Scudo Sports

İkinci el alışverişlerde yapılan terbiyesizlikler

İlanım usb şarjlı sıfır stop. Fiyat 30. Pazarlık takas yok yazdım. Gelen bi mesaj:
-Kardeş ne kadar kullanıldı?
-Açıklamada yazıyor SIFIR
-Pillimi usblimi (?)
-Açıklamada yazıyor oku kardeşim. Şarjlı.
-Ben pazarlık yapmayı sevmem. Son ne olur?
-(????) engel.

Bu arada "pazarlık sünnettir" diye bişi hiçbir dinde yok. Din ticaretin yürütülmesi ve tekniklerini yazan bi ekonomi kitabı diil. Bunu diyen adam malın asıl değerinin çok üstünde fiyat yazmıştır. Alıcı ise yarısına mümkünse yarısından azına almaya çalışıyodur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Bende bişi satarken 10 20 fazla koyuyorum, fiyatı normal koymayı değil, yüksek fiyattan normal fiyata çekmek cazip geliyor millete, inanılmaz yetenekli hissediyorlar kendilerini...

Bende bi kask gördüm 400 e konmuş. Teklifini sordum bilmiyorum dendi 200 dedim. Sonra bisiklet rengine uygun diye 300 limitimi aştım. 350 den aşşağı veremem dedi. 2 yıl olcak satamamışsın satsa ölürdü heralde.

Bazı insanlar zerre ticaretten anlamıyor. Kayseride bulunduğum dönemde Bi ip kamera vardı aliexpressten 60 tlye almıştım, vergi falan da yoktu o zamanlar. Merak ettiğim için aldım, iki kurcalarım 85ten ilana koydum. Satılmadı 80,75,70,65 alan yok. 140a satışa koydum 130a sattım. Bir başka ilanda Bi kamerayı 20tlye aldım 25-30 a satamadım 100tlye sattım. Abartmıyorum. Bu insanlar esnaftı. Bir ürün almadan önce yurtiçi ve yurtdışı fiyat analizi yapar uygun bir fiyat aralığında ve aradığım özellikteyse alırım. Birisinin 50tllik ürünü 100e koyması beni ilgilendirmez, zaten ederini biliyorum. En kötü gider sıfır ürün alır o satıcıya para kazandırmam.

"Pazarlık sünnettir " lafına uyuz oluyorum. 30 yaşıma kadar esnaflık yaptım, "pazarlık sünnettir" diyene "bütün farzları hallettin de,sıra pazarlık sünnetine mi geldi?" diyordum. Öyle deyince hemen sesi kesiliyordu.

Nabız ölçerli polar spor saatimi satarken gelen teklif şuydu; ben saati yollayacakmışım, arkadaş bakacakmış, sorun yoksa parasını gönderecekmiş.. beğenmezse saati geri gönderecekmiş.

Tekrar bugün yaşadığım bir sorunu aktarayım. Polar RC3 GPS model saat aldım sahibindenden. Arkadaş telefonlarımı açmadı 2 gün sonra zar zor kargo numarası verdi. Abi sakin olur musun ben dolandırıcı değilim diyordu. Saat geldi nabız bandının altındaki plastik kısım yırtık(fotoğraflarda bunu gizlemişti), nabız bandının pili bitik, kadans sensörünün mıknatısını göndermemiş. Mıknatıs gönder bana dedim önce, abi bulursun mıknatısı biyerlerden dedi, bu band yırtık ve çalışmıyor dedim pili yok dedi, bandın yırtık olduğunu neden gizledin dedim cevap yok. Ben seninle uğraşmak zorunda değilim benim paramı geri ver bandı geri yolluyorum yarın dedim, yollama hiç istiyosan mıknatıs ve pil göndereyim dedi. Benim paramı geri ver yoksa savcılığa giderim dedim, cevap git.

Kendisinin sahibinden.com üyelik ismi "Osm Bhr Ak", telefon numarası 0505 007 57 60. Havale yaptığım hesap Gökhan AK adına kayıtlıydı. Kendisiyle herhangibir ortamda karşılarşırsanız alışveriş yapmayınız. Kendisi dolandırıcıdır.

Pazarcilar artik pazarlik yapmiyor 5 liraya sattiklari domatese
4 olmaz mi? diyence kufur etmiş gibi bakiyorlar.
Ama kendileri
- elma kaça?
- 4 lira
- 1 kilo ver
- 5 liralik yaptim abi
- artik pazarligi siz mi yapmaya basladiniz ?diye lafı sokuyorum.

