benim demek istediğimde buydu zaten.
Aslında bir önerim var ama ne kadar geçerli olur bilemem..ikinci elde açılan ilan kilitli olsun yani kimse yorum yapmasın soracağı birşey varsada özelden sorsun..hatta ilan verilirken belli kriterler olsun resmi,ağırlığı,modeli gibi..

Bir 2. el ilanı açılırken;

Ürünün gerçek fotoğrafı ve fiyatı olmak zorunda.

Aynı zamanda satın alma isteğini belirtmek veya ürün hakkında mantıklı bir soru sormak dışında da ilanlara mesaj yazılması yasak. İlle de kilitlemek gerekmemeli ilanları diye düşünüyorum. Sonuçta hepimiz aklı başında insanlarız, bir kural varsa bir mantık çerçevesinde konulmuştur ve ona uyulur değil mi?

(Genie lütfen son söylediklerimi alınma, alınması gerekenler başkaları)

Benimki sadece bir öneriydi zaten..olur veya olmaz o siz yöneticilerin kararı..Söylediklerine alınmam ama keşke herkes dikkat edebilse ve gerekli özeni gösterse

bu durumda genie de haklı satıcılarda haklı yöneticilerde haklı :D ama en iyisini gene ncok söylemiş. herkesi mutlu etmek imkansızdır.(bence)

• Beğen
Tepkiler: Nevzat KÖSEOĞLU
@HaliliOzturk

ben kendime 24 saat görüyorum hatta buna özen gösteriyorum.örneğin en son dün 2:56 da güncellemişim.bugün bakıyorum konu arka sayfalarda saat 2:45 ise oyalanıyorum biraz gerçekten sonra güncelliyorum.ama bir arkadaş varki(nickini hatırlamıyorum şu anda)6 dakikada bir güncelleme yapmış:):D

bende en az 24 saat olmasına dikkat ediyorum:)

2 el bisikletlere bakıyorum hangisi bisiklet hangisi yedek parça karman çorman olmuş durumda bisiklet bölümü ile yedek parça bölümü ayrı ayrı olursa bizde bisikletlere daha kolay bakabiliriz. şimdiden tşk.

Bisikletiyle birlikte yedek parcalarini da satanlar, bisikletini parca parca satanlar, önce bisikletini satisa koyup, daha sonra parcalarini ayri ayri satanlar var. Bunlar cogaltilabilecek örnekler. Sanirim pratikte zor olur bisikletlerin ayri yerde, parcalarin ayri yerde olmasi.

Aslında en güzeli parçalara göre kategorilendirmek. Yani;

MTB
-Bisiklet
-Yedek Parça
--Gidon (gidon, gidon boğazı, barend...)
--Tekerlek (göbek, jant, teller...)
--...

Şeklinde. Ama ne kadar zor ve imkansız olduğunu da biliyorum.
Her parça için ayrı başlık açılması falan gerekecek çünkü.
Onun için, şimdiki şekli iyidir. (Bence).

Benim bir önerim olacak..
İkinci el ilanlar sayfası gerçekten çok güzel oldu tebrik ederim..
İlan güncel yazısı bazı ilanlarda sorun oluyor hatta bazılarında sayfa sayfa ilan güncel okuyoruz..bunun yerine teşekkür butonu gibi bir güncelleme butonu olsa ve o butona basarak üste çıkmasını sağlasak..tabi 24 saat sınırı olmak şartıyla..yapılabilecek birşey mi ? mesaj kirliliği açısından iyi olabileceğini düşünüyorum..

Geri