kuzey ırakla ilgili şu videoyu izleyince bütün önyargılarım kırıldı. aslında güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ama reklamı yapılmadığı için bunların farkında bile değiliz. ikinci videoyu izleyince nevada, arizona gibi manzaraların dibimizde olduğunu, abd'yle doğal güzellik olarak pek farkımız olmadığı anlaşılıyor. ülkemizde enflasyon ve dövize bağlı olarak fiyatlar baya uçmuş durumda. bu nedenle önümüzdeki sene bisikletle kuzey ırak'a gitmek istiyorum. gitmişken dslr kamera falan alacam. kuzey ırak ta satılan elektronik eşyalardan vergi alınmıyormuş. kamera alma bahanesiyle gezmiş de olurum. belki scott, giant gibi bisikletlerde varsa onlara da bakabiliriz. böyle bir planı olan arkadaş varsa bunu gerçekleştirebiliriz. yalnız başıma gitmek tehlikeli olabilir çünkü.
vize konusuna da baktım, ıkby sınırından karayoluyla girilirse, duhok,süleymaniye ve erbil için vize gerekmiyor. yalnız bu şehirlerin dışına(musul, kerkük vs.) çıkarsan, ırak polisi pasaport vize kontrolü yaparsa ırak'a kaçak olarak girmiş sayılıyorsun ve hapisle cezalandırılabiliyorsun. bu yüzden bana erbil ve duhok'u gezmek yeterli gelir
(link)
erbil konsolosluğumuzun vize konusunda açıklaması şu şekilde
(link)
vize konusuna da baktım, ıkby sınırından karayoluyla girilirse, duhok,süleymaniye ve erbil için vize gerekmiyor. yalnız bu şehirlerin dışına(musul, kerkük vs.) çıkarsan, ırak polisi pasaport vize kontrolü yaparsa ırak'a kaçak olarak girmiş sayılıyorsun ve hapisle cezalandırılabiliyorsun. bu yüzden bana erbil ve duhok'u gezmek yeterli gelir
(link)
erbil konsolosluğumuzun vize konusunda açıklaması şu şekilde
(link)