Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

Konunun baslarini okumadim ancak teknolojik olarak bakarsak ikinci dunya savasi bugun kullandigimiz teknolojinin alt yapisini olusturmustur ve suratli gelisimini saglamistir. Soguk savas donemi dahil.
Dunyanin ilerlemesini saglayan kotu bir donem diye dusunuyorum.

Siyasi olarakta zaten arkadaslar soylemis. Hicbir ulke insanlik icin degil kendi kuyruguna basilinca yada basilma ihtimali olunca savasa mudahil olmustur.

Scudo
@Atilla Gobel

estafurullah ne demek bilgi alışverişi yapıyoruz ,
sağdan beşinci kişi ingiltere başbakanı çemberlayn olmalı türkçe okunuşu ile yazdım ..sonra yerine çörçil geldi ,kurnaz çörcil diyorum ona türkçe yazdım .

Tarih böyledir, yenenler kahraman yenilenler ise suçlu, günahkar..Stalin, Hitler'den daha masum biri değildi. Ama çoğu insan onu idolü haline getirmiş bile, kendi içimizde de var.

@Hamit E.

hamit bey
konunun en başı 2 .dünya savaşı öncesi ve savaş süreci ve sonrası idi.
dediğinize aynen katılıyorum bugünki teknolojinin alt yapıları o vakitler atıldı ,bir örnek vereceğim ,von braun füze babası idi v-1 v-2 füzelerini icat eden bilim adamı daha sonra saturn -5 dev roketi yapmıştır,,,
gerçi ss idi von braun ,ama yargılanmadı ,savaşın cilvesimi dersiniz artık,ingilizler onu istedi,ama abd vermedi ,

1.Dünya Savaşı ile ilgili güzel bir belgesel serisi de var, bu bölüm de Osmanlı anlatılıyor. Çok güzel, kaliteli başka bir yerde göremeyeceğniz görüntüler mevcut. Tarafsız bir belgesel, çoğu kez izledim. Hatta bizleri iyi bile göstermişler.

@Gökhan BİROL

Gökhan bey sizin bazı tespitlerinize katılmakla beraber size cevap verip vermeme hususunda arada kalmıştım. Müslümanların çalışmaması ve tembelliği konusunda sizinle hem fikirim. Hatta bilimsel olarak araştıran, merak eden, okuyup-öğrenen ve medeniyetin tohumlarını atan o büyük İslam medeniyetinden şimdilerde eser yok. Gelelim size katılmadığım ve katılamayacağım tespitlerime Musevilerin intikamcı olmadığını söylemişsiniz, fakat ikinci dünya savaşından sonra fellik fellik dünyanın her yerinde Nazi avına çıktılar. 1960'lardan sonra kendilerince onlara vaadedilen topraklarda bugün dahi adam öldürmekteler. Bu noktada sizinle hiç aynı fikirde değilim.

Museviler, Araplar, Kartacalılar, Fenikeliler ( Kartaca aslında bir Fenike kolonisidir ) ticarette başarılı kavimlere örnektir. Araplar ve Museviler nede olsa ikiside kardeş çocuklarıdır. Ticarette başarılı olmak demek kıskanılmak demek değildir. Bu adamları herkes kovarken Osmanlı Devleti sahip çıktı. Bunları kovan zihniyet biz değiliz bunu unutmayın. Gücü olup korkmayan adam kimseye baskı yapmaz hatta politika gereği onlara sahip çıkar. Bunun örneğini Fatih Sultan Mehmet Rum-Ortodoks kilisesini barındırırak başarmıştır.

Bu adamlar inançları gereği herkesi kendilerinden aşağı görmekteler. Siz Türkiye'de azınlık olan bir kesimden etkilenmiş olabilirsiniz fakat tüm dünyadaki Yahudi gerçeğini bu söylemle değiştiremezsiniz. O yüzden sizi anlamakla beraber, düşüncelerinizin bir kısmının saçmalıktan öteye geçmeyeceğini söylemek zorundayım. Ben on tane bilmeyen ve öğrenmek isteyen Müslüman kardeşimle birşeyler paylaşmayı ve kafasında soru işareti bırakmayı, musevilerle takılmaya değişmem. O yüzden konuşurken biraz sorumluluk alın rica edicem. Tekrar saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: pacman
2 dünya savaşıda benim hep dikkatimi çekmiştir ne yalan söyliyim yazılan yorumlarda cok güzel ve yerinde olmuş tarih konuşmak çok zevkli :)

yazılan bir çok mesajdan ırkçılığın hala çok şiddetli bir biçimde devam etmekte olduğunu görüyorum, sanırım insan zekasının bir yan etkisi bu bilemiyorum artık, nasıl bir evrim geçirmişsek yeryüzündeki en vahşi yaratıklar haline dönüşmüşüz, diğer milletleri ırkları ve dinleri suçlamadan önce dönüp bir de aynaya bakın derim
ayrıca hristiyanlık da müslümanlık da yahudiliğin bir devamıdır içinde geçen anlatılar hep benzerdir yani eğer bir dine karşı çıkacaksanız hepsine karşı çıkın

ırkçılığın türk tarihinde kültüründe yeri varmı bakarsanız yok
osmanlı tarihinde ırkçılık kitlesel asla olamamıştır ,ayrıca yalnış anlamayın osmanlı tarihinede bakarım cumhuriyet tarihinede bakarım her iki tarihte benim özüm çünki ,
biz önce osmanlı idik ,sonra cumhuriyeti benimsedik
en nihayetinde ise demokrasiyide aynen oturtacağız
birbirine saygılı insanlar olacağız ,

@Fırat Y. eğer Kur'an-ı Kerim'e inanıyorsanız sizin bu mesajınız hatalarla dolu. Birincisi ne Hristiyanlık nede Müslümanlık, Yahudiliğin devamı değildir. Tam tersine Yahudilik İslam'ın bozulmuş ve deformasyona uğramış ve sosyal yaşam biçimi şekline dönüşmüş halidir. Yahudilik bir Müslüman için din değildir ve olamazda, bunun kanıtı Kur'an-ı Kerim Ali İmran suresi 19 ncu ayetinde alenen belirtilmiştir.

Ali İmran 19

Bakın yukarıdaki ayette yahudi kelimesini görüyor musunuz veya hristiyan ? Kitap verilenler diyor burada bir ırka atfedilen bir durum yok. Asıl ırkçılığı yahudiler yapmakta. Kalkmış çok biliyor gibi konuşuyorsunuz.

Şimdi size dinler tarihini anlatmak uzun sürer fakat bildiğiniz o bütün dinlerin adı İslam'dır. Yahudilik Yahuda'nın öğretilerinden, Hristiyanlık Aziz Pavlus'un öğretilerinden doğmuştur. Buna kanıt olarak Kur'an-ı Kerim'de Yahudi kelimesi yoktur ve İsrailoğulları tabiri kullanılmaktadır ve sürekli azgınlıklarından ve tatmin olmamalarından bahsedilen hikayeleri ve davranışları ibret olarak anlatılmaktadır. Hristiyanlar için Nasraniler tabiri kullanılmıştır.

Şimdi siz bildiğinizi iddia ettiğiniz bu durumda kalkmış ırkçı diye insanları etiketleme peşindesiniz. Halbuki cehalet, susmasını bildiğinizde erdemdir. Biz bütün peygamberlere sahip çıkarken, Yahudiler ve Hristiyanlar böyle yapmazlar. Hatta Yahudiler Peygamber öldüren millet olarak tarihe geçmişlerdir. Konuşacaksanız bence biraz öğrenin, okuyun ondan sonra konuşun, yoksa susmanız sizin için daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: H.Genç ve M.A.Y.
@Atilla Gobel siz kendi inancınızın bakış açısından bakıyorsunuz, her din kendinden öncekini reddedecek tabiki öyle olmasa zaten kendi dininin bir anlamı kalmaz siz de bunu yapıyorsunuz, ama bu gerçekleri değiştirmiyor ayrıca siz bana sizin inançlarınıza sahip olmadığım için cahil diyemezsiniz cahillik pozitif bilimler üzerinden tanımlanır inançlar üzerinden değil
adem ile havvanın hikayesi ilk olarak tevratta geçmektedir bu bütün dinlerdeki en temel hikayedir buna benzer bir çok ortak hikayeyi de bulabilirsiniz, bana cahil demeden önce diğer kutsal kitapları da bir okuyun

topiğin amacı dışına çıkma gibi görünsede,yahudilik olayına gelmesinin nedenide 2.dünya savaşındaki etnik temizliktir. imha kamplarında yakılan insanlar bi vakadır ziklon -b gazı ile duş alacaksınız diye duş odalarına alınanların gaza boğulması bi vakadır ,bu konuda bir çok döküman resim bulabilirsiniz evet aşağıda kabala inancı hakkında bilgi var ve ölüm kampı yalnış anlamayın bir milleti soykırıma uğratmak doğru değildir sevmeyebilirsiniz ama onları asla yakamazsınız. insanın yaşama hakkı vardır.

@Fırat Y.

Tekrar ediyorum eğer Kur'an-ı Kerim'e inanıyorsanız yukarıda belirttiğim ayet sizin cehaletiniz konusunda tam bir mihenk taşı görevi görecektir. Tevrat dediğiniz kitap insanlar tarafından tahrife uğramıştır bunu sizde biliyorsunuz. Cahillik tanımı benim için pozitif bilimler veya teolojik olarak tanımlabilir bir kavramdır. Hatta teoloji sizin bakış açınızdan pozitif bir bilimdir, yazık sanırım bunu atlamışsınız. Ayrıca sizin kalıba soktuğunuz cahilliği ben sizin için biraz daha genişletmiş oldum. Benim inancımı paylaşıp, paylaşamamanız benim sorunum değil, sizin sorununuz. Size cümleme başlarken şart koştum, mesajımı iyi okuyun. Görmemişsinizdir diye ben aşağı bir kısmını aldım. Diğer kutsal kitaplar diye bir kavramda yoktur. Bir tek kutsal kitap vardır. Bakın bu bir dayatma veya bir manifesto değildir. Sizin inandığınız size benim inandığım bana. Fakat burada kalkıp bir tezi savunacaksanız, karşısında alacağınız cevaplara hazır olmanız gerekmektedir.