Keşke 28c olsaymış, yalnız ödemeyi bitcoin ile yapardım :)

Zircahil asosyal tiplerin eline akilli telefon verince hele ki bunun kaninda agir bir kekoluk virusu varsa , saticinin vay haline. Asiri terbiyesiz insanlar çoğalıyor mu diye düşünüyordum. Teyit ettiniz

Kadın evdeki eski eşyaları satmaya başlar. Kocası karışmaz. Sırayla satar hiç seslenmez. Kocasından para alır ara sıra yeniler diğer eşyaları kocası yine seslenmez.Kocası çok sevdiği ıbrığını sorar bu kez kadın seslenmez. Kocası tekrar sorar ıbrığım nerede diye kadın der sattım. Sakin koca gözünden süzülen ince yaşla hiç Allah'tan korkmadın mı abdestlendiğim ve benim mahremiyetime şahit olmuş bir eşyayı satarken der.

Evet günümüz de mahremiyetin dibe vurduğu ticaretin gayrı ahlaki hal aldığı zamanları yaşıyoruz. Peki ticarette doğrusu nedir? Ölçü bellidir . Yüzde vermeyeceğim. Kendine layık gördüğün bedeli başkasına da layık göreceksin. Başkasına layık gördüğünü kendi layıkın olarak bileceksin. Bunu bu şekilde beceremiyorsan bir gün hesap vereceğini bileceksin. Başkası olmayacaksın. Kendin olacaksın ve ederinden fazla iş yapmayacaksın.

@bonder76 benim de tam tersi hocam bisikletin bir iki aksesuarını ve ps4ü hep letgodan sattım, sahibinden de mesaj gönderenler oluyordu ama benim sattığım kişiler letgodandı. Belki de bana öyle denk geldi

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Yeni nesile laflar edilmiş ancak ben bu yeni neslin kullandığı türden bisikletlere uygun malzemeler getirip çeşitli platformlardan satıyorum. Bilin bakalım en çok terbiyesizliği kimler yapıyor? 35-50 yaş aralığındakiler... Yeni nesilde kararsızlık problemi gözlemliyorum. Konuşuyor konuşuyor, aklındakileri soruyor - ki normal - iban vs paylaşılıyor, sonra hoop ertesi gün cevap yok. Bir ürün için 4 kişiyi sıraya sokmuşluğum var ancak hala daha satılmadı :) Gelgelelim, bu genç arkadaşlarda ölücülüğe pek az rastladığımı söylemem gerek.

Satış konusunda en önemli şey kesinlikle satışın yapıldığı platform. En berbatı bilindiği üzere letgo. Benim için sonra sahibinden, sonra facebook gelir. En iyisi İnstagram ancak instagram satışı herkese göre olmayabiliyor. Eyyolamam bu kadar :D
Şu konumun da reklamını yapayım gelmişken Her satış grubunda mutlaka bulunan tipler

Elden teslim ilandaki ürünle ilgili binbir soru sorduktan sonra, ben farklı şehirdeyim nasıl olacak diye soranlar... Anlaşıldıktan, konum verildikten sonra kayıplara karışanlar... Son fiyattır yazmasına rağmen şu kadar olur mu, şuna inersen gelip hemen alayım diyenler... Fiyat kısmı tamamen ölücülük. Çünkü fiyat, pazarlık payına gerek kalmayacak uygunlukta oluyor. Ancak 1 TL bile olsa indirimsiz almak istemiyorlar. Alışmışlar bindirimden indirimli fiyatlara.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Özellikle Letgo'da şark kurnazları bol. Hiç olmadık bir ürünü yayınlayıp farklı kanallara etkileşim çekiyorlar. Mesela şu ilan: (link)

Bu muhterem nakliye şirketine müşteri çekmeye, şirketin reklamını yapmaya çalışıyor belli ki. Ürünü favorilere ekleyen sayısına bakınca (162 kişi) en az yarısının şirketi arayıp bisikleti sorduğunu hesap edebiliriz. Bu arada ilanda yer alan ürün de kendileri tarafından fotoğraflanmış değil. Bir Dahon Han Solo kullanıcısı şu yazıyı yazmış 2011 yılında, fotoğraflar oradan aşırılmış muhtemelen: (link)

Takma bunları kafaya benimde karşıma çok dolandırıcı çıktı. Kendini en son hava yollarında host olarak tanıtan eleman, “sen gönder ben alayım” parayı yatırım demeye başladı. Sonra diyor, “1500 vereyim kalan 2500’ü bisiklet gelince veririm” gibi saçma diyaloglar yaşandı. Tabii en sonunda S çektim elemana. Hava yollarında host, hostes, avukat, doktor, öğretmen olarak kendini tanıtıp güven vermeye çalışan bazıları var, böyle güven olmaz olsun. Boşverin ne tuhaf insanlar var piyasada .

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
2 ay sonra tekrar bir güncelleme geçeyim. Schwalbe marathon lastiklerim hala satılık. Çiftine 250tl yazdım. Sorana dürüst bir şekilde 2000km civarı kullanıldığını, 2-3 yıllık bir lastik olduğunu söylüyorum. "2000km çokmuş", "çiftine 150tl - 100tl vereyim" gibi saçma salak yorumlar geliyor. Tanesi 225tl olan lastiğin çiftini 250tl ye veriyorum hala beğenilmiyor. Millet kafayı yemiş.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri