Scudo Sports

İett'nin bisiklet aparatlı otobüsleri nerede?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
http://www.son.tv/resim/detay/21/218323.jpg

2013 yılında İETT güzel bir uygulamaya başlattı. Fakat o günden beri ben henüz bu araçlara yollarda denk gelmedim, neden hala bu aparatları içeren otobüsler yaygınlaştırılmadı ? Gerçekten güzel bir projeydi fakat göstermelikten öteye gidemedi.

(link)

Avrupa yakası
57ul beşiktaş - kuruçeşmeüstü
40b sarıyer-beşiktaş
29d ferahevler - kabataş
el2 emirgan - 4.levend metro

Anadolu yakası
17s uğur mumcu-bostancı
133t tuzla - bostancı
11f ferah mah. - üsküdar
13m şerifali - üsküdar

Scudo
izmirde de "martı" denen bisikletli polisler varmış ama denk gelene madalya takıyorlarmış

e bu aparat iki bisiklet için, durakta aynı anda üç bisikletli olunca otobüse binme şerefine nail olacak iki bisikletliyi neye göre seçiyoruz??

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Şu ana kadar bana hiç denk gelmedi bu otobüsler.

Avrupa yakasında 22RE hatli 2 otobüste ve Emirgan'da bekleyen EL2 hattında mevcut ben sık sık görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@Berke

kullanmak nasip oldu mu peki

Durakta arka kapıdan indin diyelim, o sırada otobüs kalktı, bisikleti yakalamaya mı çalışacaz ? :) şoför bisiklet sahiplerini takip edemez ki :D

• Beğen
Tepkiler: googoo__
ben de dün şöyle bir habere denk geldim

(link)

bu otobüsler - varsa tabi:)- bisikletli yolcuları ücretsiz taşıyacakmış, bisiklet kullanımını teşvik için

@Kazuya

Haberde biraz yanlış anlaşılma var. İETT bildirgesinde yazan bisikletli yolculardan bisiklet için ekstra ücret alınmayacağıdır. Yani kişi sadece kendisi için bilet/akbil kullanacak.

@musAKka açıklamanın tam metni yok ama haberden yolcular da ücretsiz olacak gibi anlıyorum,

Sariyer haciosman arasi cok denk geliyorum. Mtbmi bi kere koydum . ama cok sallniyor. Soforler malum cok sseri dur kalk yapiyor. Dusme riski var biraz.

Biz otobus metro tasima aparati degil bisiklet yolu yapin bizler istedigimiz yere bisikletimizle gidip geliriz ha bu arada birazda saygi duysun soforler baskada birsey istemiyoruz

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
@Kazuya

Ne yazık ki bazı haber sitelerinin habercilik konusundaki zayıflığından kaynaklanıyor.

Bundan böyle bisiklet yolcuları bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüsleri ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden kullanabilecek.

Yani bisiklet için ekstradan akbil vs basılmayacak. Önceden bazı ulaşım araçlarında kendiniz haricinde bisikletiniz için de bilet kesiliyordu, sadece bunu kaldırdılar.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Bence yetersiz ama güzel bir uygulama , bunun bir başlangıç olduğunu unutmayalım. Mümkün olduğunca bu otobüsleri ve aparatlarını kullanalım ki gerçekten bir ihtiyaç olduğu ve işe yaradığı görülerek yaygınlaşsın...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Aslında ne bu aparata ne de bisiklet yoluna hiç gerek yok. Otomobil sürücüleri adam olsun o da yeter bize.

@Türka¥ Kuşadası- Davutlar'da bisikletli polisleri görmüştüm. Belki İzmir'de de sadece sahil bölgelerinde görev yapıyorlardır.

Otobüs şoförleri bunun varlığını unutup öndekinin dibine girer, ne aparat kalır, ne bisiklet, ne de çarpan arabanın arka tamponu bagaj kapağı :)

Geri