Scudo Sports

ideal kilonuz nedir? küçük bir formül!!

s.usta

Üye
Tepki
27
.......................................ağırlık
beden kitle indeksi (BKİ)= -------------
.......................................boy(m2)

yetişkinlerde;
<20 zayıf
20-20.4 normal
25-29.9 hafif şişman
30-39.9 şişman
40> ağır şişman morbit şişmaN

İDEAL BKİ erkekte 22, kadında 21'dir.

örnek: 1.65m boyunda 75kg erkek olsun
boyun m2'si 1.65x1.65=2.7m2'dir.

...............75
BKİ(?) = ------ BKİ= 27.8kg/m2'dir. hafif şişman grubu.
...............2.7

İDEAL KİLOSU ise;

........ağırlık(?)
22= ---------- ağırlık =22x2.7= 59.4kg olması gereken ideal kilosu.
........2.7

FORMÜLLERDE KENDİ DEĞERLERİNİZİ KOYARAK KOLAYCA HESAPLAYABİLİRSİNİZ

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Scudo
Benim 32.65 çıktı. Baya şişman grubuna giriyorum herhalde:D

Benimde 20.57 çıktı bende biraz zayıfım herhalde :)

Ben şu an 100 kiloyum, boyum 1.88m ve 28.3 çıkıyor hafif şişmanın üst sınırlarındayım:eek: . 90-95 arasına inmeye uğraşıyorum :D

bana 19 çıktı :D zaten kaburgalarım, kemiklerim falan sayılıyo:D

Şu anda 21 kusur, bır kac yıl once 16-17 ıdı, anti rejim uyguladım kılo almak ıcın :D sımdı tam ıstedıgım gıbıyım.

@zeplin.ates

Bende istiyorum anti rejim formulünü söylersen sevinirim.

186 cm 82 kg'yim 23,7 çıktı benim oran. Bir yıl evvel 102 kg iken 29,5 çıkıyordu. Bu bir gelişme olsa gerek ne dersiniz

@Ali AKTAŞ

Kesinlikle gerçek olay bu aslında.
Yukardaki formül genel geçer bir fikir verebilir ama benim gözümde fazla kıymeti yoktur. En önemli olay ne kadar kaslı olduğunuz ve ne kadar az yağlı olduğunuzdur.
Kas ağırlığı ve yoğunluğu yağdan çok daha fazladır bu yüzden spor yapıp kaslanarak çok incelirsiniz ama kilonuz değişmez fazla, ya da aynı kalır. Aynı zamanda kaslarını kaybedip çok kilo verdim zannedenler hayatlarının en büyük yanılgısını yaşamaktadırlar :) Çünkü kaslar vücudunuzun yağ yakım fabrikalarıdır, yine kas oranınız arttıkça bazal metabolizma hızınız da artar ve otururken bile yağ yakarsınız ;)

Kilo hesabı ve bmi hesaplamak yerine bir boy aynası ve bir mezura edinmek çok daha iyi sonuçlar verecektir. Mezura ile belinizi ölçün (karnınızı içeri çekmeden :) ) erkekler 90 cm den geniş değilse, bayanlar da 80-85 cm den geniş değilse kilolu değilsinizdir (bayanlar kalça basen genişliğini de göz önüne alabilir sadece kalçadan kilo alan bayanlar için)

78 kg geliyorum deger normal ama soyle aynaya baktigimda "ih ihh olmaz diyorum :)" 1.86 boy 78 kg ve zayifim 84 e kadar yolum var gibi :)

@murty

değerler aynı :D ama benim kaslarım çok zayıf o yüzden yağ oranı fazla...çok çalışmam gerek...

bende boy 180 kilo 67 ... valla rampaları tırmalamaktan ne yağ kaldı ne kas

Geri