Scudo Sports

İett şoförünün bisikletli yolcuya zorbalığı

Lost dizisi gibi yeminle. Bir bölüm oynuyor (şoförün fiziksel zorbalığı), olanlara bazıları ikna olmuyor hep kafalarda bir soru işareti. Sonra araya bir flashback (Otobüse binme videosu) giriyor herkes "oha lan gördün mü öncesinde böyleymiş" moduna girenler oluyor. Benim gibi diziyi (şoförü) beğenmeyenler var. Bir de o kadar izledik, beklentiye girdik, toz kondurmayızcılar var. Zerre övülecek yer arayıp oradan dizinin (şoförün) arkasında durmaya çalışanlar var. Diziyi beğenmeyenler tepki gösterince tama kötü ama o kadar da kötü değil moduna geçenler var. Diziyi övüp övüp beni yanlış aldınızcılar var. Var da var. Lost gibi hepsi uykudan uyanıp "meğerse rüyaymış" sonuna biran önce geçsek de kurtulsak.

Scudo
@luckxor Size göre cezaevinde kadın mahkum yok, ya da hepside suçsuz yere yatıyorlar? Kadınların katil olması filan tamamen olasılık dışı...
Yinede yooo kadınlar kavga etmez derseniz internete yazın, bir kaç kadın belki vardır saldıran, erkeklerle fiziksel çatışan..
Demek istediğimin kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemiyorum, aslında tamamen aynı düşüncedeyim ama mesela bir kadın işyerine vs zarar verdiğinde yakalanırsa tutuklanırken "taciz ediyorlar beni bu polisler" kolayına kaçmamalı...Polisi sevdiğim kayırdığım vs değil olay, "taciz ettiler dersem, rezil ederim, çok prim yapıyor bu konu" düşüncesi çok tehlikeli...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Cemal Ç. Avrupa'da böyle şeyler yokmuş, Doğrumudur. 😂 Herşey toz pembe diyolaa, 😁

@ErzincanLee dostum neden ısrarla yanlış anlıyorsun, istatistikler ortada. Hiç yok nasıl bir algılayıştır...Kim diyor bunu, toz pembe göreceli bir kavram. Bir kaç kez avrupada bulundum, her konuda iyiler midir bilemem ama orada yola yaya çıkınca trafik duruyor tramvay vs dahil..Korna yok...Bu iyi birşeyse iyibirşey..İllaki oradada bisikletlilerin yaşadığı problemler vardır, o konuda da istatistiklere bakılır..Bizde 100 bisikletliden 20 si kazaya karışıyorken, orada 5 se bu onların daha iyi olduğunu gösterir...Bunu eğitim, adalet, ekonomi, sanat vs herşeye uygulayabilirsin..Hatta kadın cinayetleri, azsa bizden iyiler, ya da biz kötüyüz, bu kadar basit..

• Beğen
@HakanAydn Abi yine yanlış anlaşıldım ya neyse, benim vurgulamak istediğim sanki hiç yokmuşcasına tavır takınan kitleler içindi. Böyle hep bir toz pembe algısı yaratılıyor ya onada karşıyım.

• Beğen
Şöförü savunanlar savunmaya devam etsinler.

bir de pişkin pişkin cevaplar verip "mevzuatı göster bin" demesi yok mu tilt etti resmen beni. iyi ki diyorum bu tarz olaylar benim başıma gelmiyor çünkü tutamam kendimi dalıveririm sonra al başına belayı.

• Hahaha
Benimde başıma benzer bir olay gelmişti. Hemen anlatayım. Katlanır bisikletimle katlayıp otobüse bindim. Otobüs şoförü ilk başta almak istemedi. Çok hırçındı. Saati değil olmaz, altında bisiklet var onunla git. bisikletinle gelmeyi biliyorsunuz filan dedi. Tüm kışkırtmalara rağmen ben sakince durumu anlattım. Bu bisikletin katlandığını katlandığı andan itibaren dünyanın heryerinde hukuki olarak taşımacılığa göre bir bisiklet olmaktan çıkıp yük statüsüne girdiğini ve mevzuata uygun valiz boyutlarına geldiğini (üstelik bu uluslar arası bir hak, kimsenin size bahşedebileceği bir şey de değil yani. Buda bilinsin) açıklayınca en son ben bilmem amirim bilir dedi. Şansa hattın amiri de oradaydı ona gidip durumu anlatınca güler yüzlü bir şekilde buyrun efendim tabiki binebilirsiniz dedi. Sorun çözüldü orda, hatta bisikleti görünce yanındaki arkadaşıyla katlanır bisiklet muhabbeti bile yaptılar. ama şoför hala mutsuzdu. Malesef bazı şoförler gerçekten çok geçimsiz ve bilgisiz olabiliyor. Halbuki duygusal olunacak alınacak gücenecek hiçbirşey de yok ortada. Tanımadığın yolcu bir insan var karşında. Bir insan neden durduk yere bilmediğin bir konuda tanımadığı bir insana ahkam keser? Üstelik senin bilmen gereken şeyi ben sana açıklıyorum. Birde üstüne seni azarlamaya çalışıyorlar. Boşluktaki Ruh halinin son noktası heralde.

Son düzenleme:
Bursa da bir kac defa otobuse bisiklet koyma ihtiyacim doğduğunda soforler genelde bana " otobus sakin olursa neden olmasin , biraz bekler misin? " tarzı kibar ve samimi yaklasimlarda bulundular. Ama insanlıktan nasibini alamamis bir kac hayvansal atıkla da karsilastim. Inanin bana bir an için adamin terbiyesizligine bende uysam kan cikardi. Neyse ya bak sinirlerim zipladi smdi sabah sabah.

@mariokaldato aynen katılıyorum. Genele yayamayız bu gibi davranışları.
Her zaman derim. İnsan işte, iyisi var kötüsü var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
"taciz ediyorlar beni bu polisler" kolayına kaçmamalı..
Erkeklerin her alanda taciz etme kolaylığını çözdükten sonra bu konuyu da konuşabiliriz. Ama bunca taciz, kadın cinayeti olan bir dünyada konuya getirdiğiniz yüzeysel bakış cenaze evinde helvanın şeker oranını tartışmaya benziyor.

Diyeceğin çok basit katlanır bisikletlerin belirli saatleri yok, normal bisikletler şu saatler arasında alınıyor, illa laf sokayım diyorsan ek olarak amiriniz veya işvereniniz size öğretmedi mi dersin.. Adam haksız maymun falan diye hakaretle başlamış. Sözlü tehdit, sözlü taciz, hakaret, maske, sosyal mesafe ve görevi iş mevzuatına göre uygulamama (katlanır bisikleti taşıyacağını bilmemek, normal bisiklet taşıma saatlerini bilmemek vs..), görevi kötüye kullanma (adamda art niyet varsa ki buna kolluk karar verir, mazide benzer olayları olduysa vs..)dan işlemlik şöför (elle taciz yok zor kullanmaya çalışmış)... Videodan içtiğiniz belli başta kabullenmişsiniz ama sarhoş değilsiniz ona da söylenmiş sarhoş almıyorum falan. Adamın yaptığı sigara içmişin in arabadan gibi bişey. Her neyse kız haklı her türlü

Son düzenleme:
Show Haber konuyu gündeme getirmiş.

Biz de Şile de bir olay yaşadık. Otobüs şöforü bizi almadı biikletlerimizle pazar günü. Otobüsün dolu oldugunu soyledi. Ancak dedi ki eğer bisiklet başı 10'ar lira verirseniz alırım bisikletleri dedi.

Dedik ki 10 lira verince boşalıyor mu otobüs ?

