Scudo Sports

İett'nin bisiklet aparatlı otobüsleri nerede?

Mersinde büyükşehir Belediye otobüslerinde oldukça fazla bu aparatdan fakat hiç görmedim üzerinde bir bisiklet, hatta arkadaş söyleyen kadar ben o aparatın tekerlekli sandalye için oldugunu düşünüyordum :) Bence gereksiz hem yaya güvenliğini tehlikeye sokuyorlar hem zaman kaybı, insanlar bilinçli olsa yardım edelim bahabında değilde günlük birşeymiş gibi bisikleti otobüse almamıza birşey demeseler daha mantıklı olur. Şöyle bir anım var geçenlerde teker patladı yayla yolunda kaldım, amacım otobüse atıp eve götürmekdi, neyse şöför durdu dedim abi sunuda atabilirmiyiz teker patladı yolda kaldım yürümek istemiyorum, valla yer yok felan diyor oysaki bisikleti koltuga oturtacak halim yok, dedim köşeye koyarım hatta tekerinide cıkartırım kimseye zararı olmaz, içerde millet al yazıktır günahtır sevaptır bilmem ne. Neyse girdim sanki adamlar kendi otobüslerine beni hayrına bindirmiş gibi hadi gene iyisin sayemizde aldın bisikleti, bu koca bisikletle otobüsemi binilir, dedim sen koca 2 çuvalla biniyonda ben niye binmiyim ayrıca 2 kişi parası verdim sen o çuvallar için para verdin mi dedim artık dayanamayıp. yok aynı sey değil felan diyor bir tanesi, yahu neyse tamam siz haklısınız deyip sustum. Böyle cahillerle karşılaşmamak elde değil.

Scudo
@kronik cahil ve rahatsiz o kadar embesil insan varki bazen ayni ortamda nefes almak bile istemiyor insan

@promuro

- diyelim ki otobüsten indin ve öne geldin.. bi baktın bisiklet yok :D belediye bu durumda sorumluluk alacak mı?
- otobüs durakta yolcu alırken, sokaktan birisi bisikleti alıp basıp gitse.. otobüs şoförü bununla uğraşacak mı?
- seyir esnasında bisiklet düşerse yine belediye sorumlu tutulabilecek mi?

bisikletle metroya binerim de, otobüs işim olmaz :cool:

222'de de görmüştüm ama böyle kaç tane otobüs gördüysem hepsinde bisiklet taşıma yeri boştu kullanımı fazla olmadığı için yaygınlaştırılmamıştır

İstanbul kartal uğurmumcu mahallesinde oturuyorum. Orda altta yazdığı gibi 17s otobüslerinde mevcut. Hemen hepsinde takılı bu aparatlar... Fakat bir kere bile bisiklet taşındıgını görmedi o ayrı...Ama aslında güzel bir hatta koyulmuş. Aydos ormanına bisikleti ile gelenler bostancıdan bu otobüslere binebilirler. Avrupadan gelecek arkadaşlar ise Bakırköy e deniz otobüsleri ile bisikletlerini getirip 17s ile aydosa rahatça ulaşabilirler...

Konuyu hortlatıcam ama zaten bisiklet ile gezmek için 10 numara olan yerlere otobüs aparatını koymuşlar. yahu ben zaten sarıyerden eminönü ne bisikletle gidiyorum. ne yapim otobüsü?

Metro veya Marmaray'a bisiklet ile binebiliyor muyuz? Bilgisi olan var mı acaba?

@canerrsonerr
-BİSİKLET İLE PAZAR VE BAYRAM (TAM TATİL) GÜNLERİ TAM GÜN, DİĞER GÜNLERDE İSE YOLCU YOĞUN SAATLER (07:00-09:00 İLE 16:00-20:00 ARASI BİSİKLET KABUL EDİLMEZ) DIŞINDA EK BİR ÜCRET ÖDEMEDEN SEYAHAT EDİLEBİLİR.
-KATLANMIŞ BİSİKLETLER TÜM GÜNLERDE GÜN BOYU KABUL EDİLİR.
-TAŞIMA SIRASINDA HER TÜRLÜ SORUMLULUK SAHİBİNE AİT OLMAK ÜZERE YOLCU BERABERİNDE BİR BİSİKLET KABUL EDİLİR.

Konu hortlatmadan önce arama özelliğini kullanırsanız bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Geri