Scudo Sports

ikidir yama hava kaçırıyor.

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
pratik olsun diye dechatlon dan ilaçsız hazır yama seti aldım. bu direkt yapıştırmalı.
ilkinde 36 saatde tekerin havası sıfıra indi. çıkarttım başka patlakmı var diye suyun altına tuttum iç lastiği. yama kaçırdığını görünce çıkarttım
ve daha dikkatli şekilde tekrar yamadım.
havayı bastım. sabah gene kontrol ettim. dünkü havasına göre yarıya kadar inmiş.

demekki kolaya kaçmamak gerekiyormuş.

belkide o yama düşük basınçlar içinde olabilir di.
zira ben basıncımı 55-60 arası basıyorum.

bu yüzden bende delta dan slime sıvılı iç lastik sipariş verdim.
patlakların %90 minik delikler olduğunu var sayarsak sıkıntımı böyle giderebilirim.
ki zaten önceki iç lastiğim slime liydi. sibobuna slime bulaştırıp kırdığım içn normal olanı aldım. belgrad ormanında diken batırdım sonra.

diğer %10 için dua edicem. büyük delikler ve yarık olmaması için.

ve artık her işin kolayına kaçmıcam.
3 gündür bisiklete binemiyorum valla.

Scudo
http://www.alimmotor.com/image/cache/data/aab_0_50/0007-800x600.JPG

Ben eski kafalıyım. Sıcak yamadan başkasını tanımam. Sıcak yama tavsiye ederim. Yağışlı havalarda lastik içine su sızınca yamada kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Decathlon'da satılan kendinden yapışkanlı Zefal marka yamalar pek başarılı değil.. Çok esnemiyorlar ve bir yerden hava kaçırıyorlar. Hatta uzun süre aynı lastiği kullanırsan yama bir süre sonra atıyor kendini..

Ben kendinden yapışkanlı olarak "Park Tool GP-2" kullanıyorum. Şu güne kadar bir sorun yaşamadım. Hatta tek bir yamayı 2'ye 3'e bölerek kullanıyorum, uzun süre idare ediyor :).

kendinden ilaçlı lastiğin vardı ne diye değiştirdin ki kendin kaşındın

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Sıcak yamayı küçüklüğümde babam kullanırdı ben de birkaç kere kullandım da o yakma işini sigara basarak yapardı hoşuma giderdi bayağı:)

@chn krmz
Yamayı yapıştırdıktan sonra kontrol etmek için çok fazla şişiriyorsanız yama esneyip kaçırma yapabiliyor. En azından daha önce kullandığım zefal solüsyonsuz yama takımı yapmıştı bunu.

bendede süper-b nın yama setı var kendınden yapışkanlı olan daha önce yama yapmıstım sıkıntı cıkartmamıştı tavsiyedir.

Kendinden yapışkanlı yama park tool gibi tanınmış bir kaç marka kullandım. Yamadığım lastiklerde yama yerinden hava kaçırma durumu ile çok sık karşılaştım. Yamayı yapar yapmaz değilde yapıştırdıktan sonra en az 1 dk bastırarak beklemek gerekiyor . Ama bu şekilde yaptığım yamalardanda daha sonra hava kaçıranlar oldu.
Kullanım talimatına tamamen uyuyorum. patlak yüzeyinin zımparalanması, yağ- kir kalıntısı kalmasın diye alkolle yüzeyi temizleme vs. ama istediğim verimi alamıyorum. Diğer insanlarda kendinden yapışkanlı yamalarla ilgili pek şikayet olmaması bir beceriksizlik durumum olduğunu. ya da aldığım yamaların uzun süre rafta bekleme vb nedenlerle vasfının bozulduğu düşündürüyor.
Şimdi eski usule döndüm.
Yol bisikletinde lastik eni dar olduğundan normal yama alırken 20 ya da 25 mm çaplı küçük yamalar tercih edilmesinin kenarların lastikten taşmaması sonucu yamanın iyi yapışması için kolaylık olduğunu belki dikkat etmeyen vardır diye hatırlatarak bitireyim.

Bu sıkıntı bende de olmuştu, lastiğin içinde pudra gibi toz var o delikten dışarı çıkıp yamayı attırıyor, çözümde bulamadım klasik yama kullandım

Topeak Rescue Box kullanıyorum, şimdiye kadar hiç hava kaçırma olmadı, çok memnunum üründen, kesinlikle tavsiye ederim. Park Tool Super Patch aldım en son henüz kullanmak nasip olmadı, topeaktan 1 adet kaldı, onu yedek saklayıp park toolu kullanayım en iyisi bir sonraki patlakta.

Gunluk turda pratik olsun diye kullanilabilecek bir sey ama bende verim alamadim. Yapistirdiktan sonra 1 dakika kadar bastirip ovalayarak beklerseniz sorun olmuyor. Ancak esnemediginden mi, yoksa kucuk oldugundan mi, ben 55 - 60 psi hava vurdugumdan mi bilinmez, bir sure sonra lastige yapistigi kenar noktalarindan lastikte yirtik yaparak gumledi 3 ayri zamanda.
Ne varsa eskilerde var :p

Not: Decathlonun (link) linkteki kendinden yapiskanli btwin marka urununu denemistim. Baska markalarda tecrubem yok.

@Rehavet

ama sibobun ucu kırıldı hava basamıyodum.

@suat akman

işte kendinden yapışkanlı linkteki ürün var bende. 2 dir hava kaçırıyor.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Ben de Zefal'in yama setini kullanıyorum. kendi yapıştırıcısını lastiğe ve yamaya sürüp 15 dk kadar sıkıyorum. gayet başarılı. sorun yaşamadım şimdilik.

Gunluk turda pratik olsun diye kullanilabilecek bir sey ama bende verim alamadim. Yapistirdiktan sonra 1 dakika kadar bastirip ovalayarak beklerseniz sorun olmuyor. Ancak esnemediginden mi, yoksa kucuk oldugundan mi, ben 55 - 60 psi hava vurdugumdan mi bilinmez, bir sure sonra lastige yapistigi kenar noktalarindan lastikte yirtik yaparak gumledi 3 ayri zamanda.
Ne varsa eskilerde var :p

Not: Decathlonun (link) linkteki kendinden yapiskanli btwin marka urununu denemistim. Baska markalarda tecrubem yok.

• Beğen
@caner ünsal

Sizinle aynı durumdayım. Ya beceriksizlik bende ya da bu kendinden yapışkanlı yamalarda iş yok. Yamayı düzgünce yapıştırmamın ardından -sadece lastiğin havasını indirmemden dolayı mı yoksa başka sebeplerin de etkisi ile mi bilemiyorum- yamada kanallar oluşuyor ve hava kaçırmaya başlıyor. Buyurun fotoğrafları(yamaların üstüne hep ikinci bir yama yapmam icab etti)20160617_034855.jpg 20160617_034920.jpg 20160617_034945.jpg 20160617_035333.jpg 20160617_035901.jpg
Galiba eski tip yamaları tercih edeceğim bundan sonra:
(link)

6li yama paketine kac TL verdiniz?

@Bis naptin sen oyle usta yav yama tarlasina donmus ic lastik:)
En nefret ettigim sey su yamayla ugrasmak.
Teker bir kere patlarsa yamiyorum. İkincide direk atip yeni ic lastik takiyorum.tabi biraz masrafli oluyor.joes patlak kapatici sivi aldim anca rahat ettim. Suan ic lastikte en az 4 patlak var ama tas gibi:)

• Beğen
@chnkrmz hep magdursun bea :) Gidip de dandik yama alma bir daha. Ben slime kullaniyorum, gayet iyidir kendisi. Yapisti mi birakmaz asla.

@Turan Babacan
Hocam bende bu yamaları çok seviyorum fakat elimde yaması kalmadı. Nereden tedarik edebiliriz acaba ?

@H.T Bisiklet market bisikleti hocam, yatırım yapmıyorum o yüzden. Yoksa dediğin gibi en mantıklısı sıvı.
Ama Btwin yapışkanlı yama için de iyi bir lab oldu açıkçası.;)

• Beğen
Tepkiler: H.T
Geri