Scudo Sports

IKEA bisiklet üretiyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
IKEA kendi bakış açısını bisiklete uygulamaya karar vermiş.

Ayrıntılar:

İsveçli mobilya devi IKEA, bisiklet üretip satacağını duyurdu. Tasarımını tamamladığı bisikleti için birkaç render görsel de paylaşan IKEA, dört duvar arasında konuşturduğu tarzını bu kez asfalt üzerinde göstermeye hazırlanıyor.
Sladda adı verilen bisiklet, zincirsiz yapısıyla dikkat çekiyor. Zincir yerine bisikletin hareketini dişli tahrik kayışı sağlıyor. Arka tekerlek kısmında bir yuva içine saklanan vites takımı sayesinde bisikletin çok daha az bakıma ihtiyaç duyması planlanıyor. IKEA bu sürenin 15 bin kilometreye kadar çıkabileceğini belirtiyor.
26 ve 28 inç çapında jant seçeneklerine sahip olan bisiklet, 12 yaş üzerindeki tüm kullanıcılara hitap ediyor. Ağustos ayından itibaren IKEA mağazalarında satışa sunulacak olan bisikletin fiyatı ise 699 euro.
64426 dosyayı görüntüle 64427 dosyayı görüntüle

Kaynak:
(link)

Scudo
Aman kendi bakış açısına göre üreteceklerse pekte dayanıklı olacağını zannetmiyorum. Yaptığı ürünler akılcı gerçi amma tasarladığı malzemelerin içi boştur hep. İki ince sunta arasını mukkavva ile güçlendirip masa yapar. Kullan at tarzı bir şey olur bunlarda herhalde..

Ikeanin yaptigi birsey yok ki dogru duzgun üretim yeri bile yok yaptir karini koy sat

İkea nın getirisi şu oldu. ucuz ve pratik ürünler ile benim gibi bekar, öğrenci ve avanesi nin işini gördü. ciddi güzel tasarımlarının az olması bir yana günü kurtaracak ürünleri var. bisiklet için konuşursam bu fiyata değmez ama odun satan bir mağazanın bisiklet kültürüne değinmesi hoşuma gitti sadece. arcelik tüm küçük ev aletlerini çinde yaptırıyor. mavi pantolonları mısırda diktiriyor. bÖyle bu işler. iade etmek istediğinde ikea da sorun çıkmıyor mesela. bu benim için önemli bir detay.

soğuktan beyinleri donmuş, mobilyaları beş para etmeyen bir firma 600 Dolareye pisiklet yapcak.

699 euro avrupa toplumlari icin oyle buyuk bir deger degil dostum. Bizim icin buyuk para..
Biz ikeayi elestire duralim, adamlar marka olmuslar ve de emin olun ki bu bisikletleri gayet de guzel satarlar. Hic bisikletle alakasi olmadigi halde ikea sattigi icin bu bisikletleri alacak yuzbinlerce tuketici var bu dunyada.
Biz de burada cenemizi yorariz sadece.
Marka gucu denilen kavram tam da bu..

Not: ikea'dan hic hoslanmam..

Geçen gün eşim internette karşılaşmı bana söyleyince merak ettim incelemeye çalıştım.

IKEA SLADDA Bisiklet fiyatı 499 USD, IKEA Family members (IKEA aile kart sanıyorum) için 399 USD olarak bulunuyor. 26' ve 28' çeşitleri mevcut ikisi içinde fiyat aynı görünüyor. Kadro Polyester kaplamalı aluminyum, maşa çelik malzemeden. Mekanik disk fren bulunuyor, göbekten vitesli sanıyorum iki hız derecesi var. En ilgi çeken yanı zincir yerine kayış kullanılmış olması, kayış için yağlanmaması gerektiği yalnızca arada bir su ile yıkanması gerektiği belirtilmiş. Kadro için 25 yıl sınırlı garanti, kayışı için de 10 yıl sınırlı garanti veriliyor fakat garanti şartları konusunda bilgim yok. Bisiklet aksesuarsız ağırlığı 15 kg, maksimum yük olarak 160 kg belirlenmiş. Küçük bir aksesuar olarak pilli ön ve arka ışıklandırmalar bisiklet ile birlikte veriliyor.

Bisiklet ile birlikte bazı aksesuarlar da satışa sunulmuş, bunar görebildiğim kadarıyla kask, ön ve arka bagajlar, römork, el pompası, u kilit ve bisiklet heybesi (arka bagaja takılabiliyor ve aynı zamanda sırt çantası olarak kullanılabiliyor).

Bisiklet, özelliklerinden belli olacağı üzerine az eğimli şehir kullanımına yönelik tasarlanmış, tanıtım videosunda bisiklet ile ulaşımın faydalarından ve gerekliliklerinden bahsediliyor.

Kişisel yorumum, Türkiye şartlarında verilen fiyata bizi menun edecek pek çok bisiklet alınabilir ve Sladda'ya göre daha iyi performans alacağımız aşikar. O zaman bu bisiklet kime hitab eder bilemem, ama Türkiye'de satışa sunulmadığına göre bu bölgede satış hedefi olmadığı anlaşılabilir. Avrupa şartlarında alım gücü açısından çok da pahalı değil, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde tüketicilere yenilikler sunuyor olabilir, dolayısıyla tercih edilebilir. Bisiklet büyük oranda sadelik taşıyor, bu açıdan hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Kadrosunun şekli elde taşımak adına kolaylık sağlaması açısından dizayn edilmiş, bu da beğendiğim bir ayrıntı oldu.

Diğer yandan IKEA ya ilişkin bazı eleştirilere katılmıyorum, firma olarak gerek tasarımlarıyla gerek üretim, planlama ve lojistik alanında pek çok yenilik katmıştır. Her zaman sürdürülebiliriği destekler, ürünlerinde insan sağlığına ve kullanıcıya zarar verebilecek herhangi bir tehlikeye karşı son derece hassastır. Öyle veya böyle ürününün arkasında mutlaka durur. Bize bazı ürünleri açısından pahalı gelebilir ama firmanın genel amacı herkese ulaşılabilir olmaktır, asla elit bir kesimi hedef almak gibi bir politikaları yoktur.

Son olarak her ne kadar bisiklet konusunda bize ulaşamamış olsa da firmanın bisiklet sektörüne girmesi bisikletin yaygınlaşması ve gelişmesi açısından iyi bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

• Beğen
Tepkiler: bulentbuy
her mal'ın bir alıcısı çıkar, çıkıyor da... bari ümit edelim üretmekle kalmayıp desteklerini de sunsunlar

Geri