Scudo Sports

iki mazgal arası boşluk ve ardından gelen taklayla

sinan d.

Üye
Tepki
3
https://i.hizliresim.com/27gJAv.jpg
bugün ilk ciddi kazamı Beyazıt'tan Eminönün'e geçerken Sultanahmet tramvay durağının biraz ilerisinde daha önce içimden iki mazgal arasındaki boşluğa tekerin girmemesi için kendimi uyarırken önümdeki polis arabasını yakın takip etmemin sonucunda tam yakın takibi bırakayım yoksa benim için bu mazgalların arasındaki boşluk kötü bir sürpriz yapabilir derken, tekerimin boşluğa girmesi ve benim takla atarak yere düşmem bir oldu. kafamda kask olduğu için kafam yere çarptığında herhangi bir problem olmadı. fakat bisikletin tekerin boşluğa girmesinin yarattığı tepmenin sonucu olarak bileklerim ve parmaklarım sızlamakta, omzumda da hafif bir sızlama var. kısacası kafamda kask olması, benim için daha kötü bir sonuç oluşmasını önledi diyebilirim. ayrıca eldiven çantamda olmasına karşın takmamam bana ufak çizik ve kanama olarak geri döndü. sonuç olarak arkadaşlar öncelikle hada önceden forumda da okuduğumuz gibi kısa mesafe bile olsa kask takmak çok önemli. ayrıca Beyazıt ile Eminönü arasında gidecek arkadaşlara tavsiyem öncelikle yaklaşık her 100 metrede bir olan bu mazgallar arasındaki boşluğa karşı dikkatli olsunlar ve öndeki arabayı çok yakından takip etmemeleri çünkü yolun ortasındaki bu boşluğu göremeyip bisikletlerinin tekeri girip, takla atmalarına yol açabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Scudo
Dediğiniz mazgallar anında gözümde canlandı. Çünkü ben de iki kez kaza tehlikesi atlattım orada. Birinde tramvayı yakından takip ediyordum, öbüründe de tamamen dalgınlıktan.. Son anda kaçabilmiştim. Orada mazgallara dikkat etmek gerek ama daha da önemlisi raylara dikkat etmek gerek. Ben bir kere Cevizlibağ'da tramvay rayına saplanıp düşmüştüm. 20 km/s hızla gidiyordum. Çok bir şey olmadı fakat 2 hafta boyunca sol omzumda ağrı hissettim.

Araçları çok yakından takip etmemek gerek. Şehir içinde özellikle mazgallara çok dikkat etmeli. Çoğu mazgal çapraz delikli ama yine tek tük yola paralel delikleri olan mazgallar olabiliyor. Ayık olmak gerek :)

Geçmiş olsun dostum.

• Beğen
Tepkiler: sinan d.
Çok geçmiş olsun. Özellikle kask kullanımının önemi bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Bu arada, fotoğrafınızı bu şekilde ekleyemezsiniz. Bilgisayarınızdaki fotoğrafı (link) yükledikten sonra size verilen linki arasına koyarak siteye gönderebilirsiniz.

• Beğen
gecmis olsun kardesim, Allah bir daha yasatmasin.

turistlerin yogun oldugu bir bolge, emin olun o turistler bile bu mazgallar niye capraz degil de, duz takilmis, bisikletlilere sıkıntıolur diye iclerinden gecmistir. buyuk ihtimalle mazgallar duz monte edilmis degil mi? resim cikmadigi icin goremedim ama oyledir heralde.

duzeltme; simdi gordum, capraz koymuslar ama, bosluklar cok fena ayni sey, hicbir anlami yok.

Twitter kullaniyorsaniz bu tip seyleri @ibbbeyazmasa hesabina resimle birlikte gonderin. Dikkate alip onlem aliyorlar.

• Beğen
resmi yukarıda. yüklemeyi becerdim sonunda. Ali mazgallar çaprazdı fakat iki mazgal arası boşluğa bisikletin tekeri girdi.

Bu mazgallara ilk denk geldiğimde kıl payı kazadan kurtulmuş ve o mazgalları o şekilde oraya takanların yedi sülalesine etmedik küfür bırakmamıştım. Kelle koltukta yaşıyoruz resmen. Hale bak. Rezillik. Tekrar çok geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun. Allahtan çok ciddi bir şeyiniz yok. Allah daha beterinden korusun.

• Beğen
Geçmiş olsun çok şükür kaskınız varmış.
Kazasız belasız bol pedallamalar dileğiyle.

• Beğen
mustafa hocam, açıkçası nasıl takla attığımı çok ani olduğu için anlayamadım. fakat sol elimde ve parmaklarımda çizikler ve sızlama felan olduğuna göre sol elimi yere koymuşum galiba. sağ elimde ise yere koymadığım için herhangi bir çizik kanama yok ama gidonun tepmesinden dolayı sağ bileğimde ve başparmağımda burkulma var.

geçmiş olsun arabada emniyet kemeri ne ise bisiklette 'de kask odur diyorum birkez daha kaskın önemini gördük

• Beğen
@sinan d.
O zaman iki elinize de hareketler yaptırın. Elinizi açıp kapatmada veya parmakları yana açmada sıkıntı varsa doktora gitmeniz iyi olabilir.

geçmiş olsun.
ama birazda hata sizde.
bende bu yolu ayda 4 kere kullanıyorum müşterim sultanahmette olduğundan..

1.Bu mazgallar ortamala 700 metrelik yolda en az 6 tane falan var.Hiçmi ne olur diye hesap etmediniz?
2.Ayrıca araba tramvay şu yada bu aracı yakından takip ne demek ? böyle amatörluk olurmu? en az aranızda 10 metre bırakmanız lazım seyir halinde..

Kötü bir tecrübe olmuş sizin için,tekrar geçmiş olsun..

birkeresinde bu mazgallara girmiştim ama şans eseri hızlı olduğum için bisikletin arka tekeri mazgala girdi, o hızla karşı tarafa çarpıp geri çıktı hafif bir sendeleme ile kurtardı. Çok tehlikeli bu tramvay hatının çevresi.

Geçmiş olsun hocam. @utku özkan Aynı şey benim başıma da gelmişti ve arka jant akordu bozulmuştu sanırım dikkat etmek gerekiyor.

@Mustafa Güldal

@Mustafa Güldal

mustafa hocam öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. ben de zaten kazadan sonra yarım saat felan Sultanahmet'in oradaki banklara oturup mümkün olduğunca acıtmadan hareket ettirmeye çalıştım. şimdilik sol elimin parmakları ile sağ elimin bileği ağrımaya devam ediyor. bir kaç güne geçmezse o zaman duruma göre hareket ederim. ilginize tekrardan teşekkürler.

@kivilcimb

hocam tamam benim hatam önümdeki aracı yakın takip etmek. ama o mazgalların arasını hem de sadece birinde de değil Beyazıt'tan Eminönün'e kadar belki 10 tane felan var hepsinin araları boşluk. resmen yolun ortasına tuzak kurmuşlar. peki o mazgalların arasını kapatmayan belediyenin yaptığı ne.

Tramvay hattı mazgal olmasa bile çok tehlikeli. 29er mtb bisikletimle o tramvay raylarının taşlarına girdiğimde lastikler acayip kayıyordu. Nasıl dizmişlerse artık.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
Geri