Tamamen anlaşılabilir ve Türkçe

@Fırat Y.

Müslümanlık Yahudilik ve Hristiyanlığın devamı değildir. bu bilgi yanlıştır.
Allah (C.C) indinde tek din islamdır yani sizin Hristiyanlık ve Yahudilik dediğiniz şeyin aslı islamdır akaide (Allaha vahdaniyet esası üzerinden iman) ait esaslar zerre kadar değişmez ancak şeriatta değişiklikler olabilir.
adem aleyhisselamdan buyana insanlar dini bozdukça Allah (C.C) islamı peygamberleri vasıtası ile yenileyerek insanlığa tebliğ etmiştir.
Yahudilik ve Hristiyanlık Allah(C.C) değil insanların koydukları isimlerdir.
şu anda Hristiyanlar yaratıcının 3 kişi olduğuna iman ederler ve hz. İsaya Allahın oğlu derler. Yahudiler de Üzeyir aleyhisselama Allahın oğlu der. islam bu düşüncelerin devamı niteliğinde olamaz asla.

@Kudret Kurtcebe abi kıyameti izledin değil mi ? Ben çok taraflı bir bulmama rağmen görüntüler açısından beğenmiştim.

@Atilla Gobel güzel arkadaşım senin inancını paylaşmıyorum bunu daha açık nasıl söyleyebilirim, sen beni kendi inanç normlarına göre yargılayamazsın ,duygusal moddan çıkıp mantığınızla bakarsanız eğer bütün dinlerin tevrattan beslendiğini görürsünüz ,ayrıca benim insanları ırkçı diye etiketlediğimi söylüyorsun, yukarıdaki mesajları okumadın galiba adam hitler iyi yapmış diyor bu ırkçılık değilmi , ben kimseyi etiketlemiyorum, genel bir mesaj yazdım buraya yazanların hepsine ırkçı demiyorum tabi ki bütün yazdıklarımı üzerine alınmana gerek yoktu :cool:

• Beğen
Tepkiler: Levent S.
@Fırat Y. Ben sizi anlıyorum ve farkettim. Fakat siz ortalığa bir tez savurdunuz. Bende size cevap verdim değil mi ? Bazı tanımlamalarda bulundum. Din konusunda üstüme alınmamdaki sebep sizin doğrularınızın yanlış olduğunu, aynı sizin gibi yazmaktan ve ifade etmekten ibarettir. Burada umuma açık bir yere bir iddiada bulunuyorsunuz ve bende üstüme alınıp cevap verebiliyorum. Yani herkesin görebildiği ortamda üstüne alınma diye bir şey olmaz. Dikkatinizi çekiyorsa teolojik bir meselede size cevap verdim ve siz şu anda konuyu değiştiriyorsunuz. Buna kaçak dövüşmek denir. Her neyse teolojik olarak cehaletinizle sizi baş başa bırakayım.

Irkçılığa gelince eğer burada ırkçılık yaptığını düşündüğünüz insan varsa direk kendisine hitap edebilirsiniz. Bakın sizin yanlış düşündüğünüze karar verdim ve sizden alıntı yaparak size cevap verdim. Bence birine ırkçı demeniz için sizin zihniyetinizde birinin bir zihinsel engeli olmadığını düşünmekteyim. Öyle ortalığa konuşurken kelimeleri dikkatli seçmek zorundasınız. Tabiri caizse dingonun ahırına girip çıkmıyorsunuz. Bir iddiada bulunuyorsanız muhatabını belirleyin dimi. Korktuğunuzu düşünmemekle birlikte boş konuştuğunuzu farzediyorum.

@Atilla Gobel yukarıda da belirttiğim gibi karşılıklı polemiğe girmemek , forumu kirletmemek için genel bir mesaj yazdım ama malesef sizinle polemiğe düştüm bu sefer de, ayrıca üslubunuzun da giderek bozulmakta olduğunu hatırlatmak isterim, bu yüzden konuyu fazla uzatmak istemiyorum ve burada kesiyorum, iyi günler

@Fırat Y. Polemik ve forumu kirletmemek istiyorsanız bir daha muhatabını belirlediğiniz iddialarda bulunun lütfen. Bende size iyi günler dilerim.

Ww2 arsivimden duzenli olarak foto paylasican artik INSALLAH
He111 FİLOSU britanya seferinde (OPERATION LION )
image.jpg

Geri