Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

Malzeme eksikliğinden yarım kalan kendin yap projem

192365192366

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
Dün bir şeyi teyit ettim. İki 618 yan yana duraklayınca sensörlerde rastgele kopma olabiliyor. Arada bir antremana çıktığım abimiz var, daha önce bir ara kadans sensörlerimiz karışmıştı yolda. Uzun süredir beraber çıkmıyorduk, ben solo takılıyordum ve sensörlerden yana hiç problemim yoktu. Dünkü sürüşte 22.kilometre civarı lastik patladı, onu tamir ettim ve tekrar yola koyulduk. Bir süre sonra benim nabız ve kadans ekrandan yok oldu. Biraz o şekilde gittik, nabız kendiliğinden geri geldi, kadans gelmedi. Sensörler kısmına girdim baktım "lose" yazıyor, tekrar arattırıp tanıttım kadans geri geldi. Ne zaman beraber sürüpte bir yerde duraklasak sensörlerin eşleşmesine bir haller olabiliyor. Cihazın yazılımında minör bir bug var sanırım.

@Abdülkadir Ergin
@trainspotting35

Arada bağlantının kopması bence baz istasyonu, yüksek gerilim hatları veya jammer yakınından geçmek olduğunu düşünüyorum.
Tekrar bağlantıyı kurarken sensörleri karıştırması ise cihazın yazılımından kaynaklanıyor bence. Herhangi bir şeyin bağlantıyı koparabileceğini akıllarına getirmediklerini düşünüyorum.

Uzun yıllar önce bir arkadaş anlatmıştı. Çalıştığı fabrikada kullandıkları dev Alman tekstil makinelerinin ayarları arada bir siliniyormuş kendi kendine.
Uzaktan erişimle çözemeyince Alman mühendisleri fabrikaya gelmiş. Arıza ne zaman oluşuyor diye sormuşlar. "Elektrik kesintisi sonrası makine tekrar açıldığında" cevabını alınca adamlar bayılacak gibi olmuş.
Organize sanayi bölgesinde elektrik mi kesilir diye şoku uzun süre üstlerinden atamamışlar. :ssrtcbya: Burası Türkiye, burada her şey olabilir demiş bizimkiler.

Bence @Abdülkadir Ergin , sorunu destek hattına mail atın. Yeni sürümlerde dikkate alacaklarından eminim.

Bu arada igs618, igs10 ve igs20 kullanan arkadaşlarla ortak turlar yaptım. Henüz böyle bir kopma olayı yaşamadım. ?

Meslek kalite olunca böyle şerbetli efsunlu şeyler hep bizde olur :) Şaka değil cidden var böyle bir şey. Günde 10bin küsur makine üretilir burda, sen gider birini seçersin onda da majör bir hata çıkar. Bir sürü paket açılır bakılır genelde başka da hatalı çıkmaz. Kaliteci olmak zor, neye baksan elini atsan hemen kusuru eksiği gözüne çarpıyor, hatalarını yakalıyor insan.

Ek bilgi paylaşayım geçen sürüşte benim nabız bandımı görmedi arkadaşınkini yakaladı nabız değerlerimi ezbere bildiğimden hemen anladım. Eve gittim nabız bandı çalışmıyor (Magene) Ey kapitalizm sen mi büyüksün ben mi sorusunu kendime sorarak tamire giriştim. Çıtçıt kısımını çıkarttım (kemerden ayırdım) iletkenlik sağlayan bölümler oksitlenmiş güzelce bıçakla kazıdım nafile. Islak mendille sildim. Pil yerini açtım pili çıkarttım. Alt kısımdaki kartı yavaşça ıslak mendille sildim. Kapitalizm değil ben kazandım eskisinden daha hızlı bağlanıyor artık.

Vay arkadaş mühendis olmak varmış ben olsam bozulmuş bu deyip çöpe atardım :)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Hep zenginlikten Mehmet hocam. Ulen gitti 100 kağıt psikolojisi ile öyle bir giriştim ki tamir ettim. Garibanlık ruhuma işlemiş. ?? Mühendislikle alakası yok ulu orta mühendis olduğumu yazma sevmezler bu forumda mühendisleri biliyorsun. Doktor olmayı çok istedim ama bizim zamanımızda önce tercih sonra sınav gibi komik bir sistem vardı. ??

Ben napıyım hocam imam hatipler üniversiteye girmesinler diye tüm meslek liselilerin önünü kestiler katsayı koydular. dar gelirli aile çocuğuyum dersaneye gidemedim ticaret lisesinde sayısal sıfır mezun oldum hep hesap makinesi kullanmaktan. Ama sözel 86 net yapıyordum 88 soruda neyse
liseden sonra 3 sene inşaatlarda çalıştım doğru düzgün ders çalışamadım ilk girdiğim sınavda kazanacak puan aldığım iki yıllık bilgisayarlı muhasebeyi 4. girişimde yazmak zorunda kaldım. Ya ne hayatlar var şimdi bi işim var, sevdiğim şeyi alacak param var şükürler olsun kısmıyorum hiç bir şeyden dünyaya bir daha gelmeyeceğiz ya.

Kazanç helal olduktan sonra gerisi kimseyi ilgilendirmez hocam. (Ben dahil) İşin latifesini yapıyoruz elbette. Ama senin gidonla, boğazın sadakasını acilen vermen lazım haberin olsun.

Adı çetin olan çocuk bulamıyorum :)

• Hahaha
Tepkiler: Mur@t_Ok
Sadaka kargo şeklinde de kabul edilir diye Diyanet geçen sene fetva vermişti. ????Arşivden bulayım ben.

@Mhmm@
Kayseri ne güzel yermiş bayıldım videonun çekildiği yere. Devamı gelsin böyle videoların?

Yalnız ortam sesi çok baskın. Sizin sesiniz pek duyulmuyor...

İnşallah değişik yerlerde çekerim gerçekten güzel yerler var Selçuklu kenti burası biraz daha tecrübe kazanırsam daha iyi videolar olur amacım youtuber olmak değil zaten kendim izlemek sizler gibi değerli arkadaşlara izletmek bir uğraş olsun

Video eski talas bölgesi tarihi bir yer
Mikrofon bağlanabiliyordur inşallah cihaza o zaman ortam sesi daha az olur belki
Edit: GEYE900'e mikrofon bağlayamadım Bluetooth ile sadece kumanda bağlanıyormuş galiba çok enteresan

Son düzenleme:
Hayırlı olsun Garmin Virb keşfedilmiş. Bu sabah sürüşte hızım sabit bile.olsa bir aşağı bir yukarı durmadan oynadı. Kadans sensorumde devamlı kopup bağlandı. Acep ne iştir.

Geri