Scudo Sports

İdo 3 TL saçmalığı

Tepki
1
İsim
Doğukan
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar herkese kolay gelsin öncelikle. Bugün günlerden 9 Nisan 2017 Pazar. Kalbin İçin Pedalla turunun ardından Kadıköy İdo Terminalinden deniz otobüsü ile Bakırköye geçmek istedik. 7 kişiydik arkadaşlarımla. X-ray'den geçtikten sonra oradaki bariyer görevlisi 3 bisikletten sonra bisiklet başına 3 tl + kişi başına 7 tl alındığını söyledi. Bu olay bana ve arkadaşlarıma çok saçma geldi. O deniz otobüsüne onlarca insan elinde valizlerle biniyor ve onlara ek bir ücret kesilmiyor. Benim bisikletim 9.4 kg ve valizlerden eminimki daha hafif. Bu olayı aramızda yaşayan varmı bilmiyorum. Bu mesele için acaba kime başvurulabilir ? Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

Scudo
15. Deniz Otobüslerine ve Hızlı Feribotlara bisikletimle binebilir miyim? Ücreti ne kadardır?
Deniz Otobüsleri iç ve dış hatlarda sefer başına taşınabilecek bisiklet adedi 3 ile sınırlıdır, bisikletler ücretsiz taşınmaktadır. Hızlı feribot ve araba vapuru hatlarında ise 10 bisiklet ücretsiz olarak taşınmaktadır.

(link)

Bu yeni bir uygulama değil ki, firestone da belirtmiş. Her deniz otobüsü 3 bisiklet ile sınırlı (kişi başı 3 değil) 3. kişiden sonra aynı araçla seyahat edecekseniz o parayı veriyorsunuz bir sonrakine binerseniz ödemiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Kapıda ki görevlinin iyi niyetine kalmış biraz

de cok sacma bir uygulama 10 15 anlarım da 3 ne ya :)

@dogukkaanndml

@ElcaSeJawS

@mywashere

Bence sınır koyulması bisikletlerin ağırlığından değil,kapladığı alandan ötürü oluyor:confused:
"Çok bisiklet olunca insanlara geçecek yer kalmaz" diye düşünüyor olabilirler...:naslyany::uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Olaya bisikletin kütlesi ile valiz kütlesini karşılaştırarak bakmak biraz saçma çünkü adamların bisikletin kaç kilo veya bavulun kaç kilo geldiği çok da ilgilendirmiyor. Adamlar işe ticaret yönünden bakıyor. Bir ara motorlarla kamyonete gişelerde aynı ücret kesiliyordu mesela, buradaki prosedür de 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ha mantıklı bir prosedür mü diye sorarsanız tabi ki değil.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bu arada kural değişmiş heralde. 3 bisiklet 10 bisiklete çıkmış, aklınızda olsun..
(link)
Screenshot_2017-04-11-17-19-05-1.png

• Beğen
Tepkiler: Volks
Bisikletler deniz otobüsünün arka kısmına konulduğundan ve o bölgeye gerçekten de 3-5 bisiklet sığabileceğinden böyle bir sınır getirilmiş. Bisikletinizi zaten içeri sokmanıza izin vermiyorlar. Güvertede, geminin arka kısmında gidiyor. İşinize gelmeyen her şeye saçma demeyin :snzdglsn:

@anzolot Hızlı feribotla deniz otobüsünü karıştırmayın. Feribot arabalı olan

@Serkan Mıstınoğlu

Sığdırma endişesi olsa fazlasını almam der, fazlasını almam demiyor, fazlası olursa para alırım diyor.

@Serkan Mıstınoğlu

İlk mesajı yazan arkadaş alındığını yazmış.

Geri