Bunu deyince de yasak zaten dedi şöför. Burada bende kayış koptu. Dedim ki yasaksa niye para istiyorsun ? Yönetmeliği nedir bunun çıkar göster dedik. Yönetmelik filan yok işinize geliyorsa dediler.

Beyaz Masaya da şıkâyet ettik ama özellikle vurgulamama rağmen şikâyetimi soylediğim gibi yazmamışlar.
Ardından watsapp üzerinden iletişime geçip derdimi anlattım. Hiçbir tatmin edici cevap vermediler.

Buyurun size sunuyorum mesajları.

Screenshot_20200922-235833_WhatsApp.jpg
Screenshot_20200922-235902_WhatsApp.jpg
Screenshot_20200922-235927_WhatsApp.jpg
Screenshot_20200923-000038_Gmail.jpg
Screenshot_20200922-200440_Messages.jpg

Son cevapta bu. Para meselesinin emaresi bile yok.
Biz haksız bile olsak - ki gelen mesajda saat bildirimi yapılmış. Bu çakallara meydanı boş bırakmamalı. Ders almalılar.
Sizce bu durumun üzerine daha ne yapılabilir ? Hazır bu olay sıcakken bu çakalların da ayağına iki taş bağlayalım.

@Taygun Kon

İlk olarak mesajının eksik iletilmemesi için bu tip şikayeti telefon yerine yazılı yapman daha sağlıklı olur.

Bunun için illa başvuru merkezine gitmene gerek yok.

beyazmasa@ibb.gov.tr mail adresi üzerinden yapabilirsin.

İşlem yapılmaması konusunda ortada görüntü veya 3. bir kişi şahit olmadığı için şöförün konuyu inkar edeceğinden cezai işlem yapılması zor.

Daha önce bisikletli bir arkadaş yine olayı kayıda alarak Çatalca otobüsüne 100 bilet cezası almasını sağlamış.

Bir de şu an bu konunun gündem olması her açıdan iyi. Geçen de yine bir haber vardı yakında Halk Otobüsü sisteminde köklü değişiklik olacak. Otobüsler yakın zaman da tek çatı olacak. Belki o zaman bu problemler tamamen çözülür.

Geçen gün Şilede başımıza gelenleri 3 4 mesaj yukarıda yazmıştım.
İett bana olumsuz cevap verse de sanırım tüm şikâyetleri dikkate almış ve bizden bisiklet için bisiklet başı 10 lira isteyen şöföre 100 bilet ceza kesilmiş. Evet biz bu olay sayesinde unutamayacağımız harika bir macera yaşadık ama buradaki insanlar biz olmayabilirdik.

Ha bir dahaki sefere şikâyetimi @monder33 ün de dedigi hem yazılı hm sözlü şekilde yapacağım burası kesin. Şikâyet etmekten geri durmayın, olumsuz cevaplara itiraz etmekten de. Ve kıskandım bir dahaki sefere kesinlikle video çekeceğim.
Sevgiler.

20200926_105441.jpg

Geçen gün Şilede başımıza gelenleri 3 4 mesaj yukarıda yazmıştım.
İett bana olumsuz cevap verse de sanırım tüm şikâyetleri dikkate almış ve bizden bisiklet için bisiklet başı 10 lira isteyen şöföre 100 bilet ceza kesilmiş. Evet biz bu olay sayesinde unutamayacağımız harika bir macera yaşadık ama buradaki insanlar biz olmayabilirdik.

Ha bir dahaki sefere şikâyetimi @monder33 ün de dedigi hem yazılı hm sözlü şekilde yapacağım burası kesin. Şikâyet etmekten geri durmayın, olumsuz cevaplara itiraz etmekten de. Ve kıskandım bir dahaki sefere kesinlikle video çekeceğim.
Sevgiler.

241765 dosyayı görüntüle
"yersen" tarzı bir geçiştirme olma ihtimalide var...Ne şiş ne kebap yanmasın...🤔

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri