@bkarakas1996
806'dan bagajı sökerseniz geriye 225 kaliyor zaten. Bir de 300 lira cebinize kaliyor. Tura çıkmayı düşünüyorsanız bagaja ihtiyacınız olacağını unutmayın. 300 lira ile de brooks'un B17 selelerinden alabilirsiniz. Ben nisan ayında carraro 227 almıştım, henüz tura çıkmadım ama sadece sırt çantasından kurtulabileyim diye sele bağlantılı 10 kg taşıyabilen bagajlardan aldım. Amortisör konusu da düşün düşün içinden çıkılır gibi değil, asfalt yollar bile o kadar kötü ki, ayrıca çok sık 10-15 cm'lik (en az) tümseklerden inip çıkmak, geçmek (şehir içinde) zorunda kalıyoruz. Bu yüzden amortisöre, enerjimizin bir kısmını emiyor olmasına karşın ihtiyac olduğunu düşünüyorum. Uzun yol yapılacak hafif bisiklet için asıl seçenek muhtemelen cyclocross'lar. Bir parça ağırlığa katlanacaksak da amortisörlü şehir bisikletleri gibi duruyor. Amortisörsüz şehir bisikletlerini de denemelisiniz, şartlarınızı ve bisiklet ihtiyacınızın aciliyetini hesaba katmadan söylüyorum elbette bunu. Ama bence birkac gün bu soruların peşine düşüp farklı tarzdaki bisikletleri kiralayarak ya da ödünç alarak deneme şansı bulursanız kararınızı daha rahat verebilirsiniz.