Scudo Sports

İkinci el alırken dikkat!

Scudo
Ben bu son bisikleti anlamadim.

Daha dogrusu burada dolandiricilik nerde anlamadim. Adam Merida'nin kadrosunun ustune kendi kafasina gore birseyler toplamis. Bisiklet bilgisi de ya az cok var, ya da var ama karsisindaki kisinin cok alakasi olmadigini dusunerek anlatiyor.

Toplamis, etmis, ustune de 4950 usd etiket koymus. Serbest piyasa, isterse 49500 usd koyar, alicisi vardir yoktur bizi ilgilendirmez.

Peki burada enterasanlik nerede? Kadro mu cakma? Bahsedilen komponentler anlatilandan tiriska mi? (Ki oyle bile olsa kime ne, sonucta ona gore de fiyati vardir, e adamin koyacagi fiyata da birsey diyemeyecegimize gore)

Nedir yani burdaki duzenbazlik? Ha, bu bisiklet bu kadar etmez denebilir belki. Eee.. Piyasadaki her bisiklet ederi kadar ediyor mu?

Bana biraz haksizlik, daha dogrusu acimasizlik yapilmis gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
hocam nokia 3310 a 500 tl istedikleri zaman komik oluyorsa, bu şekildeki bir bisikete de o kadar para istenmesi komik. olay bu kadar.

@Mert E.

burada bahsi geçen tüm ilanlara serbest piyasa olur böyle gözüyle bakılabilir. o zaman hatta bu konununda gereksiz açıldığı düşünülebilinir.

@Mert E.

bu "serbest piyasa" olayını kabullenemiyorum.
bisikletten hiç anlamayan biri, para biriktirmiş ve bir anlık gazla gitti bu bisikleti aldı diyelim.
araştırmadan alınır mı? hayır. bunun adı enayilik mi? evet.
fakat bu durumda araştırma yapmamış, saf birinin bu durumundan faydalanarak büyük karlar etmek ahlaklı bir hareket mi oluyor?

@yucel gulesenoglu

Hatirlatayim son tartisma konusu olan ilan disinda kalan ilanlar fiyatlarindan ziyade, bilincli-bilincsiz kaba tabirle kaktirma usulunde satilan urunlerin ilanlariydi. Aksi halde degerinden cok daha fazlsina satilmaya calisilan urunler etik olmasa da saticinin disinda alicininda takdirinde olan bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Mert E.

Gerçeğin yakınından bile geçmeyen ifadeler var ilanda. Bakın ne denmiş: "Tüm parçalar tekrar dizayn edilmiştir.Tüm parçalar birbirine uyumlu ve birinci sınıftır."

Bu bisiklet için dizayn edilmiş (tasarlanmış) yarım parça bile göremedim ben. Bir parçayı, seri üretilen başka bir parça ile değiştirmek, onu dizayn etmek olmaz. Fren kablosunu, selesini değiştirip de "Tüm parçalar tekrar dizayn edilmiştir." demek bence düzenbazlıktır, düzenbazlık olmasa bile gerçekten tasarım yapan insanlara büyük haksızlıktır. Üstelik bütün parçalar değiştirilmiş bile değil; fiyatı ve performansa etkisi yüksek olan aynakol, jantlar, vites kolları aynen duruyor.

Ayrıca parçaların birinci sınıf olduğu iddia edilmiş, normalde bunun anlamı Dura-Ace grupseti ya da Bora Ultra jant falan olmalıdır. Oysa bisikletin üzerinde ağırlıklı olarak 105 yani orta seviye parçalar var. Acaba satıcı üst seviye parçaların varlığından mı bihaber, yoksa "belki bilmeyen denk gelir de kaktırırım" diye mi öyle yazıyor?

Son olarak da 50 yıl tasarım tecrübesinden bahsedilmiş ama gidon sargısı bile düzgün sarılmamış.

Bazılarının satış stratejilerine gerçekten hayranlık duymamak elde değil! Soruştur gel abicim, olmadı bak karşıdan dinlenemeyen telefonum var bari ona bir bak!

(link)

Nokia 6210'un dinlenemediğini iddia edenler 8 yıl önce vardı hatırlarım.
hala mı iddia eden var? hayret
bu adamın bisikleti uçuyordur zaten

@Mert E.

Bilmeyen insanları yanıltıcı aldatıcı bilgilerle haksız kazanç peşinde koşmak serbest bir piyasa ise buradaki arkadaşlarımızında insanları bilgilendirmek üzere açmış olduğu konu da serbest bir platformdur...

Doğukan kardeşim hakikaten iyi gözüküyor.(Tam sazan gibi atlıyorum valla)Biz de tuzağa düşüyorduk.

Almak istedim ama uyarıldım ustalar tarafından sonra vazgeçtim teşekkürler herkese...

Maalesef az önce gördüm o pinarello yu bakınırken. Yüzümde aptalca bir gülümsemenin belirmesine bile izin vermeden kapattım hemen sayfayı.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Alakasız olur mu bilmiyorum (malum konu genellikle klasiklerin orijinalliği ile ilgili), ama bu ilandaki bisikletin şimdiki satıcıya satılmadan önceki fiyatı zaten sahibinden'de 350 TL idi, aman diyeyim.
(link)

Bu ilanı veren camii hocasının dolandırıcı olma ihtimali olduğunu hiç zannetmiyorum. ve tahminim bisikletinin mekaniği hakkında pek bir bilgisi yok ve 2. el değerinin üzerine bisikletine montajladığı polis sireni ve ledlerinde maliyetini koyarak bu 2. el satış fiyatını bulmuş. Da 80-85 km hız da neyin nesidir ?? Hemde salcanoyla.

(link)

Hadi mekruh diye sigara içmiyorsa ciğerler sağlamdır. bacak kaslarıda iyidir desek, iman kuvvetiyle yüksek kadanslarada çıkabildiğini varsaysakta, 80 - 85 km hız ve salcano ???? Dünyadaki tek 29" jant üstelikte yerli yarış bisikleti olması ihtimalide işin extra bonusu.

Dediğim gibi ortada bir kandırmaca olmadığını düşünüyorum sadece bu satıcı bisikletini iyi tanımıyor.

@Umutcan Karayılan

Bu bisiklet ilk önce 350 TL idi, satıcı değiştirdi 500 TL oldu, şimdi de 2.000 TL :eek:ha: İnanılır gibi değil!

Uuuuv güzel gaza gelmiş arkadaş :) Klasiklere falan göz atmış sitedeki bir kaç nadide klasiği örnek olarak ne kadara iteleyebilirsem kardır hesabı yapıp pusuya yatmış bekliyor galiba.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
Geri