Scudo Sports

İki teker demeyin asabım bozuluyor

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Motor denilen canavarı iki teker deyip bisiklet kategorisine sokmayın asabım bozuluyor. Motor motordur motorludur vede bisikletle hiçbir şekilde dostluk ve kardeşliği yoktur. Ahanda buda haberidir.

(link)

Scudo
Bisiklet motosikletin babasıdır atasıdır DNAları aynıdır.
ikisini de sürmek için denge gerekir.
ikisi de özgürlük hissi verir.
ikisi de 2 tekerleklidir, hatta ikisininde 3 ve 4 tekerlekli olan ilginç modelleri de vardır.
ikisini de süren insanlar ve hayvanlar vardır.

Egitim ve denetim eksikligi!
Kanuni duzenlemenin yetersizligi :(
Ebeveyn bilincsizligi...

Yollar ve yol isaretleri olmasi gerektigi gibi degil cogu yerde.

Araclarin siniflandirilmasi ve kullanim yeterliligine dair belgelendirmesi yetersiz ve karmasik. Motorsuz bisiklet, elektrikli bisiklet (bisiklet benzeri ve scooter benzeri olması, motor gucu vb), motorsiklet cok detayli tanimlanmamis. Uygulamada keyfiyet ve umursamazlik var.

Normalde bildigimiz anlamda bisiklet ile bile trafige cikma yasi 11 olmasina ragmen, elektrikli bisiklet denilen, scooter tarzi 70-80 km hizlara cikan araclari alip 10-12 yaslarindaki cocuklari sokaga saldiklarini goruyorum :(
Kask, eldiven, koruyucu giysiyi aklina bile getirme zaten!

Parayi fazla fazla verince hala kursa gitmeden surucu belgesi alinabilen surucu okullarini duyuyoruz. Bu okullar suca yardim ve yataklik ediyor. 17-18 yasinda cocuklarin altina kendi parasiyla guclu cc araba ve motorsiklet almalarinin mumkun olmadiginda hemfikiriz sanirim. Bu maddi gucu saglayan ve denetlemeyen ana babalar suca azmettiriyor demektir! Trafikte belgesiz ve/veya kanuna aykiri hareket eden suruculer trafikte tanidiginiz varsa hasiralti ediliyor. Bu yetkili devlet gorevlisi ''gorevi suistimal ediyor, yetkisini kotuye kullaniyor, suca yardim ve yataklık ediyor'' demektir.

Bu arada konudaki haberde gecen soz konusu yoldan da bahsedeyim. Cevreyolu gibi algilanan, neredeyse sıfır egim ve dumduz uzanan, ortadan refujle ayrilmis, cift serit gidis, cift serit gelis olan, 2 kavsak arasi yaklasik 1,5 km bir yol. Yaya gecidi yok, ust gecit yok, trafik lambasi yok! Araclar meskun mahal statusunde olmasina ragmen ortalam 100 km hatta uzeri hizla seyrediyor. Normalde 50 km gecmemeleri gerekir.
Karsidan karsiya gececek olan yayalar hic dusunulmemis ve yayalarda trafige dikkat ediyor veya etmeden yola atlayip gecmeye calisiyor...

Sonucta kimseyi suclamak veya savunmak amaciyla degil, durumun her kesim icin vehametini anlayabilmenizi saglamak icin acikladim yolun durumunu. Uzerine birde basta saydigimiz zaafiyetleri eklersek vay basimiza gelenler...

Cok ama cok uzucu... Ve maalesef saydigim kosullardan dolayi bunlar olmaya devam edecek gibi gorunuyor...

Motor bekar adamın bineğidir kullanmasını bilene de gayet keyiflidir, genelleme yapmamak lazım

yaya kaldırımından giden, bunu kendine hak gören, üstüne üstlük yayaya çarpan bir çok bisikletçi var. tek fark birinin öldürücü hızda çarpmaması.

@mehmetsunu
Abi birde şu 'elektrikli bisiklet' sorunsalı var.
Görünüm motorsiklet adı bisiklet!.
Pedal çevrilmeyen şey nasıl bisiklet olabiliyor anlamadım.Acayip gıcık oluyorum bu duruma.
Adam diyor bendede bisiklet var.Diyorum ne güzel bir şey bisiklet kullanman.Oda he toprağım yuki marka hemide şarjı 4 saat gidiyor diyor beynim dönüyor.Neresi bisiklet bunun kardeşimmm.

Adminler bu troll arkadaşın açtığı konulara önlem alsınlar,saçma sapan konular açıp , trollük yapıyor,açtığı başlıklara bak,dostum sen git ergen forumlarında takıl

@Örümböcük evet gördüm,sen diğer açtığı konuyu gördün mü? Trollük yapıyor ,o yüzden yazdım

@Örümböcük rica ederim özür dilenecek bişey yok Kardeşim
Bazen gözden kaçıyor konular

Trafik canavarı desek daha doğru olur.

Adamin asabi bozuluyormus niye oyle diyonuz.

Geri