Scudo Sports

İki bisiklet kullanmak veya tek bir bisiklete talim olmak

Merhabalar forumdaşlar, şu sıralar aklımı karıştıran bir soru var. Genelde her bisikletçinin birkaç türde ihtiyaca göre bisikleti olmalı deniliyor. Birkaç aya yeni bir ile taşınacağım ve grupları araştırdım, bazen yol bazen orman yapıyorlar. Ben bu zamana kadar genelde hep yol yaptım. Ormanı da merak ediyorum. Şuan bulunduğum şehirde katlanır kullanıyorum ve uzun tur yapmıyorum. Buna müsait değil çünkü. Daha önce giriş seviyesi mtb ler ve orta seviye safkan yol bisikleti kullandım. Çok uzattım biliyorum sorumu sorayım: Acaba safkan yol ve safkan dağ olmak üzere iki bisiklet mi almalıyım yoksa carraro gravel g2 tarzı bir gravel mi almalıyım ya da başka başka sizin önereceğiniz başka şeyler mi? Ortalama bütçem 8bin. 2 bisiklet almak istememe in sebebi iki tane alırsam düşük seviye iki bisiklet alacağım ya da bütçemi artırmak zorunda kalacağım. Tek bisiklet istememe in sebebi ise yolun ve dağın zevkini tam yaşayamamak.

Scudo
Birkaç aya yeni bir ile taşınacağım ve grupları araştırdım, bazen yol bazen orman yapıyorlar.

Onların da iki bisikleti var mı acaba o_O
Sorunuzun cevabı kişisel tercihlerle büyük oranda değişmekte, benim seçeneğim tek bir gravel bisikleti olurdu. Hem o bisikleti daha çok severdim (sevgim ikiye bölünmezdi :D) Hem bütçem ikiye bölünmezdi o_O 4000'er liraya İki giriş seviyesi bisiklet kullanmaktansa aynı paraya tek bir orta seviye bisiklet alıp bu hazzı tadabilirsiniz. Ve bisikletler de araba gibi, giriş seviyesi bisikletler zangırdıyor arkadaşlar :D Üzerine düzgün ekipmanlar, düzgün bir lastik taktığınızda "aa böyleymiş demek" diyorsunuz :harika: Üçüncü bir sebep de bisiklet temizlemenin yorucu ve zaman alıcı bir iş olması.Tek bir bisikleti silmek temizlemek var, iki bisiklet temizlemek yıkamak var. Her iki durumda da elinizde 1 saat olduğunu varsayın: Tek bisikleti çiçek gibi yaparsınız ama iki bisiklet çiçek gibi olmaz. Ya daha az temiz olacaklar ya da siz temizliğe daha çok zaman ayırıp ikisini birden çiçek gibi yapacaksınız. Her türlü zarardayız :snzdglsn: Dördüncü sebep depolama. İki bisiklet gerçekten çook yer kaplar o_O

Eh, bu kadar madde bana tek bir şıkkı işaret ediyorken, gidip 2 bisiklet hayatta almam :D Teknoloji ilerledi! Artık tam olarak amacımıza uygun bisikletlere daha kolay erişip, nokta atışı yapabiliyoruz! Cyclocross veya hibrit bisikletleri tam olarak bu yüzden çıkarttılar işte! :D Tam isabet! Sizin gibi ikilemde kalan kullanıcılara hitap edebilmek için! Aynı bisikleti alıp, sırf sürüş öncesi lastik değiştirerek bile onu bir "arazi canavarı" veya "asfalt ağlatıcı" haline getirebilirsiniz ve her iki durumda da tam bir performans canavarı olacaktır! (Amortisörlü bir bisikletin hayalini kurmadığınızı ve kayaların üstünden downhill yapma hayalinizin olmadığını varsayıyorum :tskler:)

Son düzenleme:
@Emmre052 iş görür bir gravel iyi tercih olur diye düşünenlerdenim.

• Beğen
Tepkiler: BiTekerYoutube
Ben olsam iki ayrı bisiklet alırdım, hem yol hem de ormanın zevkini almak için illa pahalı bisikletlere ihtiyaç yok, ama düzgün, amaca uygun olmaları yeterli. Melez türler yeri olmayanlar için daha anlamlı.
Melez türleri biraz isviçre çakısına benzetirim ben. Her işe biraz yarar ama hiç bir şeye yetmez, üstelik pahalıdır, ama hiç yoktan iyidir.

