Scudo Sports

İki teker üstünde Asya

turunuzu kazasız belasız bitirmeniz dileğiyle fotoğraflar için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: atasoyca
Scudo
@erol yalçınkaya

Gönülden istemen durumunda mutlaka olacaktır, selamlar.

Muhteşem !

Tebrikler, teşekkürler, kazasız turlar.

five

• Beğen
Muhteşem bir rota ve fotoğraflar, paylaşımınız için çok teşekkürler Cemal hocam...

Benim merak ettiğim ise; bu uzun tur için yaptığınız hazırlık (kendiniz ve tbii ki bisikletiniz) döneminden bahsetmeniz ve böyle tur planlayanlar için önerileriniz nelerdir?

Ayrıca yanınıza aldığınız malzeme listesi çok önemli ve bunların en çok hangileri ne sıklıkla kullandınız, yanınıza almayıp "keşke alsaydım" dediğiniz ve yine yanınızda olduğu halde "almasaymışımda olurmuş" dediğiniz malzemeler var mıdır ve son olarak bisikletiniz için extra donanım vs yaptınız mı, yaptırdıysanız nelerdir?

Selamlar, sevgiler...

Ayaklarınıza sağlık ne güzel yerleri ezmişsiniz ve bizimle paylaşıyorsunuz tekrar teşekkürler..

• Beğen
Harika bir tur olmuş...Tek başına böyle bir tura çıkmak cesaret işi.Bilinmeyene gitmek ve insanın başına ne geleceğini bilmeden kilometrelerce pedal çevirmek...Cesaretinize hayran kaldım.Tebrik ederim...Bir çok insanın hayali olan böyle bir turu gerçekleştirmek herkese nasip olmuyor...Paylaşım için teşekkürler.Kazasız,belasız bol pedallamalar.Allah yardımcınız olsun...

• Beğen
slm sayenizde türkiye dışındaki ülkelerin güzelliklerinide görüyoruz fotolar için tşkler

• Beğen
Siteyi çok sık ziyaret edemediğim için yazıya biraz geç cevap yazıyorum, bundan dolayı özür dilerim.
Hazırlık sürecini bir kaç aşamada ele almak lazım,
1. Fiziksel hazırlık,
2. Psikolojik hazırlık,
3. Teknik Hazırlık,

Fiziksel hazırlık ta benim kriterim günlük ortalama 110 120 km yapabiliyor olmak.
( Gidilecek bölgeye göre değişiklik gösterebilir )
Psikolojik hazırlıkta en önemli etken beynen turu yapabileceğine inanmak ( önemli )
Teknik hazırlık konusunda liste uzun bana mail adresini yazarsan hemen gönderebilirim.
Ana Başlıklar;
1. Sağlık malzemesi ( Sağlık çantası vs ),
2. Teknik mazleme ( Yedek lastik, pompa vs ),
3. Kişisel malzeme,
4. Kamp Malzemesi,
Asya turunda 200 ün üzerinde malzeme vardı, %40 hiç kullanılmadı ama riske edilmediğinden alınmak zorunda. Keşke alsaydım dediğim hiç bir malzeme olmadı ama almasaydım dediğim olmuştur ( polar mont gibi ).
Bisikletim standart donanımda extra bir hazırlık yapmadım.
selamlar,
NOT: Mail yazılması durumunda malzeme listesini gönderebilirim.

Sevgili Erim, korkunun ecele faydası yok malüm, sevgiler.
( Cesaretin kadar genç, Korkuların kadar yaşlısın )

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
çok güzel yerler dünya gözüyle görmek lazım. dikkatimi çeken zenginlerle fakirler arasındaki uçurum..

Benimde böyle bir tur düşüncem var izmirden japonyaya kadar ( en azından çine) gitmeyi planlıyorum yavaş yavaş rotayı belirlemeye başladım ama ülkeler arası geçiş nasıl oluyor yani sadece pasaportla gidip transit geçicem demek yetiyorumu?

Geri