Scudo Sports

İDO Bisiklet Taşıma Ücreti Almasın Diye

ördek

Üye
Tepki
130
arkadaşlar hazır havalar ısınıyor bisikletle daha çok gezeceğiz bir de ido bizi kazıklamasın :)

bisiklet taşıma ücretleri için ido'ya mail attım ve çağrı merkezlerine şikayet bıraktım,
lütfen sesimiz cılız çıkmasın SİZ de Bİ EL VERİN, 1 DAKİKANIZI VERMENİZ YETERLİ

mail şablonunu da kolaylık olsun diye aşağıya ekliyorum, kullanabilirsiniz. Böylece mail atmak 3 saniyenizi alır :rolleyes: Haydi arkadaşlar tembellik yapmayın yarın bisikletle deniz yolculuğu yaparken haksız yere bisiklet taşıma parası vermek yerine 2 çay bi karışık tost yersiniz yolculukta :in:

İDO Çağrı merkezi tel: (0212) 444 44 36

e mail: info@ido.com.tr
örnek e mail:
konu: bisiklet taşıma ücretleri

Sayın İlgilinin ve İdo'nun dikkatine,

İdo bünyesindeki çeşitli hatlarda bisiklet için oldukça yüksek taşıma ücreti alınmaktadır. Oysa aynı hatlarda bagaj taşıma ücreti limiti 30 kg olarak belirtilmiştir ve bebek arabalarından da ücret alınmamaktadır. Bir bisiklet ise 15 kg'ın altındadır ve bebek arabasından fazla yer kaplamaz. Ayrıca bisiklet bir lüks, bir oyuncak değildir. Bisiklet en ekonomik, en temiz, en sağlıklı, en kompakt ulaşım aracıdır. İstanbul'daki bisiklet kullanımı İdo'nun taşıma limitlerini zorlayacak yaygınlıkta olmadığı ve olamayacağı da aşikardır.

Tüm bu koşullarda bisiklete uygulanan taşıma ücretlerinin hakkaniyete uygun olmadığına inanıyorum. Ya bagaj limitinizi 10 kg'a indirip ek bagaj ve bebek arabasından da ücret almalısınız, ya da bisikletten ücret almamalısınız. Bu uygulama devam ettiği sürece çoğu kişi bir çok hattaki hizmetinizden faydalanmayacaktır-faydalanamayacaktır.

Saygılarımla,
İsim Soyisim
Telefon

Scudo
Ahmet Paksoy un dikkatine yazarsak daha iyi olur, bende mail gönderdim.

Bundan üç sene önce motorsiklet için böyle bir çalışma yapılmıştı ve verim alınmıştı.

yukardaki maile tıkladım ama açılmadı bu harekete sonsuz destek
trenlerde bisiklete 5 ytl alınıyor bununda önüne geçebilirsek ne ala
aynı şekilde feribotlardada 5 ytl alınıyor bu anlayış bisiklete küfürdür

:boese157: :boese157: :boese157:

geçen sene 2 lira olan ido deniz otobüsü bisiklet tarifesi 3 lira olmuş bu sene sadece bir kere bindim dahada binmeyi düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
@ördek

arkadaşlar kazanılmış hak olayı vardır. bagajda 30kg ve bebek arabasından ücret alınmaması olayı kazanılmış haktır. bisikleti kurtaracaz derken neden diğerlerini batırma peşindesiniz? o mesajı 30 kg a kadar bagaj ve bebek arabalarından alınmadığı gibi bisiklettende alınmaması ... olarak düzeltiniz ki yaptığımız iş olsun.

İdodan Gelen Mail Cevabı:

Sayın Semih Doru,

Öncelikle yaşadığınız problemi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.

Şehirhatları vapurlarında bisiklet taşıma ücreti alınmamaktadır. Dış hatlarda bisiklet ücrete tabidir. Ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir. Bununla birlikte ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi için 444 4 436 numaralı çağrı hattımızdan 3' ü tuşlayarak müşteri hizmetlerinden veya www.ido.com.tr adresimizden bilgi alabilirsiniz.

Deniz Otobüsleri İç Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 3 TL 'dir.
Deniz Otobüsleri Dış Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Tüm Hızlı Feribot Hatlarında bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Şehirhatları Vapurlarında Kabataş - Bostancı - Çınarcık hattında bisiklet taşıma ücreti 5 TL 'dir. Diğer vapur hatlarında ise ücretsizdir.

Yukarıda açıklanan bilgiler doğrultusunda fiyatlar minimum düzeyde tutulmuştur. Ayrıca İDO dışında hiçbir kurum bisiklet veya yük taşımacılığı yapmamaktadır. İDO, bu konuda müşteri memnuniyetini baz alarak yük taşımacılığı yapmaktadır.

Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla,
İDO Müşteri Hizmetleri.

Geri