Scudo Sports

İkinci el ilanlar için öneriler

Sadece sıfır ürünlerin satışının önüne bir miktar geçilebilmesine kendi düşüncem olarak şunu diyebilirim ki, forumla bağlantısı olan firmalarla alakalı bence. Sonuçta onlar türkiyede faturalı ürünler satıyorlar ve dükkanında 200 liraya sattığı bir ürünü forumda 100 liraya görmek istememesinden kaynaklı engelleme sanırım...

Scudo
Sana ilk akla gelen mantıklı sebebi söyleyim.Sınırsız sıfır ürün serbest olduğu zaman birçok uyanık arkadaşımız yurtdışı sitelerinden getirdikleri ürünleri Türkiye fiyatının hemen altından satarak ticarete başlıyorlar.Dükkan açmadan vergi vermeden para kazanma yöntemidir bu.Ne olacak ki diyeceksiniz ama ortada dönen paralar cidden büyük paralar oluyor.Bu şekilde 50 insanın yurtdışı bağlantılı ürün getirdiğini düşünün namusuyla dükkan açıp, işçi çalıştırıp, kirasını ,vergisini ,kapotajını ödeyen esnafımıza ayıp değil mi.Sonra da Türkiyede neden büyük firmalar yok organizasyonlar yok sponsor bulunmuyor diye feryad ediyoruz.Bu bisiklet firmaları büyüyecek ki hem büyük organizasyonlara imza atsın hemde yeni geçlerin yetişmesinde sponsorluk vasıtasıyla önder olsunlar.

Selamlar
Satım bölümündeki Specialized başlığım neden belirtilmeden kilitlenmiş.Satım bölümünde pek rastlamadığım bir durum ve ilk defa başıma geliyor.
Ayrıca kurallara uymaya da özen gösteriyorum o bölümde bilhassa.
İlgilenirseniz sevinirim.
Saygılar

@Yngwie Malmsteen

2. el ilanı vermek için kullanıcı adı gerçek isim-soyisim olması gerekiyor. bu şartı sağlıyor musunuz?

Cengiz beyin söylediği durum geçerlidir.İkinci elde ilan verme kurallarına aykırı kullanıcı isminiz var.Direk sizin ilanınız örnek gösterilerek bu onaylanmış bu niye onaylanmıyor durumları oluyor.Ayrıca ilanın son bölümlerindeki tartışmanında farkındasınız umarım.Anlayışınız için teşekkür eder.İyi forumlar dilerim.

Teşekkür ederim cevap için.
Saygılar
İyi çalışmalar

@ferhat köse

Ferhat bey satış ilanı açmış kişinin adının gerçekten kendi adı olduğundan emin olabilirmiyiz ?

@jef

Tabiki bilemeyiz fakat gerçek ismini kullanmayanlar bir şekilde çıkıyor.Ben kendimden örnek vereyim aldıgım bir üründe iban numarasına eft yaptığım zaman para geri döndü sebep hesap ismi ile benım forumda yazdığım yani tanıdığım isim tutmuyordu dolayısıyla arkadaş gerçek adını ve nıye böyle bir değişiklik yaptıgını bana açıkladı.Ayrıca ilerleyen zamanlarda forumda dostluklarınız arttıkça sahte isim kullanan bir arkadaşınız oldugunu anlayınca emin olun rahatsız olacak ve bunu dile getireceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Merhaba,

Forumda 2. el ürünlerin listesine bakarken malesef zamanımın çoğunu satışı tamamlanmış başlıklara bakarak geçiriyorum. Bunun yanında bir de güncel olmayan ilanlar mevcut.

Satışı tamamlanan başlıkları moderatöre, başlık sahibi olmadığımız halde bilidebilir miyiz?
Başlık kapatılınca, silinmiş mi oluyor? Kapatılan başlıklar arama sonuçlarında gözüküyorlar mı?

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Bende kapatılan ilanların silinmesini veya başka olur bir çözümü olmasını istiyorum.

Kapatılan ilanlar silinirse fiyat araştırması rahat yapılamaz.
Önceden satılan parçaların fiyatlarını görmek çok daha mantıklı hem alıcı hem de satıcı için. Ona göre fiyat belirliyoruz/pazarlık yapıyoruz.

Tek yapmanız gereken biraz dikkatli olup konu kilitli mi değil mi görmek.
Bunu da yapabilirsiniz sanırım.

@ahmet emre
Sorduğunuz sorulara yanıt vermeye çalışayım.Kilitli ilanlar zaten satışı tamamlanmış ilanlar onlara bakmanıza gerek yok.Eğer ki ilan sahibi satış tamamlandığında yada satıştan vaz geçtiğinde ilgili bölüme mesaj yazmaz yada ilanın altına belirtmez ise bizimde bu ilanın kilitlenmesi gerektiğini anlamamız mümkün değil o yüzden açık kalabilir.Bu durumlarda da ilanın son güncellemesinden uzunca bir süre ses çıkmayıp ürün ile ilgilenen bir arkadaş mesaj yazarsa bu mesajı gördüğümde ilanı yine kilitliyorum.(İlan sahibi bana ulaşsın açılmasını istiyorsa anlamında) Siz bir ilanın kilitlenmesi gerektiğini biliyorsanız ve ilan sahibi ile görüştüyseniz moderatöre bildirebilirsiniz.Başlık kilitli olunca silinmez o vaziyette kalır üzerine mesaj yazılamaz.Arama sonuçlarında tüm ilanlar gözükür kilitli olanlar satışı tamamlanmış olanlardır.Ayrıca arama yaparken süreyi geniş tutarsanız 2 yıl öncenin de ilanı çıkar ama bu ilan kilitli olmasa da bu zaman diliminde güncelliğini hem fiyat hemde durumu açısından yitirmiş olacaktır.Yani tarihi eski ilan ile ilgilenmenize gerek yok satış devam etse bile mevcut fotoğraflar geçerli değildir.( 2 yıl içerisinde kullanıldığı düşünülerek)

Kilitli ilanların kilitsizler aynı yerde bulunmaması sadece kullanım kolaylığı getirir.

Tabii ki kilidi görebiliyorum ancak 23 sayfa yerine sadece 10 sayfa gezebilirim eğer güncel ile güncel olmayan başlıklar ayrılsa.
Dağ bisikletleri ile yol bisikletleri de aynı başlıklar altında tartışılabilir, ancak kolaylık olsun diye ayrı başlıklar altından tartışılıyorlar. Satışı tamamlanmış ürünler de ayrı bir başlığa taşınabilir. Niyeti fiyat araştırmak olan birisi oradan aratıp bakabilir, niyeti yeni ürünlere bakmak olan veya ilgili alanındaki birşey satılıyor mu diye arayan birisi ise bunu sadece güncel ürünlerin olduğu bir başlıkta yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Y
@ahmet emre
Ahmet bey forum üyeliğinizin 8 nci gününde çok güzel eleştiriler ve yenilikler yazmışsınız şahsım ve forum adına teşekkür ederim.

Forum yönetiminde ben dahil tüm arkadaşlar bu işten ücret almıyor gönüllülük esasıyla çalışıyoruz.Hepimizin iş sahibiyiz ailelerimiz var ve oldukça yoğun insanlarız.Yani forum ile ilgilenmek için ciddi anlamda fedakarlık yapıyoruz.Şahsım adına yazayım günde yaklaşık 200 yeni yazılmış mesaj okuyorum 50 kadar yeni açılmaya çalışan ilana bakıyorum 10 ila 20 kadar da özel mesaj ile sorulan sorulara cevap yazmaya çalışıyorum.Bugün sizin yaptığınız gibi kural dışı yazılmış mesajları siliyorum (ikinci el ilanlara yorum yazmak yasaktır bugün 2 ilana yazdınız bir tanesi kural dışıydı)Bu yoğunluğun içine birde kilitli ilanları başka bölüme taşımamız sizin için daha uygun ise onuda yaparız sorun değil.Yönetimde tartışırız tüm yöneticiler uygun görürse gündeme gelir.Yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.

Merhabalar, 2. el forumlarınızda beklediğim satış ilanları oluyor (heybe, çadır, vs...) ve sitemizi sürekli takip ediyorum. Her açtığımda ilk 2. el başlıklarını inceliyorum. Ama malesef her seferinde zamanım olmadığı için forum başlıklarındaki son konulara bakıp, yeni birşey yoksa çıkıyorum. Ancak bazıları hergün "günceldir" yazınca aynı ürünü son eklenen olarak görüp "yine birşey yok" deyip çıkıyorum. Bu şekilde bir heybeyi kaçırdım ve çok üzüldüm. Gerçi alan kişi çok hızlı davranmış ama başka şeylerde de oluyor bu. Keşke bunun önüne geçmek için bir çare olsa. Aslında 2. el forumlarında açılan ilan konuları bir şekilde kapanınca kilitleniyor. Kilitli olmayan konular için arama seçeneği olabilir yada kilitlenen konular başka bir forum başlığına taşınabilir. Bu şekilde kalan tüm konular zaten güncel olacaktır ve bu şekilde "üste çıkmak isteyenler" günceldir yazıp yeni konuların üstte kalmasını engellemez. Ben de yaptım; kendi ilanım için "günceldir" yazdım ama sebebi yine budur. Bunu yazmasam başkaları "günceldir" yaza yaza üste çıkıyor, benim konum yeni olduğu halde arka sayfalara kayıyordu. Uzattım, bir çözüm bulunursa sevinirim.

Saygılar...

@Emrah Y

Emrah selam, bu "günceldir" mesajları için yanılmıyorsam gün de bir kez olmak üzere izin var diye biliyorum yani bunun kuralı gün aşırı olması lazım.
Sevgiler.

Merhaba. An itibariyle 2. el mtb toplam konu:10.141

2.el mtb konusu; komple mtb, kadro, maşa, fren sistemi v.s. kategorilendirilmeli. Mtb ciddi derecede sirkülasyonu olan bir konu. İhtiyacımız olan bir parça ararken çok zaman harcıyoruz. Bu kadar konu ve parça yoğunluğu içerisinde bazen ihtiyacımız olan parçaları farkedemiyoruz. Hem alıcıların hem satıcıların işlerinin daha çabuk ve kolay görülmesi adına mtb konusunun sınıflara ayrılmasını öneriyorum.

@M.Yalınkılıç

Doğru tespit...katılıyorum..

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Aklımdan geçiyordu. :) Çok iyi olurdu bi göbek için dakikalarca gezinmek gerekiyor :)

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Arkadaşlar forumun mevcut hali ile kontrolü zaten yeterince yoğun sizlerin görmediği o kadar çok hatalı ilan açılmaya çalışılıyor ki anlatamam.yanlış bölüme uygunsuz başlıklar ile ve ikinci el kurallarına aykırı şekilde.forumun en yoğun kısmı ikinci el olduğundan oldukça zaman alıyor bu bölümü düzenlemek.Üstüne birde sizin istediğiniz gibi ekstra bölümler eklenirse vay benim halime :) ( bu yazdıklarım yönetim olarak değil şahsi fikrimdir)

Bence yapılması gereken ilan açarken başlığı doğru seçmek ve kullanmak.Kısa ve içeriğini tam anlatabilen başlıklar yazılsa aramalarda çok rahat istediğimiz ürünü bulabiliyoruz.Ama arkadaşlar bunun yerine ikinci el sitelerinde sık rastladığımız kelepir ürünler,bedavadan biraz pahalı, alt gurup parçalar, üst gurup donanım gibi ne sattığı belli olmayan ilginç başlıklara devam ediyorlar.

Bu yazdıklarım tamamen kendi şahsi fikrimdir yönetim ne karar alırsa ben zaten uygularım :)
herkese iyi forumlar......

Geri