Iki ayrı bisiklet hatta üç ayrı 4 ayrı bisiklet

• Beğen
Tepkiler: BiTekerYoutube
2 bisiklete sahip olmak istiyorsanız biri kesinlikle katlanır olmalı, onun dışında gravel bisiklet her ihtiyacınızı karşılayacaktır

Gravel ya da cyclocross düşünmüştümyola geçmeden önce, hem hızlı hemde ufaktan arazi kulağa hoş gelsede, farklı bakış açısından ne yol kadar hızlı ne şehir kadar rahat ne de mtb kadar offroad kabiliyetine sahip değiller. Ben olsam o bölgedeki trend ne ise ona göre daha iyi bir bisiklet alırdım, ya da örneğin mtb alıur duruma bakar, olmadı, satıp yol alırdım. Şu 5 ayda 2. bisikletim ve yarın kafama esse fitness istiyorum deyip bunu satabilirim. Arada 500 tl kaybım olursa canım saolsun. Lunaparkta dönme dolaba biniyoıruz 20 tl verip elimize ne geçiyor?

Orta seviye bir mtb daha almaniz daha mantikli bence . Cunku gravel denen aletler asla bir mtb nin performansina ulasamazlar arazide.

Paramın 1/3 ü ile mtb kalanı ile de yol bisikleti alırdım. Çok iyi bir dağ bisikletine gerek yok yaylı amortisör kilitli olanından yumuşak dişli oranları yeterli olur. arazide tırmanırken dişli inerken amortisör şart. Dişli yerine bacak çalış diyebilirsiniz ama kastettiğim yerler gerçek dik arazi ortamı.

Sevgili arkadaşlar, hepinizin yorumlarını tek tek değerlendirmeye aldım ve üzerinde ciddi ciddi düşündüm. Hepinizin yorumlarına ve tecrübelerine saygı duymakla beraber kendi içimde yaptığım hesaba göre şuna karar verdim. Bir hocamın dediği gibi corelli goat 2.0 alacağım. Hatta anlaşmasını bile yaptım. Geldiği zaman direk arayacaklar ve satın alacağım. Hocama çok teşekkür ederim böyle bir bisikletin varlığından haberim yoktu. Çok ciddi arazi koşullarında sürmeyeceğim için sorun olmayacak. Ciddi uzun yol yapacağım zamanlar da lastik değiştireceğim. Bu şekilde beni uzun süre götürür diye düşünüyorum. Katlanırım ile de iş güç hallederim. İlerde ciddi bir mtb ihtiyacı hissettiğimde de 3000-3500 civarı deore setli bir mtb işimi görür. İhtiyaç duymazsam buna da girmem. Ne de olsa en güzel bisiklet kendi bisikletin. İhtiyacımı karşıladığı sürece 300gr daha ağır diye üzülmem. Tekrardan herkese teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Arkadaşlara katılıyorum , güzel bir gravel alıp biraz modifiye edin zevkinize göre . Daha zevkli olur 👍

Sevgili arkadaşlar, hepinizin yorumlarını tek tek değerlendirmeye aldım ve üzerinde ciddi ciddi düşündüm. Hepinizin yorumlarına ve tecrübelerine saygı duymakla beraber kendi içimde yaptığım hesaba göre şuna karar verdim. Bir hocamın dediği gibi corelli goat 2.0 alacağım. Hatta anlaşmasını bile yaptım. Geldiği zaman direk arayacaklar ve satın alacağım. Hocama çok teşekkür ederim böyle bir bisikletin varlığından haberim yoktu. Çok ciddi arazi koşullarında sürmeyeceğim için sorun olmayacak. Ciddi uzun yol yapacağım zamanlar da lastik değiştireceğim. Bu şekilde beni uzun süre götürür diye düşünüyorum. Katlanırım ile de iş güç hallederim. İlerde ciddi bir mtb ihtiyacı hissettiğimde de 3000-3500 civarı deore setli bir mtb işimi görür. İhtiyaç duymazsam buna da girmem. Ne de olsa en güzel bisiklet kendi bisikletin. İhtiyacımı karşıladığı sürece 300gr daha ağır diye üzülmem. Tekrardan herkese teşekkür ederim.

Hocam gravel için ne kadar fiyat aldınız.

Bende zamanında sizin gibi düşünerek bu bisikleti almıştım ve çok memnunum. 38 c ye kadar lastik takılabilen, 11-34 rubleli hidrolik disk li safkan yol bisikleti.DSC_0633.JPG

Geri